Så här gör du: Lollipops smarta lås ‘On-Body Detection’ håller din Android upplåst medan du rör dig

Google lanserade nyligen ett nytt Smart Lock-alternativ märkt “On-body detection” för Android Lollipop via en uppdatering till Google Play Services. Eftersom jag är säker på att du kan samla från namnet håller den nya funktionen din telefon eller surfplatta olåst med hjälp av den inbyggda accelerometern för att avgöra om din enhet bärs på din kropp eller inte, så att du kan sätta ner den och gå bort sorglös att veta att det är låst igen.

Om du vet att du kommer att gå ett tag, gillar att shoppa eller vandra, och inte känner för att ange ditt lösenord, mönster eller PIN-kod varje gång du kontrollerar din telefon regelbundet, kan du slå på det här alternativet och din enhet kommer att upptäcka att den är i rörelse, så att den inte går in i ett låst tillstånd.

Lollipops Smart Lock-lås håller din Android upplåst medan du rör dig
Lollipops Smart Lock-lås håller din Android upplåst medan du rör dig

Medan det nya tillskottet verkar ganska intressant kan jag inte riktigt se mig själv använda det så ofta. Jag använder “Betrodda platser” och “Betrodda ansikten” ofta, men jag tvivlar på att jag kommer ihåg att slå på det här innan jag går mycket. En snabb växling verkar som det mest praktiska sättet att implementera en sådan funktion, så att jag bara kan trycka på en ikon för att aktivera tjänsten när jag vet att jag ska använda den.

Med detta sagt, vet att om du ställer in din enhet på ett offentligt ställe kommer en främling som plockar upp den inte ge dem fri tillgång till din enhet. Istället, när din enhet har placerats ned eller “off-body”, måste du ange ditt lösenord, mönster eller PIN-kod en gång innan du får åtkomst till din enhet. Det är dock troligt att en ficka kan ta av med din enhet och ha full åtkomst så länge de håller saker i rörelse.

Det är bara mina tankar, vad tycker ni alla? Låt oss veta genom att kommentera nedan, eller följ oss på Facebook, Google+ och Twitter och berätta för oss där.

Relaterade Artiklar

Back to top button