SÄ hÀr gör du: LÀgg till en timeout-kakel pÄ skÀrmen i Android Nougats snabbinstÀllningspanel

Add a Screen Timeout Tile to Android Nougat's Quick Settings Panel

En ny funktion i Android Nougat lÄter dig lÀgga till dina egna anpassade brickor till panelen SnabbinstÀllningar. Den hÀr menyn, som du kan komma Ät genom att svepa nedÄt frÄn toppen av valfri skÀrm, lÄter dig snabbt justera instÀllningar och slÄ pÄ och av systemfunktioner. SÄ nu nÀr det har öppnats för utveckling frÄn tredje part börjar vi se alla typer av coola och anvÀndbara brickor rulla in.

PĂ„ det sĂ€ttet utnyttjar en ny app frĂ„n utvecklaren moraleja39 Nougats nya snabbinstĂ€llnings-API för att ge dig ett enkelt sĂ€tt att justera skĂ€rmens timeout – svep bara nedĂ„t för att öppna dina snabbinstĂ€llningar och tryck sedan pĂ„ rutan för att Ă€ndra hur lĂ€nge skĂ€rmen kommer att stanna kvar. Det Ă€r nĂ€stan identiskt med en CyanogenMod-funktion som nyligen togs bort i CM14 och LineageOS, sĂ„ anpassade ROM-anvĂ€ndare kommer gĂ€rna att fĂ„ tillbaka den hĂ€r funktionen, och de av er som kör lagerprogramvara Ă€r ute efter en behandling.

Missa inte: FĂ„ CyanogenMods “koffein” -funktion för att hĂ„lla skĂ€rmen vaken lĂ€ngre med ett knapptryck

Krav

Steg 1: Installera skÀrm av Timeout

Utvecklarens moraleja39s app Ă€r enkel och till punkt, sĂ„ att börja, ta APK-installationsfilen frĂ„n följande lĂ€nk. NĂ€r filen har sparats pĂ„ din enhet, tryck pĂ„ Nedladdning klar meddelande för att starta det, tryck sedan pĂ„ “Installera” nĂ€r du uppmanas att göra det.

LÀgg till en tidsgrÀns för skÀrm i Android Nougats snabbinstÀllningspanel
LÀgg till en tidsgrÀns för skÀrm i Android Nougats snabbinstÀllningspanel

Obs! Framtida uppdateringar av den hÀr appen finns pÄ utvecklarens trÄd pÄ XDA.

Steg 2: Bevilja behörigheter

Öppna appen och sedan blir du ombedd att ge den en ytterligare behörighet som gör att den kan hantera skĂ€rmens timeoutvĂ€rde. SĂ„ tryck pĂ„ knappen “Bevilja tillstĂ„nd” och aktivera sedan vippomkopplaren pĂ„ följande skĂ€rm. NĂ€r du Ă€r klar hĂ€r kommer appen att erbjuda att dölja sig frĂ„n din applĂ„da, vilket hjĂ€lper till att hĂ„lla sakerna snygga eftersom du inte behöver komma Ă„t det hĂ€r anvĂ€ndargrĂ€nssnittet igen.

LÀgg till en tidsgrÀns för skÀrm i Android Nougats snabbinstÀllningspanel
LÀgg till en tidsgrÀns för skÀrm i Android Nougats snabbinstÀllningspanel

Steg 3: LÀgg till brickan i panelen SnabbinstÀllningar

SÄvida du inte kör CM14 eller LineageOS mÄste du lÀgga till skÀrmen Timeout-brickan manuellt till din snabbinstÀllningsmeny. För att göra det, tryck pÄ den pennaformade redigeringsknappen i snabbinstÀllningsmenyn och dra sedan Timeout för skÀrm av brickan till toppen av listan. För mer information om denna process, kolla in vÄr fullstÀndiga guide om Àmnet nedan.

Missa inte: SÄ hÀr lÀgger du till dina egna snabbinstÀllningsplattor i Android Nougat

Steg 4: Ändra skĂ€rmens timeout genom att trycka pĂ„ en knapp

Att Ă€ndra skĂ€rmens timeout Ă€r en enkel tvĂ„stegsprocess med den nya Quick Settings-panelen som du just lagt till: Klicka bara pĂ„ skĂ€rmens timeout-ikon i snabbinstĂ€llningsmenyn och vĂ€lj sedan varaktigheten du vĂ€ljer. Den valda varaktigheten Ă€r hur lĂ„ng tid det tar för skĂ€rmen att stĂ€ngas av om du inte interagerar med enheten – enkelt och enkelt, eller hur?

LÀgg till en tidsgrÀns för skÀrm i Android Nougats snabbinstÀllningspanel
LÀgg till en tidsgrÀns för skÀrm i Android Nougats snabbinstÀllningspanel

Varför denna snabbinstÀllningsbricka togs bort frÄn CM14 och LineageOS Àr fortfarande okÀnd, men den hÀr appen gör verkligen jobbet gjort. Det bÀsta med den hÀr appen Àr kanske att du inte behöver vara rotad för att installera den, och det gör det definitivt lÀttare att komma Ät skÀrmens timeout-instÀllning.

Missa inte: Ring dina nödkontakter med en knapptryckning med Nougats snabbinstÀllningsplattor