Så här ställer du in Wi-Fi-samtal på iOS

Du måste ringa ett samtal på din iPhone. Det finns bara ett problem: du befinner dig i en död zon där mobilmottagningen är svag eller helt otillgänglig. Har du tur? Nej, inte om ett Wi-Fi-nätverk är inom räckhåll.

Tack vare Wi-Fi-samtal kan du ringa och ta emot ljudsamtal samt videosamtal via FaceTime. Du kan också skicka och ta emot textmeddelanden via iMessage. Wi-Fi-samtal kan vara särskilt värdefullt om du behöver ringa 911 för en nödsituation och inte kan få en bra mobilsignal. Med ditt iCloud-konto kan du utnyttja Wi-Fi-samtal för samtal på en iPad eller en iPod touch, om din operatör stöder det. Och du kan till och med ringa på en Apple Watch.

För att dra nytta av Wi-Fi-samtal behöver du en iPhone 5c eller senare, och din operatör måste stödja den. I USA stöds Wi-Fi-samtal av de fyra stora amerikanska trådlösa operatörerna – AT & T, Sprint, T-Mobile och Verizon Wireless. För att kontrollera andra operatörer både i USA och andra länder, se den här Apple-supportsidan.

Annons

Aktivera Wi-Fi-samtal

Öppna för att aktivera Wi-Fi-samtal på din iPhone Inställningar> Telefon> Wi-Fi-samtal (eller Inställningar> Mobil> Wi-Fi-samtal). Om du vill lära dig mer om funktionen trycker du på länken “Om Wi-Fi-samtal och sekretess.”

Bekräfta Wi-Fi-samtal

På skärmen Wi-Fi-samtal aktiverar du alternativet för “Wi-Fi-samtal på den här iPhone.” Ett meddelande förklarar vilken information som skickas till din operatör när du aktiverar Wi-Fi-samtal. Tryck på Aktivera för att aktivera funktionen.

Ange nödadress

Första gången du aktiverar Wi-Fi-samtal uppmanar en skärm dig att ange din adress så att du kan ringa nödsamtal. Ange nödvändig information, tryck på alternativet för att godkänna villkoren och tryck sedan på Fortsätt längst ner på skärmen. Din adress är bekräftad och Wi-Fi-samtal är aktiverat.

Uppdatera nödadress

Från skärmen Wi-Fi-samtal kan du alltid trycka på länken till “Uppdatera nödadress” om din adress ändras. Du kan också aktivera Wi-Fi-samtal vid roaming för att undvika mobila roamingavgifter om du befinner dig utanför ditt täckningsområde. För att göra detta, aktivera alternativet “Föredra Wi-Fi under roaming”.

Bekräfta Wi-Fi-samtal

Du kan bekräfta att Wi-Fi-samtal är aktiverat. På vilken iPhone som helst utom en iPhone X visas frasen Wi-Fi efter ditt operatörsnamn högst upp på startskärmen. På en iPhone X, svep nedåt från högra sidan av skärmen för att visa Control Center. Ditt operatörsnamn visas längst upp till vänster på skärmen med frasen Wi-Fi efter det. Nästa gång du behöver ringa ett ljud- eller videosamtal eller skicka SMS till någon använder din telefon närmaste Wi-Fi-nätverk.

Aktivera ytterligare enheter

Du kan nu utöka Wi-Fi-samtal till andra enheter, till exempel en iPad, iPod touch eller Apple Watch. Din iPad eller iPod touch måste ha iOS 9 eller senare, medan din Apple Watch måste ha watchOS 2 eller senare. Din iPhone behöver inte vara i samma nätverk eller ens slå på för att du ska kunna ringa på en iPad, iPod touch eller Apple Watch. När det gäller din iPad eller iPod touch måste din operatör stödja Wi-Fi-samtal på stödda iCloud-anslutna enheter.

Om din operatör är ombord, återvänd till Inställningar> Telefon> Wi-Fi-samtal på din iPhone. Tryck på länken “Lägg till Wi-Fi-samtal för andra enheter.” Första gången du gör detta kommer du att se en integrerad registreringssida för samtal som förklarar hur Wi-Fi-samtal fungerar på andra enheter och hur du kan ringa ett nödsamtal från en annan enhet än din iPhone. Klicka på alternativet för att godkänna villkoren och tryck sedan på Fortsätt.

Gå tillbaka en skärm genom att trycka på länken i det övre vänstra hörnet. Klicka på alternativet för “Samtal på andra enheter” för att se vilka enheter som kan ta emot samtal och se till att nödvändiga inställningar för “Tillåt samtal på” är aktiverade.

Aktivera Wi-Fi-samtal på din enhet

Seguera till din iPad eller iPod touch. Du bör se ett meddelande om Wi-Fi-samtal på enheten som säger att du kan använda ditt telefonnummer för att ringa och ta emot samtal med Wi-Fi. Tryck på “Slå på” för att aktivera Wi-Fi-samtal på enheten. Första gången du gör detta ser du ett meddelande som frågar om du vill uppgradera till Wi-Fi-samtal. Tryck på Aktivera. Ett annat meddelande dyker upp som berättar att din plats kommer att användas för att ringa nödsamtal. Tryck på OK.

Ställ in appar

Se sedan till att du är inloggad på iCloud och FaceTime med samma Apple-konto som du använder på din iPhone. Du kan nu ringa ett Wi-Fi-telefonsamtal från en mängd olika appar, inklusive FaceTime, Kontakter, E-post, Meddelanden eller Safari. Klicka bara på eller ange det telefonnummer du vill ringa. Du kan också ringa ett videosamtal via FaceTime. Samtalet går sedan via din Wi-Fi-anslutning. Som en sidoanteckning kan du också ringa ett Wi-Fi-samtal via en Mac så länge det är en 2012 eller senare modell som kör OS X 10.11 El Capitan eller högre.

Ringa ett samtal

Slutligen kan du ringa samtal på en Apple Watch med hjälp av Wi-Fi-samtal. Öppna telefonappen på din klocka. Tryck på Favoriter, Senaste eller Kontakter och tryck på ett nummer att ringa. Alternativt kan du trycka på tangentbordet och skriva ett nummer att ringa. För en kontakt, tryck på telefonikonen och välj sedan FaceTime Audio eller ett specifikt telefonnummer.

Vidare läsning

Recensioner av VoIP och telefonservice

VoIP och telefonservice Bästa val

Relaterade Artiklar

Back to top button