SÄ hÀr gör du: LÀmna en förlorad iPhone till sin Àgare med Siri

Return a Lost iPhone to Its Owner Using Siri

Jag förlorade min iPhone 6 för bara nÄgra veckor sedan, sÄ jag vet sjÀlv att förlora en iPhone suger. Lyckligtvis hade min berÀttelse inte ett dÄligt slut.

Medan jag var i en bar gick jag för att anvÀnda toaletten och lÀmnade felaktigt min iPhone pÄ en oskyddad stol. NÀr jag kom tillbaka var den borta. Visserligen fanns det ingen att skylla förutom jag sjÀlv, men det gjorde det inte lÀttare.

Jag kollade Hitta min iPhone under de nÀrmaste dagarna men ingenting visade sig och jag tappade snart hoppet. NÄgra dagar senare berÀttade min pappa att en kille ringde honom om min saknade iPhone. Extatisk, jag tog grabbens information frÄn min pappa, trÀffade honom och fick tillbaka min enhet.

Det visar sig att hans flickvÀn av misstag hade tagit det och trodde att det var hans och skjutit det i hennes handvÀska. NÄgra dagar senare hittade hon telefonen, slog pÄ den och insÄg att den inte var nÄgon av dem.

Eftersom min telefon var lösenordsskyddad frÄgade jag honom hur han visste att kontakta min far. Han berÀttade för mig att han anvÀnde Siri för att hÀmta min information och ringde honom dÀrifrÄn. SjÀlvklart, jag var tvungen vet hur han gjorde det.

SÄ hÀr ser du Àgarens information med Siri

HÄll ner iPhone-knappen Hem (aka Touch ID, om det Àr en nyare modell) för att fÄ fram Siri. StÀll sedan nÄgon av de tvÄ följande frÄgorna.

“Vem tillhör den hĂ€r telefonen?” “Vem Ă€r telefonen hĂ€r?”

BĂ„da varianterna av frĂ„gan kommer att visa kontaktsidan för iPhone-Ă€garen. Se bara till att du inte sĂ€ger “iPhone” istĂ€llet för “telefon”, annars försöker Siri ta dig till Apples produktsida.

Siri visar omedelbart kontaktkortet för den som Àr listad som Àgare av enheten. Du bör Ätminstone se Àgarens fullstÀndiga namn, telefonnummer och e-postadress, och du kan ocksÄ se alternativa telefonnummer, alternativa e-postmeddelanden, en hem- och / eller arbetsadress, deras födelsedag och namnen pÄ alla slÀktingar och nÀra vÀnner.

Hur man returnerar en förlorad iPhone till dess Àgare med Siri
Hur man returnerar en förlorad iPhone till dess Àgare med Siri

Att ringa Àgarens telefonnummer Àr ganska mycket vÀrdelöst, och om de av nÄgon anledning inte har nÄgot annat telefonnummer eller e-postadress listad kan du kanske anvÀnda Siri för att ringa eller sms till en av deras slÀktingar eller vÀnner för att komma i kontakt med dem, precis som personen som hittade min iPhone gjorde.

Tack vare den lite kĂ€nda men Ă€ndĂ„ extremt anvĂ€ndbara iOS-funktionen kunde jag Ă„terstĂ€lla min förlorade iPhone och Ă„tergĂ„ till mitt normala liv. SĂ„ nĂ€sta gĂ„ng du hittar en iPhone borde det inte finnas nĂ„gon ursĂ€kt för varför du inte kan lĂ€mna tillbaka den till sin rĂ€ttmĂ€tiga Ă€gare – det Ă€r bara en enkel frĂ„ga borta.

Hur du uppdaterar ditt “Me” -kontakort

För att ovanstĂ„ende ska fungera bra, var bara sĂ€ker pĂ„ att “Me” -kortet pĂ„ din iPhones kontaktlista kontinuerligt uppdateras med rĂ€tt information för dig sjĂ€lv. Du kan göra det genom att gĂ„ in i appen Kontakter och vĂ€lja ditt namn. Om du har flera kort för ditt namn i appen Kontakter vĂ€ljer du det med “Me” bredvid.

Om “Me” Ă€r listat pĂ„ fel kort, oavsett anledning, kan du Ă€ndra det genom att gĂ„ till InstĂ€llningar-appen, öppna “Mail, Kontakter, kalendrar” och trycka pĂ„ “Min info” under Kontakter och vĂ€lja ditt Kontakter-kort.

Om du inte gillar att anvÀnda Siri Àr Find My iPhone fortfarande bra

Med alla iOS-sÀkerhetsproblem som har hÀnt tidigare kanske vissa av er inte vill hÄlla Siri aktiverad pÄ lÄsskÀrmen. Dessutom Àr inte alla trevliga för att returnera en förlorad enhet.

Om sĂ„ Ă€r fallet Ă€r Find My iPhone fortfarande det bĂ€sta alternativet. Du kan sĂ€tta din iPhone i “Lost Mode” (dĂ€r du ger ett sekundĂ€rt nummer att ringa) och hoppas att personen som har din enhet Ă€r som den person som hade min. Om vĂ€rre blir vĂ€rst kan du ocksĂ„ fjĂ€rrstöra det.

LÄt oss veta vad du tycker om dessa tips genom att kommentera nedan, eller hÀmta oss pÄ Facebook, Google+ och Twitter.