SÄ hÀr: LÄs Magisk Superuser-begÀranden med ditt fingeravtryck

Lock Magisk Superuser Requests with Your Fingerprint

Det har bevisats att hackare kan manipulera din skĂ€rm med falska kranar genom specifika exploater, sĂ„ att de potentiellt kan trycka pĂ„ “Grant” -knappen nĂ€r du fĂ„r en superanvĂ€ndarförfrĂ„gan. Detta Ă€r det sista du vill hĂ€nda eftersom den skadliga appen frĂ„n och med den tiden har fullstĂ€ndiga systembehörigheter. Lyckligtvis kan det förhindra att du anvĂ€nder ett fingeravtryck för att lĂ„sa dina superanvĂ€ndarförfrĂ„gningar.

Även om det inte Ă€r sĂ„ vanligt som din typiska programvara, finns det skadliga appar dĂ€r ute som anvĂ€nder root-Ă„tkomst för att försöka fĂ„ kontroll över ditt system. Som rotanvĂ€ndare Ă€r dessa typer av appar farligare hot mot dig och dina personuppgifter eftersom de har friheten att göra vad de vill. Varför ta en chans nĂ€r hackare alltid letar efter nya sĂ€tt att utnyttja systemet?

Fingeravtrycksautentiseringen som anvĂ€nds av Magisk Ă€r samma API pĂ„ systemnivĂ„ som Ă€r knuten till din telefon nĂ€r du lĂ„ser upp den – den anvĂ€nder inte en extern metod för att fĂ„ din biometri. Google verkstĂ€ller detta för alla appar som har en fingeravtrycksfunktion, vilket ytterligare stĂ€rker din sĂ€kerhetsnivĂ„ i alla appar. Dina data lagras bara pĂ„ din enhet – ingen har tillgĂ„ng till den förutom dig.

Aktiverar fingeravtrycksautentisering i Magisk

Öppna Magisk Manager-appen, tryck pĂ„ menyknappen till vĂ€nster och gĂ„ sedan till avsnittet “InstĂ€llningar”. Rulla ned till botten av sidan och aktivera alternativet “Aktivera fingeravtrycksautentisering”. SĂ„ lĂ€nge du redan har ett fingeravtryck registrerat för att lĂ„sa upp din telefon kommer Magisk att be dig att autentisera det en gĂ„ng för att bekrĂ€fta ditt val.

Efter att ha bekrĂ€ftat din biometri kommer alla nya superanvĂ€ndarförfrĂ„gningar som kommer via Magisk att be om fingeravtrycksautentisering kontra de typiska “Grant” eller “Deny” -svaren. För att sĂ€kerstĂ€lla att detta fungerar korrekt, se ocksĂ„ till att alternativet “Automatiskt svar” Ă€r instĂ€llt pĂ„ “FrĂ„ga”. Om det till exempel Ă€r instĂ€llt pĂ„ att bevilja behörigheter automatiskt kommer det att Ă„sidosĂ€tta din fingeravtryckssĂ€kerhet helt.

Att kunna anvÀnda root-Ätkomst för att göra alla möjliga nya system som förÀndrar tweaks och förÀndringar Àr minst sagt imponerande. Det Àr dock inte sÄ roligt om en oseriös app försöker kapa ditt system med samma root-Ätkomst. Nu kan du styra alla superanvÀndarförfrÄgningar med ditt fingeravtryck, vilket innebÀr att din enhet Àr Ànnu sÀkrare Àn den var i förvÀg. Njut av!

SÄ hÀr lÄser du Magisk Superuser-begÀranden med ditt fingeravtryck
SÄ hÀr lÄser du Magisk Superuser-begÀranden med ditt fingeravtryck

Missa inte: Hur man helt döljer roten med Magisk