SÄ hÀr: Skanna QR-koder i Pixel-kamerans app

Scan QR Codes in Your Pixel's Camera App

QR-koder har blivit en hÀftklammer i vÄr vardag. Företagen anvÀnder dem för allt frÄn marknadsföringskampanjer till filmbiljetter tack vare den sÀkerhet de tillhandahöll för denna typ av transaktioner. Men i flera Är var Android-anvÀndare tvungna att ladda ner en app för att skanna dessa koder. Tja, inte lÀngre.

PixelÀgare kan njuta av en funktion som iPhone-anvÀndare har haft i flera Är, möjligheten att skanna QR-koder i standardkameraprogrammet. Genom att inkludera stöd för den hÀr funktionen har Google försett sina anvÀndare med tvÄ saker. För det första bekvÀmligheten med att inte behöva ladda ner en annan app, och för det andra ett extra sÀkerhetsskikt eftersom du undviker de potentiella skadliga QR-skanningsapparna som skapats av utvecklare frÄn tredje part. Denna funktion Àr tillgÀnglig för hela Pixel-telefonutbudet, frÄn Pixel 1 till Pixel 3 XL.

Steg 1: Uppdatera Google Camera-appen

För att anvĂ€nda den hĂ€r funktionen mĂ„ste du vara i den senaste versionen av Camera-appen. Du kan anvĂ€nda lĂ€nken nedan för att hitta appen i Play Store. NĂ€r du vĂ€l Ă€r dĂ€r vĂ€ljer du “Uppdatera” – om den hĂ€r knappen sĂ€ger “Öppna” istĂ€llet Ă€r du redan pĂ„ den senaste versionen.

SÄ hÀr skannar du QR-koder i din Pixel-kameraapp

Steg 2: Aktivera objektivförslag

Öppna sedan kameraappen och svep över till Mer flik. VĂ€lj InstĂ€llningar och aktivera sedan Googles objektivförslag. Detta kommer att aktivera Googles visuella AI-sökning i din kameraapp för att ge live-sökresultat av allt du pekar pĂ„ din kamera – inklusive QR-koder.

SÄ hÀr skannar du QR-koder i din Pixel-kameraapp
SÄ hÀr skannar du QR-koder i din Pixel-kameraapp

Steg 3: Skanna QR-koder

Nu, nÀr du vill skanna en QR-kod, öppnar du kameraprogrammet och tar QR-koden inom sökarens rÀckvidd. LÀnken associerad med QR-koden visas lÀngst ner pÄ skÀrmen. VÀlj lÀnken för att vÀxla till den eller vÀlj Google Lens-ikonen (som finns till höger om lÀnken) för att öppna Google Lens-alternativet i Camera-appen.

SÄ hÀr skannar du QR-koder i din Pixel-kameraapp
SÄ hÀr skannar du QR-koder i din Pixel-kameraapp

Samma funktion fungerar för mĂ„nga saker, inte bara QR-koder. Med Googles objektivförslag aktiverade i din kameraapp kan du nu översĂ€tta text, identifiera landmĂ€rken, spara visitkort som kontakter och mer – allt frĂ„n din kameraapp. Kort sagt, bara rikta kameran pĂ„ nĂ„got och tryck pĂ„ den lilla popup-förslaget för att lĂ€ra dig mer om det.

Missa inte: Googles Night Sight-kamera Àr helt fantastisk