Så här gör du: Ställ in en annan ringsignal för enskilda kontakter så att du vet när någon viktig ringer

Ställ in en annan ringsignal för enskilda kontakter så att du vet när någon viktig ringer

Har du någonsin gått runt offentligt och hört samma handfull standard ringsignaler om och om igen? Hur vet dessa människor vem som ringer utan att titta först? Det är svårt att berätta när alla låter desamma, men det finns något snyggt du kan göra för att hjälpa till med det. Att använda en annan ringsignal för vissa kontakter gör att du kan skilja mellan dem direkt.

Det kanske låter enkelt, men det verkar definitivt förbises eller missas av många, särskilt eftersom du inte hör många anpassade ringsignaler ens idag. Att ställa in en annan ringsignal för viktiga kontakter kan hindra dig från att göra hela “kör till din telefon för att se vem som ringer” – vi har alla varit där. Dessutom behöver du inte slösa bort din tid på att skynda till telefonen för en annan bluffuppringare.

Steg 1: Hitta den individuella ringsignalinställningen

De flesta Android-telefoner använder Googles Kontakter-app för att hantera dessa funktioner, så vi ger instruktioner för det först. Men om du har en Samsung-enhet, hoppa över nästa stycke för att se instruktioner för din telefon.

För de flesta telefoner, börja med att öppna Kontakter-appen till huvudskärmen och välj sedan någon vars ringsignal du vill ändra. Tryck på deras namn en gång för att få fram deras detaljer, klicka på menyn med tre punkter längst upp till höger och välj sedan “Ställ in ringsignal”. Om du har flera appar som har en ringsignalväljare inbyggd i dem måste du välja vilken du vill använda.

Om du använder en Samsung öppnar du appen Kontakter och väljer någon vars ringsignal du vill ändra. Tryck på “Redigera” längst ner på nästa skärm och bläddra sedan ner till slutet av nästa sida och tryck på “Visa mer”. Bläddra ner till botten igen och tryck på “Ringsignal” och tryck sedan på “Tillåt” om du uppmanas att ge appen Kontakter behörighet att komma åt din lagring.

Steg 2: Välj en annan ringsignal

Appen för ringsignalväljare ska dyka upp och visa alla tillgängliga ringsignaler. Hitta bara en ringsignal som du gillar och tryck sedan på “Spara” så att dina ändringar håller fast.

Du kanske bara kan använda standard ringsignaler som följde med din telefon i början, men du kan också använda dina egna ringsignaler. Om du laddar ner Zedge, Next SMS eller chomp SMS har de alla enskilda ringsignalväljare inbyggda i dem som kommer att dyka upp som alternativ om du upprepar steg 1.

Det är allt! Gör samma sak för alla andra viktiga kontakter, så gör du det på nolltid. Var kreativ när du håller på med det – tänk på deras individuella personligheter och försök att matcha en ringsignal till var och en av dem. Det gör det enkelt att identifiera den personen utan tvekan när du väl är van vid tanken på anpassade ringsignaler.

Denna artikel producerades under Icon Hub årliga Tweaks & Hacks Celebration week. Läs alla Tweaks & Hacks Celebration-berättelser.

Missa inte: Så här lägger du till dina egna ringsignaler och aviseringsljud på Android

Relaterade Artiklar

Back to top button