Så här: Kontrollera dina iPhone 6-uppgraderingsalternativ innan du köper

Förbeställningar på iPhone 6 börjar den 12 september, med enheterna till salu den 19. Om du är redo att hämta en – oavsett om du är en lojal iPhone-användare eller en Android-användare som håller på att byta – är det dags att kontrollera din uppgraderingsberättigande.

Lyckligtvis, som TUAW framhäver, finns det några olika sätt att kontrollera – ingen av dem kräver ett butiksbesök eller väntetid medan du ringer till din operatör. Och om du faktiskt är berättigad, ta reda på hur du får upp till $ 400 för din snart gamla enhet här.

Kontrollera med dessa uppgraderingskoder för operatören

“Big 4” -operatörerna har alla specialkoder som du antingen kan ringa eller sms för att kontrollera din uppgraderingsstatus. Slå bara dessa koder från din telefonapp eller skicka en text till dem. Vanligtvis får du ett omedelbart svar, men ibland kan det ta en minut eller två.

AT&T: * 639 # Sprinta: 1311 T-Mobile: # 874 Verizon: # 874

Du kan också logga in på ditt konto online för att kontrollera din uppgraderingsberättigande, men det är för mycket arbete om du frågar mig. Hur som helst ser du inte uppgraderingspriserna. För det, kolla in nästa alternativ nedan.

Tyvärr kommer AT&T-kunder alla att få samma svar tillbaka och trycka på deras AT&T Next-program. Var inte orolig, det finns andra sätt …

Kontrollera på Apples iPhone 6-beställningssida

Apples iPhone 6-förbeställningssida kan också göra allt för dig. Välj bara modell (6 eller 6 Plus) och färg och tryck sedan på Kontrollera din uppgradering alternativ (T-Mobile-kunder kan bara köpa iPhone 6 till fullt pris via Apple).

Så här kontrollerar du dina uppgraderingsalternativ för iPhone 6 innan du köper

Därifrån måste du ange ditt telefonnummer och antingen de sista fyra siffrorna i ditt personnummer eller ditt kontos PIN-kod (eller annan identifierare).

Ytterligare information för AT & T-prenumeranter

Det är en hel del förvirring med AT&T Next, så låt mig rensa upp några saker (tack vare mike1123 över på MacRumors-forumet).

    För närvarande i ett kontrakt; började före 1/19/14

Om du för närvarande har ett tvåårigt kontrakt som började före den 19 januari 2014 kan du uppgradera och behåll din nuvarande enhet (eller få tillbaka pengar för det).

    För närvarande i ett kontrakt; började 1/19/14 eller senare

Om du började ditt kontrakt den 19 januari 2014 eller senare måste du vänta hela 20 månader från det datum då ditt kontrakt initialiserades – det här är den verkliga “bummer” -situationen. Om du är i den här båten, ring AT&T för att se om de är villiga att arbeta med dig, särskilt efter att du har nämnt att du överväger att byta till en annan operatör som betalar din avgift för tidig avslutning.

    För närvarande på nästa plan; betalningarna är klara

Om du redan har en nästa plan blir det lite grumligare. Om du har gjort alla betalningar – 20 på 12-månadersplanen, 24 på 18-månadersplanen – äger du din telefon och kan uppgradera till en ny medan du behåller eller säljer din gamla.

    För närvarande på nästa plan; 12 eller 18 betalningar gjorda

Om du är på 12-månadersplanen och har gjort minst 12 betalningar kan du uppgradera via inbyte eller betala av de återstående månaderna och uppgradera samtidigt som du behåller din gamla telefon. Samma affär med 18-månadersplanen – 18 betalningar ger dig uppgraderingen via inbyte, när du avslutar resten av betalningarna kan du behålla din gamla telefon.

    För närvarande på nästa plan; mindre än 12 eller 18 betalningar

Om du har gjort mindre än minimibetalningarna kan du fortfarande uppgradera genom att betala av skillnaden. Så om du har en 12-månadersplan och har gjort 10 betalningar kan du betala de återstående 2 för att uppgradera via inbyteeller betala hela beloppet (10 betalningar) för att uppgradera medan du behåller din gamla enhet.

Några exempel på AT & T-scenarier, för det är ganska förvirrande

Här är ett exempel på några scenarier som involverar betalningsplanen för 12 månader, 20:

20 betalningar: uppgradera och behåll gammal enhet 12 betalningar: uppgradera via inbyte, eller gör 8 extra betalningar för att behålla din gamla enhet 10 betalningar: gör två extra betalningar för att uppgradera via inbyte eller 10 ytterligare betalningar för att uppgradera och behålla din gammal enhet

Här spelar återförsäljningsvärdet in med en betalning på $ 32,50 / månad på 12-månadersplanen. Låt oss säga att du har gjort 18 betalningar på en 20-betalningsplan. Visst kan du uppgradera nu, men du skulle förlora din enhet och de extra 6 betalningarna över det minsta. I det här fallet skulle det vara mer praktiskt att göra de återstående två betalningarna (32,50 x 2 = $ 65), uppgradera och sälja din telefon för 400 $ – vilket ger dig 335 $ i fickan.

Men om du har gjort minst 12 betalningar skulle du ha 8 kvar för att äga din enhet direkt. Det betyder att du skulle betala ytterligare 260 $ (32,50 x 8) för att äga din enhet. Det kan fortfarande leda till kontanter, men inte lika mycket.

Whoo! Fick du allt det? Om inte, lämna en kommentar nedan eller slå oss upp på Facebook och Twitter – vi får dig i kvadrat.

Relaterade Artiklar

Back to top button