Så här: Lås ner Facebook App-behörigheter för mer integritet på din Galaxy Note 3

Det är en modern mardröm att av misstag avslöja för mycket information på Facebook. Jag har oavsiktligt berättat för världen min plats fler gånger än jag kan skratta åt, och mina vänner har inte klarat sig för bra heller. Titta bara på de begärda appbehörigheterna nästa gång du håller på att klicka på installera och du kommer snabbt att inse hur mycket den appen kan avslöja om dig.

När det gäller sociala medier är integritet ett hett ämne, särskilt eftersom Facebooks psykologiska experiment blev offentligt, behöver användarna ett bättre sätt att kontrollera appbehörigheter innan något mycket privat av misstag sprider sig online.

Idag ska jag visa hur alla Android-användare –rotad eller inte—Kan låsa ner sina Facebook-appbehörigheter för att skydda sekretessen. Denna handledning är uppdelad i två avsnitt: de som är rotade och de som inte är det, så var noga med att veta vilka steg som gäller för dig.

För icke-rotade användare

Vi installerar en app utanför Google Play Butik, så se till att aktivera installationen från “Okända källor” på din enhet innan du fortsätter.

Steg 1: Ladda ner Modded Facebook APK

Knacka den här länken för att ladda ner en moddad .apk av Facebook-appen. Mods från XDA-medlem elesbb ger färre behörigheter till Facebook, vilket i sin tur håller din integritet säker.

För en ännu mer avskalad, minimal version av Facebook, Tryck här att ta en ännu mer moddad Facebook-app från samma dev. Den här har kommunikation över appar (logga in med Facebook) bort, vilket kan eller inte kan vara önskvärt. Personligen gillar jag den enkla inloggningsprocessen med mitt Facebook-konto, så den här versionen är inte för mig.

Steg 2: Avinstallera den aktuella Facebook-appen

Om du för närvarande har standard Facebook-appen installerad på din enhet, fortsätt och avinstallera den innan du går vidare.

Steg 3: Installera och använd Modded Facebook APK

Den här delen är lätt. Dra ner på din aviseringspanel och tryck på det fullständiga nedladdningsmeddelandet för att installera det du laddade ner i steg 1 ovan. Om du råkar rensa dina aviseringar hittar du dessa filer i din Nedladdningar mapp (tillgänglig via valfri filwebbläsare eller Nedladdningar app).

När du har installerat öppnar du appen, loggar in och använder som vanligt.

För rotade användare

Vi har täckt Xposed otaliga gånger här, och det är en favorit på våra telefoner och surfplattor. De som inte känner till modningsverktyget bör kolla in vår guide för att installera Xposed Framework på din Samsung Galaxy Note 3. Även om det är över i vår Galaxy S5-sektion, fungerar det för alla Android-enheter.

Steg 1: Installera AppOpsXposed-modulen

AppsOps var en gång en standardfunktion som tillät kontroll av behörigheter per app-basis, men togs bort i Jelly Bean. Eftersom jag kör 4.4.2 KitKat på min anteckning 3 måste jag ta tillbaka AppOps så att behörighetshanteraren kan användas, och utvecklar caspase har modulen att göra just det—AppOpsXposed.

Sök bara efter och ladda ner appen i Xposed, eller hämta den direkt härifrån. För att aktivera den, se till att starta om enheten.

Steg 2: Använda AppOpsXposed

Starta i AppOps med AppOpsXposed eller genom din inställningar app, hitta och tryck sedan på Facebook för att se dess behörigheter. Nu är det bara att stänga av de behörigheter du är obekväm med.

Så här låser du in Facebook App-behörigheter för mer integritet på din Galaxy Note 3
Så här låser du in Facebook App-behörigheter för mer integritet på din Galaxy Note 3

Vissa behörigheter är nödvändiga för att få ditt nyhetsflöde att ladda, så stäng inte av allt. Men saker som att läsa samtalsloggar, texter, kalender och kontakter är alla säkra att inaktivera. Om du upptäcker att något i appen går sönder är det bara att slå på behörigheterna från inställningar.

Relaterade Artiklar

Back to top button