Så här: Skanna QR-koder i Pixel-kamerans app

QR-koder har blivit en häftklammer i vår vardag. Företagen använder dem för allt från marknadsföringskampanjer till filmbiljetter tack vare den säkerhet de tillhandahöll för denna typ av transaktioner. Men i flera år var Android-användare tvungna att ladda ner en app för att skanna dessa koder. Tja, inte längre.

Pixelägare kan njuta av en funktion som iPhone-användare har haft i flera år, möjligheten att skanna QR-koder i standardkameraprogrammet. Genom att inkludera stöd för den här funktionen har Google försett sina användare med två saker. För det första bekvämligheten med att inte behöva ladda ner en annan app, och för det andra ett extra säkerhetsskikt eftersom du undviker de potentiella skadliga QR-skanningsapparna som skapats av utvecklare från tredje part. Denna funktion är tillgänglig för hela Pixel-telefonutbudet, från Pixel 1 till Pixel 3 XL.

Steg 1: Uppdatera Google Camera-appen

För att använda den här funktionen måste du vara i den senaste versionen av Camera-appen. Du kan använda länken nedan för att hitta appen i Play Store. När du väl är där väljer du “Uppdatera” – om den här knappen säger “Öppna” istället är du redan på den senaste versionen.

Så här skannar du QR-koder i din Pixel-kameraapp

Steg 2: Aktivera objektivförslag

Öppna sedan kameraappen och svep över till Mer flik. Välj Inställningar och aktivera sedan Googles objektivförslag. Detta kommer att aktivera Googles visuella AI-sökning i din kameraapp för att ge live-sökresultat av allt du pekar på din kamera – inklusive QR-koder.

Så här skannar du QR-koder i din Pixel-kameraapp
Så här skannar du QR-koder i din Pixel-kameraapp

Steg 3: Skanna QR-koder

Nu, när du vill skanna en QR-kod, öppnar du kameraprogrammet och tar QR-koden inom sökarens räckvidd. Länken associerad med QR-koden visas längst ner på skärmen. Välj länken för att växla till den eller välj Google Lens-ikonen (som finns till höger om länken) för att öppna Google Lens-alternativet i Camera-appen.

Så här skannar du QR-koder i din Pixel-kameraapp
Så här skannar du QR-koder i din Pixel-kameraapp

Samma funktion fungerar för många saker, inte bara QR-koder. Med Googles objektivförslag aktiverade i din kameraapp kan du nu översätta text, identifiera landmärken, spara visitkort som kontakter och mer – allt från din kameraapp. Kort sagt, bara rikta kameran på något och tryck på den lilla popup-förslaget för att lära dig mer om det.

Missa inte: Googles Night Sight-kamera är helt fantastisk

Relaterade Artiklar

Back to top button