Så här: Installera Android 7.0 Nougat på din Nexus just nu

Android 7.0 Nougat har äntligen kommit – ja, tekniskt sett är det i processen anländer till Nexus-enheter över hela världen. Google använder ett iscensatt utrullningssystem för att förhindra överdriven serverbelastning vid utfärdande av Android-uppdateringar, vilket innebär att även om Nougat redan har gjort sin officiella debut kanske du inte får den “Uppdateringen tillgänglig” -meddelande på ytterligare några veckor.

Missa inte:

Nougat har äntligen förvandlat Android till en sann multitasking-mästare

Men om du har några minuter att spara behöver du inte vänta på att få fantastisk funktionalitet som delat skärmläge och snabbt svar – i stället kan du helt enkelt sidladda OTA (förkortning för “luftuppdatering”) för att få Nougat just nu. Den här OTA .zip-filen är samma exakta uppdatering som du skulle få om du väntade på den iscensatta lanseringen, och du behöver inte ens vara rotad för att installera den.

Naturligtvis gäller detta bara Nexus-enheter och Pixel C, eftersom andra smartphones och surfplattor inte kommer att få Nougat-uppdateringen på ytterligare några månader. Men det är en snabb och smärtfri process, och allt du behöver är en dator med en USB-datakabel för att komma igång.

Missa inte: Så här installerar du Android 7.0 Nougat på din Nexus om du är rotad

Vad du behöver

Steg 1: Ställ in ADB

Först måste du installera ADB och alla relevanta drivrutiner på din dator. Vi rekommenderar en Windows-dator för denna del, eftersom den enklaste metoden är att använda ett Windows-exklusivt program kallat Minimal ADB och Fastboot. Till att börja med det helt enkelt ladda ner Minimal ADB och Fastboot körbar, starta sedan filen och följ anvisningarna för installation. När du är klar där, installera ADB-drivrutinernastarta sedan om datorn.

Observera att detta fortfarande skulle vara möjligt med en Mac eller en Linux-maskin, men du måste installera hela Android SDK, och installationskatalogerna skulle vara annorlunda än de som visas nedan.

Steg 2: Ladda ner OTA Update ZIP & Rename

Hämta sedan OTA .zip-filen som uppdaterar din enhet från Marshmallow till Nougat. Bara om du missade det i avsnittet “Vad du behöver” uppåt fungerar dessa OTA. -Zips bara om du kör Marshmallow 6.0.1 med säkerhetsuppdateringarna i juli 2016. Dessa filer är enhetsspecifika, så se till att ladda ner den rätta och spara den på din dator.

När du har gjort det, byt namn på filen till helt enkelt ota.zip. Eller om du har dolda filtillägg och inte redan kan se “zip” -delen i namnet, byt bara namn till ota.

Så här installerar du Android 7.0 Nougat på din Nexus just nu

Steg 3: Flytta OTA Update ZIP

Härifrån överför du ota.zip filen till din ADB-installationskatalog. Med Minimal ADB och Fastboot blir det C: Program Files (x86) Minimal ADB och Fastboot mapp – så kopiera bara ota.zip filen från din nedladdningsmapp och klistra sedan in den här.

Så här installerar du Android 7.0 Nougat på din Nexus just nu

För Mac- och Linux-användare beror detta på var du installerade Android SDK i första hand. Det enklaste sättet att hitta platsen är dock att söka på din dator efter en mapp som heter “plattformsverktyg” och sedan flytta ota.zip fil här.

Steg 4: Starta din telefon i återställningsläge

Därefter stänger du helt av din Nexus- eller Pixel-enhet. När skärmen blir svart håller du ned volym- och strömknapparna samtidigt. Detta kommer att sätta din enhet i bootloader-läge – härifrån trycker du på volym ned-knappen två gånger för att markera alternativet “Recovery mode” och tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.

Så här installerar du Android 7.0 Nougat på din Nexus just nu
Så här installerar du Android 7.0 Nougat på din Nexus just nu

Steg 5: Förbered dig för sidoladdning

När du har gjort det ser du en skärm med en Android-logotyp och texten “Inget kommando”. Härifrån håller du ned strömknappen och trycker sedan på volym upp-knappen. Inom några sekunder hälsas du av Androids lageråterställningsmeny – härifrån använder du volym ned-knappen för att markera “Tillämpa uppdatering från ADB” och tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.

Steg 6: Sideladd OTA med ADB

Anslut sedan din telefon till din dator med en USB-datakabel och navigera sedan till ADB-installationskatalogen (C: Program Files (x86) Minimal ADB och Fastboot för Windows). Håll sedan ner shift-knappen på tangentbordet, högerklicka sedan på ett tomt utrymme i den här mappen och välj “Öppna kommandofönster här.”

Obs! Mac- och Linux-användare måste först öppna ett terminalfönster och sedan manuellt navigera till ADB-installationskatalogen med ändringskatalogkommandon.

Så här installerar du Android 7.0 Nougat på din Nexus just nu

Härifrån skriver du ADB-enheter i kommandotolken och tryck sedan på enter. Om du ser en serie bokstäver och siffror följt av ordet “sideload” betyder det att du är redo att gå. Annars måste du kontrollera din ADB- och drivrutinsinstallation igen.

Skriv sedan adb sideload ota.zip i kommandotolken och tryck sedan på enter. Detta startar uppdateringsprocessen omedelbart, så se till att USB-kabeln inte kopplas ur. När processen är klar kommer kommandoraden att säga “Total xfer” och din Android-enhet säger “Installera från ADB slutförd.”

Så här installerar du Android 7.0 Nougat på din Nexus just nu

Steg 7: Starta om

När installationen är klar använder du volymknapparna för att markera alternativet “Starta om systemet nu” och tryck sedan på strömbrytaren för att välja det. Inom några minuter kommer din enhet att starta klart och du kör Android Nougat. Första start kan ta längre tid än normalt, så tålamod – men när du är igång, ta en sekund för att kolla in alla Nougats nya funktioner nedan.

Missa inte: 25 coola nya saker du kan göra med Android Nougat

Relaterade Artiklar

Back to top button