Så här: Lås upp den elektroniska bildstabiliseringsfunktionen på din Nexus 5X

Nexus 5X och Nexus 6P har identisk kamerahårdvara – i själva verket använder båda en av de avancerade kamerasensorerna som någonsin placerats i en smartphone. Den enda verkliga skillnaden mellan kamerorna på Googles senaste flaggskeppsenheter är att 6P naturligt stöder elektronisk bildstabilisering (EIS) medan 5X inte gör det.

EIS hjälper till att minska suddighet och skakningar i videor, så Nexus 5X-ägare blev förståeligt besvikna när funktionen utelämnades. Men tack vare en Reddit-användares upptäckt kan vi möjliggöra sann bildstabilisering på Nexus 5X med en enkel build.prop-redigering.

Krav

Steg 1: Ändra filen Build.prop

Du behöver antingen en root-aktiverad filwebbläsare eller en build.prop editor-app för att möjliggöra elektronisk bildstabilisering på din Nexus 5X, men eftersom filwebbläsare är vanligare kommer jag att beskriva processen med den metoden.

Till att börja med, gå till rotkatalogen på din enhet, som är den högsta mappen du kan komma till i mappträdet. Härifrån öppnar du systemet se till att den är monterad som “Läs / skriv” så att du kan göra ändringar i filerna den innehåller. Tryck sedan länge på “build.prop” -filen längst ner i den här mappen och välj sedan “Öppna med” och “Textredigerare.”

Rulla sedan ner till botten av din build.prop-fil och tryck på enter-knappen på tangentbordet för att lägga till en ny rad. Härifrån skriver du in följande kodrad och ser till att kopiera den exakt:

persist.camera.eis.enable = 1

Så här låser du upp den elektroniska bildstabiliseringsfunktionen på din Nexus 5X

Steg 2: Spara ändringar och starta om

När du har lagt till den nya raden trycker du på trepunktsmenyknappen högst upp på skärmen och väljer “Spara” för att avsluta saker. Härifrån startar du helt enkelt om din telefon så att de ändringar du har gjort träder i kraft.

Så här låser du upp den elektroniska bildstabiliseringsfunktionen på din Nexus 5X

Steg 3: Aktivera EIS i kamerainställningar

När din telefon har startats om, fortsätt och öppna stock Camera-appen. Härifrån, gå till huvudmenyn inställningar menyn och välj sedan “Upplösning och kvalitet.” Slutligen växlar du omkopplaren bredvid alternativet “Aktivera videostabilisering”, och från och med nu kommer din telefon att skjuta med full EIS-funktion.

Hur mycket har möjliggjort elektronisk bildstabilisering på din Nexus 5X minskat skakningar i din video? Låt oss veta i kommentarsektionen nedan, eller släpp oss en rad på Android Hacks Facebook eller Twitter, eller Icon Hub Facebook, Google+ eller Twitter.

Relaterade Artiklar

Back to top button