Så här: Installera Jailbreak Tweaks på din iPhone utan Cydia eller iFile

Det finns massor av bra mods och tweaks tillgängliga i Cydia, men ibland kommer det att finnas en du vill installera som inte riktigt har gjort det till ett av huvudförvaren ännu. Om du inte tålmodig kan den fortfarande installeras genom att manuellt placera .deb-filen direkt på din enhet och installera den med iFile.

Jag har iFile och det fungerar väldigt effektivt, men du kanske inte vill dela över de fem dollar för det som jag gjorde. Lyckligtvis finns det ett gratis alternativ till iFile som heter iFunBox, även om det kräver att din dator används för att utföra åtgärder.

Med den här appen installerad skulle du bara ansluta din jailbroken iOS 7-enhet till din dator och börja navigera som alla andra filutforskare. Även om det är en enkel process kräver det några fler steg än att använda iFile.

För att se hur det fungerar, ta en .deb-fil och följ med mig.

Steg 1: Installera iFunBox

Det fantastiska med iFunBox, förutom att vara gratis, är att det inte är exklusivt för Mac- eller Windows-användare. Du hittar nedladdningsfilerna för ditt operativsystem med länkarna nedan.

Steg 2: Installera AFC2ADD

Om du ansluter enheten och startar iFunBox nu har du bara begränsad kapacitet och ingen åtkomst till vissa mappar som behövs för att manuellt installera tweaks.

För att kunna se och komma åt dessa mappar måste du installera afc2add från ModMyi repo i Cydia. Det är gratis och gör vad vi behöver, vilket ger åtkomst till root-systemfiler och mappar.

Så här installerar du Jailbreak Tweaks på din iPhone utan Cydia eller iFile

Uppdatering: 13 november 2014

Om du kör iOS 8 behöver du en annan tweak som heter Apple File Conduit “2” – sök efter den i Cydia.

Så här installerar du Jailbreak Tweaks på din iPhone utan Cydia eller iFile

Steg 3: Skapa en AutoInstall Folder

Efter att ha fått nödvändiga förutsättningar, anslut din iPad eller iPhone till din dator och starta iFunBox. Navigera till Rå filsystem -> VAR -> Rot och slutligen Media, som förmodligen är tomt.

Skapa en ny mapp i Media genom att klicka på Ny mapp ikonen och namnge den Cydia. En gång i Cydia mapp, skapa en annan mapp och namnge den AutoInstall.

Så här installerar du Jailbreak Tweaks på din iPhone utan Cydia eller iFile

Steg 4: Kopiera filer till AutoInstall

När du går in i det nya AutoInstall väljer du mappen Kopiera från Mac och hitta din .deb-fil. Placera den i mappen, välj Uppdatera för att bekräfta att det är där, stäng sedan iFunBox.

Så här installerar du Jailbreak Tweaks på din iPhone utan Cydia eller iFile

Steg 5: Stäng av enheten

Tillbaka på din enhet, spring INTE upp igen –stänga av den. Jag försökte båda metoderna och tweak jag kopierade, Cylinder, uppträdde bara efter att ha stängts av och sedan börjat färskt.

Så här installerar du Jailbreak Tweaks på din iPhone utan Cydia eller iFile

När din enhet startar kommer den nya tweak att vara där och redo att användas. Det kan ta några extra steg än iFile, men det sparar också några dollar. Och när du väl har gjort det några gånger är det snabbt och enkelt.

Relaterade Artiklar

Back to top button