Så här: Sideload Flashable ZIPs på Android med TWRP

Om du är en som gillar att tinka med Android är TWRP det första du bör installera. Det ersätter telefonens gränssnitt för lageråterställningsläge och lägger till över ett dussin avancerade funktioner till din enhet – framför allt möjligheten att blinka ZIP-filer som kan ändra praktiskt taget alla aspekter av ditt operativsystem. Det är verkligen ett av de mest kraftfulla verktygen som finns tillgängliga för Android, och det finns helt enkelt inget som kan ersätta det.

En av de mer användbara funktionerna i TWRP är möjligheten att sidladda ZIP-filer, vilket innebär att du kan skicka filer från din dator direkt till TWRP och omedelbart installera dem. Denna funktion kommer särskilt till nytta när du har trasslat något på din telefon och fastnat i en bootloop. För framtida referens, eller för omedelbar hjälp, går vi kort igenom stegen till denna process nedan.

Missa inte: Den ultimata guiden för att använda TWRP – den enda anpassade återställningen du någonsin behöver

Förutsättningar

Steg 1: Förbered din telefon och dator

Starta telefonen i TWRP och anslut den sedan till din dator med en USB-datakabel. Därifrån öppnar du ett kommandotolk (Windows) eller Terminal (Mac och Linux) och skriver in adb startserver för att starta ADB-servern på din dator. För en fördjupad guide om den här delen, missa inte vår fullständiga ADB-installationshandledning på följande länk.

Missa inte: Hur man installerar ADB & Fastboot på Windows, Mac eller Linux

Så här laddar du Flashable ZIP-filer på Android med TWRP

Klicka sedan på Avancerad fliken från TWRP: s huvudmeny på din telefon. Därifrån trycker du på ADB Sideload, svep sedan skjutreglaget för att starta ADB-anslutningen.

Steg 2: Sideladda ZIP

Typ adb sideload in Kommandotolken eller Terminal och tryck sedan på mellanslagstangenten en gång för att lägga till ett enda mellanslag. Därifrån letar du efter ZIP-filen som du vill ladda sidorna och klickar sedan på och drar filen till kommandotolken eller terminalfönstret, som fyller filens plats och namn i fältet. Därifrån är det bara att trycka på enter för att påbörja sideloading. I vårt exempel skulle det se ut så här:

adb sideload “C: lockscreen-db_removed-signed.zip”

Så här laddar du Flashable ZIP-filer på Android med TWRP

Ta en titt på din enhet så ser du ZIP gör sitt arbete. I det här fallet har det helt tagit bort låsskärmen från min enhet. Beroende på ZIP du blinkar kommer feedbackmeddelandet att variera. Du kommer dock att se en Omstart-system -knappen i TWRP när ZIP har blinkat framgångsrikt.

Så här laddar du Flashable ZIP-filer på Android med TWRP

Nu när du har behärskat konsten för att ladda ZIP-filer i TWRP, glöm inte att bläddra runt och titta på några av de ZIP-filer vi tyckte var intressanta. Det finns ViPER4Android, iPhone Emojis, Xposed Framework, anpassade kärnor som ElementalX och så mycket mer! Om du har en favoritjustering eller mod, se till att dela den med oss ​​och dina andra läsare. Det finns ingen gräns för att ändra Android, vilket gör det så unikt.

Missa inte: Hur du säkerhetskopierar och återställer din Android helt med TWRP

Relaterade Artiklar

Back to top button