SÄ hÀr: Fixa Bootloops orsakade av Magisk-moduler utan att fabriksÄterstÀlla din telefon

Fix Bootloops Caused by Magisk Modules Without Factory Resetting Your Phone

NÀr det gÀller att anpassa Android finns det inget som Magisk. Du kan eventuellt kombinera dussintals moduler för att skapa en unik anvÀndarupplevelse skrÀddarsydd för dig, men inte alla moduler fungerar bra tillsammans. Du kan stöta pÄ en bootloop av misstag en gÄng i taget, vilket kan orsaka vissa problem pÄ egen hand.

Oavsett om en enskild modul i sig har buggar och orsakat en bootloop att intrĂ€ffa eller bara allmĂ€nna kompatibilitetsproblem mellan flera kĂ€llor, Ă€r det verkligen nĂ„got att tĂ€nka pĂ„ nĂ€r du strĂ€nger ihop mer Ă€n en modul. Även om en mycket lĂ€gre chans nu, frĂ€mst för att Magisk-moduler fungerar systemlöst, finns det fortfarande en liten chans att du kan stöta pĂ„ en bootloop som kan stoppa dig i dina spĂ„r.

Vad hÀnder nÀr du inte kan komma tillbaka till din enhet för att ta bort modulen som gör att du startar om frÄn början? Normalt mÄste du antingen Äterblinka telefonens fabriksbilder eller torka all data pÄ enheten. Men tack vare en ny mod av XDA-utvecklaren VR25 finns det nu ett enklare sÀtt. Med den hÀr modulen installerad kan du hantera alla dina Magisk-moduler direkt frÄn den anpassade ÄterstÀllningsmiljön nÀr som helst, till exempel TWRP.

Krav

Steg 1: Installera Magisk Manager för ÄterstÀllningslÀge

Obs! Om du för nÀrvarande befinner dig i en bootloop hoppar du över de tvÄ följande styckena.

Börja med att öppna Magisk Manager-appen, tryck pĂ„ menyn till vĂ€nster och gĂ„ sedan till avsnittet “Nedladdningar”. I sökfĂ€ltet skriver du in “Ă„terstĂ€llningslĂ€ge” och du hittar den modul du behöver installera – den heter Magisk Manager för Ă„terstĂ€llningslĂ€ge.

Tryck pĂ„ nedladdningspilen bredvid modulen och tryck sedan pĂ„ “Installera” för att starta processen. NĂ€r modulen Ă€r klar med installationen vill du trycka pĂ„ “StĂ€ng” för att stĂ€nga filens blinkande skĂ€rm. Det finns inget behov av att starta om systemet vid denna tidpunkt eftersom modulen Ă€ndĂ„ anvĂ€nds i Ă„terstĂ€llningsmiljön.

Om din telefon för nĂ€rvarande Ă€r i en bootloop och du inte kan komma Ă„t Magisk Manager, börja med att starta upp i TWRP. Du kan göra detta pĂ„ de flesta telefoner genom att hĂ„lla ned volymknappen mellan bootloops – dvs. nĂ€r skĂ€rmen blir svart. Det tar dig till bootloader-lĂ€ge, dĂ€r du kan anvĂ€nda volymknapparna för att markera “Recovery Mode” och tryck sedan pĂ„ strömbrytaren för att gĂ„ in i TWRP.

NĂ€r du Ă€r i TWRP, ladda ner den senaste ZIP-versionen av Magisk Manager för Ă„terstĂ€llningslĂ€ge frĂ„n den hĂ€r lĂ€nken. Spara filen pĂ„ din dator och anslut sedan din telefon till din dator med en USB-datakabel. DĂ€rifrĂ„n mĂ„ste du anvĂ€nda kommandot “ADB sideload” för att installera ZIP pĂ„ din telefon, och vi har tĂ€ckt den processen med en dedikerad guide, sĂ„ kolla in lĂ€nken nedan:

Steg 2: Starta i ÄterstÀllningslÀge

HÀrifrÄn, om du sidladdade ZIP med ADB, kan du gÄ vidare till steg 3. Annars mÄste du starta om ditt system till TWRP-huvudmenyn.

Det finns mer Ă€n ett sĂ€tt att fĂ„ din enhet till Ă„terstĂ€llningslĂ€ge sĂ„ att du kan vĂ€lja vilken metod som passar dig bĂ€st. Ett universellt sĂ€tt att uppnĂ„ detta pĂ„ alla enheter Ă€r frĂ„n din bootloader-meny – du kan anvĂ€nda volymvippknapparna för att markera “Recovery mode” och sedan bekrĂ€fta det med strömbrytaren för att starta till TWRP.

SÄ hÀr fixar du Bootloops orsakade av Magisk-moduler utan att fabriksÄterstÀlla din telefon

Steg 3: Starta Magisk Manager for Recovery

FrĂ„n huvudmenyn i TWRP vĂ€ljer du “Avancerat”, “Terminal” och sedan vill du ange följande kommando:

/data/media/mm

Du bör nu se en lista med alternativ du kan utföra med Magisk Manager for Recovery-modulen. Eftersom du potentiellt vill Ă„terhĂ€mta dig frĂ„n en bootloop orsakad av ett modulproblem, vill du vĂ€lja alternativet “avinstallera moduler” genom att skriva bokstaven “u” följt av enter-tangenten.

För att avinstallera en modul mÄste du skriva in dess namn i listan exakt hur den visas följt av att trycka pÄ enter tvÄ gÄnger. Om du förstör en bokstav mÄste du avsluta avinstallationsprogrammet med Ctrl + C och sedan försöka igen. Var försiktig nÀr du gör detta och ta dig tid sÄ att du inte behöver upprepa nÄgra onödiga steg.

NĂ€r du vĂ€l har skrivit in modulnamnet korrekt (skiftlĂ€geskĂ€nsligt) och tryckt pĂ„ enter tvĂ„ gĂ„nger kommer det omedelbart att tas bort frĂ„n ditt system. Skriv in bokstaven “n” (nĂ€r den frĂ„gar om du vill göra nĂ„got annat) för att stĂ€nga den hĂ€r sessionen och starta om telefonen som vanligt. Om allt Ă€r bra och modulen du just tog bort var den skyldige, borde du inte starta lĂ€ngre.

Om du fortfarande har problem Ă€r det bĂ€sta att upprepa processen, men den hĂ€r gĂ„ngen vĂ€ljer du alternativet “Aktivera / inaktivera moduler” i huvudmenyn Magisk Manager for Recovery. Inaktivera modulerna en efter en pĂ„ samma sĂ€tt som om du avinstallerade dem som tidigare. Du kan avinstallera alla moduler för att börja pĂ„ nytt eller bara inaktivera dem för att hjĂ€lpa dig hitta vad som orsakar problemet – det Ă€r helt upp till dig hur du vill hantera det.

Missa inte: De bÀsta telefonerna för rot & modding