SÄ hÀr gör du: StÀll in en annan ringsignal för enskilda kontakter sÄ att du vet nÀr nÄgon viktig ringer

Set a Different Ringtone for Individual Contacts So You Know When Someone Important Is Calling

Har du nÄgonsin gÄtt runt offentligt och hört samma handfull standard ringsignaler om och om igen? Hur vet dessa mÀnniskor vem som ringer utan att titta först? Det Àr svÄrt att berÀtta nÀr alla lÄter desamma, men det finns nÄgot snyggt du kan göra för att hjÀlpa till med det. Att anvÀnda en annan ringsignal för vissa kontakter gör att du kan skilja mellan dem direkt.

Det kanske lĂ„ter enkelt, men det verkar definitivt förbises eller missas av mĂ„nga, sĂ€rskilt eftersom du inte hör mĂ„nga anpassade ringsignaler ens idag. Att stĂ€lla in en annan ringsignal för viktiga kontakter kan hindra dig frĂ„n att göra hela “kör till din telefon för att se vem som ringer” – vi har alla varit dĂ€r. Dessutom behöver du inte slösa bort din tid pĂ„ att skynda till telefonen för en annan bluffuppringare.

Steg 1: Hitta den individuella ringsignalinstÀllningen

De flesta Android-telefoner anvÀnder Googles Kontakter-app för att hantera dessa funktioner, sÄ vi ger instruktioner för det först. Men om du har en Samsung-enhet, hoppa över nÀsta stycke för att se instruktioner för din telefon.

För de flesta telefoner, börja med att öppna Kontakter-appen till huvudskĂ€rmen och vĂ€lj sedan nĂ„gon vars ringsignal du vill Ă€ndra. Tryck pĂ„ deras namn en gĂ„ng för att fĂ„ fram deras detaljer, klicka pĂ„ menyn med tre punkter lĂ€ngst upp till höger och vĂ€lj sedan “StĂ€ll in ringsignal”. Om du har flera appar som har en ringsignalvĂ€ljare inbyggd i dem mĂ„ste du vĂ€lja vilken du vill anvĂ€nda.

Om du anvĂ€nder en Samsung öppnar du appen Kontakter och vĂ€ljer nĂ„gon vars ringsignal du vill Ă€ndra. Tryck pĂ„ “Redigera” lĂ€ngst ner pĂ„ nĂ€sta skĂ€rm och blĂ€ddra sedan ner till slutet av nĂ€sta sida och tryck pĂ„ “Visa mer”. BlĂ€ddra ner till botten igen och tryck pĂ„ “Ringsignal” och tryck sedan pĂ„ “TillĂ„t” om du uppmanas att ge appen Kontakter behörighet att komma Ă„t din lagring.

Steg 2: VĂ€lj en annan ringsignal

Appen för ringsignalvĂ€ljare ska dyka upp och visa alla tillgĂ€ngliga ringsignaler. Hitta bara en ringsignal som du gillar och tryck sedan pĂ„ “Spara” sĂ„ att dina Ă€ndringar hĂ„ller fast.

Du kanske bara kan anvÀnda standard ringsignaler som följde med din telefon i början, men du kan ocksÄ anvÀnda dina egna ringsignaler. Om du laddar ner Zedge, Next SMS eller chomp SMS har de alla enskilda ringsignalvÀljare inbyggda i dem som kommer att dyka upp som alternativ om du upprepar steg 1.

Det Ă€r allt! Gör samma sak för alla andra viktiga kontakter, sĂ„ gör du det pĂ„ nolltid. Var kreativ nĂ€r du hĂ„ller pĂ„ med det – tĂ€nk pĂ„ deras individuella personligheter och försök att matcha en ringsignal till var och en av dem. Det gör det enkelt att identifiera den personen utan tvekan nĂ€r du vĂ€l Ă€r van vid tanken pĂ„ anpassade ringsignaler.

Denna artikel producerades under Icon Hub Ärliga Tweaks & Hacks Celebration week. LÀs alla Tweaks & Hacks Celebration-berÀttelser.

Missa inte: SÄ hÀr lÀgger du till dina egna ringsignaler och aviseringsljud pÄ Android