Så här gör du: Ta bort all Bloatware på din Galaxy Note 9

Även om Galaxy Note 9 är en fantastisk telefon, kommer många medlemmar av Android-communityn inte ens att titta på den. Detta är inte bara på grund av Samsung Experience-huden, utan den stora mängden uppblåst programvara som medföljer den här enheten. Men med lite arbete kan du ta bort allt.

Med en dator och en USB-kabel kan du inaktivera alla appar som förinstallerats på Samsung Galaxy Note 9, inklusive systemappar som Samsung förhindrar att du avinstallerar eller inaktiverar. Inaktiverade appar kommer att fungera som om de avinstalleras såvida du inte fabriksåterställer telefonen. Först under en fabriksåterställning kommer bloatware att dyka upp igen och tvinga dig att utföra proceduren igen för att ta bort bloatware.

Vad du behöver

USB-datakabel Windows, Mac eller Linux-dator

Steg 1: Installera ADB & Fastboot

För att ta bort bloatware från smarttelefonen måste du hjälpa ADB-kommandon, som kräver ett specifikt program på din dator. Vi är medvetna om hur skrämmande detta steg kan vara och skapade därför en komplett guide som guidar dig genom hela processen. Kolla in länken nedan för att komma igång.

Steg 2: Installera Samsung-drivrutiner (Windows)

För en Windows-baserad dator måste du installera Samsungs drivrutiner för att din dator ska kunna känna igen din telefon ordentligt när den är ansluten via USB-kabeln. Använd länken för att ladda ner ZIP-filen och extrahera innehållet på din dator. Kör EXE- eller PKG-filen och följ instruktionerna på skärmen för att installera drivrutinerna.

När du är klar kommer din dator inte bara att identifiera din telefon korrekt, men kommer också att kunna skicka ADB-kommandon till din enhet.

Steg 3: Installera App Inspector

Att inaktivera appar med ADB kräver att du får appens paketnamn. Tyvärr är det inte lätt att hitta i menyn Inställningar. Därför måste du använda en funktion i en tredjepartsapp som visar varje apps exakta paketnamn. Det ger dig också appens ikon för att göra det enkelt att veta vilken app som är associerad med vilket paketnamn.

Så här tar du bort all Bloatware på din Galaxy Note 9

Steg 4: Aktivera USB-felsökning

Anslut din telefon till din dator med USB-kabeln (helst vara OEM-kabeln). Lås upp utvecklaralternativ och aktivera “USB-felsökning”. Om du inte vet hur du låser upp utvecklaralternativ, kolla in vår guide nedan.

En uppmaning visas som frågar dig om du vill “Tillåt USB-felsökning?” Välj “OK” i popup-fönstret.

Så här tar du bort all Bloatware på din Galaxy Note 9

Steg 5: Öppna kommandotolken eller terminalen

Leta reda på installationskatalogen för ADB och Fastboot på din dator. För Windows-användare kan detta vanligtvis hittas på C: Program Files (x86) Android android-sdk platform-tools. För Mac- och Linux-användare beror det på var du extraherade din ADB-mapp när du installerade verktyget, så sök på hårddisken efter plattformsverktyg om du har glömt.

Öppna kommandotolken (för Windows-användare) eller Terminal (för Mac och Linux) och mata in följande:

cd location

Byt ut “plats” med den exakta platsen för plattformsverktyg (till exempel kommer Windows-användare att mata in: cd C: Program Files (x86) Android android-sdk platform-tools). Du kan också hålla ned Skift på tangentbordet och högerklicka på ett tomt utrymme och sedan välja “Öppna kommandofönster här” i ADB- och Fastboot-katalogen för att öppna kommandotolken i katalogen.

Så här tar du bort all Bloatware på din Galaxy Note 9

Om du bestämde dig för att använda Minimal ADB och Fastboot istället, leta upp installationskatalogen och välj “cmd-här.” Detta öppnar kommandotolken i katalogen.

Så här tar du bort all Bloatware på din Galaxy Note 9

Steg 6: Starta ADB Shell Service

Det första du vill göra är att kontrollera ADB-anslutningen mellan din dator och din telefon. Mata in följande kod:

For Windows users: adb devices
For Mac/Linux users: ./adb devices

Du bör se en rad slumpmässiga siffror och bokstäver följt av “enhet”. Detta indikerar att du kan skicka kommandon. Om du inte ser detta kan du försöka kontrollera din USB-kabel för att se till att den är helt inkopplad. Om du ser obehörig, inaktivera och återaktivera “USB-felsökning” på din telefon och se till att du väljer “OK” i “Tillåt” USB-felsökning “prompt.

Ange sedan följande kod för att starta ADB Shell-tjänsten:

For Windows users: adb shell
For Mac/Linux users: ./adb shell

Steg 7: Inaktivera Bloatware

Återgå till din telefon och öppna App Inspector. Välj en app från listan som du vill ta bort. Under “Paketnamn” hittar du paketnamnet på appen som du behöver.

Så här tar du bort all Bloatware på din Galaxy Note 9
Så här tar du bort all Bloatware på din Galaxy Note 9

Gå tillbaka till din dator och mata in följande kod:

pm uninstall -k --user 0 XX

Ersätt XX med appens fullständiga paketnamn. Om du till exempel vill ta bort Bank of America-appen ser din kod ut så här:

pm uninstall -k --user 0 com.infonow.bofa

När du gör det korrekt visas ett meddelande som säger “Framgång” om att bloatware har tagits bort. Nu behöver du bara upprepa denna process för de andra apparna.

Steg 8: Inaktivera ännu mer Bloatware

Problemet med den här metoden är att du kan avinstallera en app som inte är säker att ta bort. Beroende på hur djupt Samsung integrerade appen kan borttagning hindra dig från att utföra grundläggande uppgifter och tvinga dig att tvinga återställa din enhet. Lyckligtvis skapade en användare på XDA en lista för Samsung-enheter om de paket som är säkra att ta bort.

Öppna listan på din dator och kopiera och klistra in varje rad i Terminal eller Kommandotolken. För oss, eftersom vi använder en Verizon Samsung Galaxy Note 9, använde vi både Samsung Bloat-listan och Verizon Bloat-listan för att få allt av.

Så här tar du bort all Bloatware på din Galaxy Note 9

Observera att denna lista är baserad på Samsung Galaxy S8, så Note 9 kommer att ha några appar som är olika. Om en av uppblåsningsapparna inte finns på din Galaxy Note 9 visas meddelandet “Inte installerat för användare 0.” Hoppa över detta paket och gå till nästa. Efteråt, med hjälp av App Inspector, leta efter eventuella appar som du kanske har missat och var försiktig. Om du inte är säker på en app, fråga om den i kommentarfältet nedan.

Missa inte: Fler tips och tricks för Galaxy Note 9

Relaterade Artiklar

Back to top button