Så här: Fix Titanium Backup & amp; Underlagsproblem orsakade av den senaste uppdateringen av Google Play Services

Den senaste uppdateringen av Google Play Services har på något sätt brutit större funktionalitet i både Titanium Backup och Substratum. Titanium Backup har plötsligt fastnat på noll procent under återställning, och Substratum misslyckas helt enkelt med att tillämpa teman längre. Båda dessa appar kräver root, men de har långsamt blivit viktiga för rotade användare, särskilt eftersom appar som dessa spelar in när du bestämmer dig för vad din nästa telefon ska vara.

Titanium är praktiskt taget den schweiziska armékniven för applikationshantering. Det kan säkerhetskopiera och återställa applikationer tillsammans med deras data, samt inaktivera och aktivera appar, och det kan också ändra installationsplatser. Substratum är en extremt kraftfull temamotor, en som fungerar på praktiskt taget alla AOSP-baserade ROM (inklusive CyanogenMod och LineageOS), och som kan tematisera varje enskild app som är tillgänglig på Android (naturligtvis måste du hitta en utvecklare som är villig att ta det här uppdraget eller helt enkelt ta upp teman själv).

Missa inte: De 5 bästa telefonerna för rot & modding

Problemet

Det verkar som om Google är mitt i att öka säkerheten för deras appverifieringssystem, och ändringen har ägt rum på serversidan, så att nedgradera din Google Play Services-app kommer inte att lösa dessa problem. Tills utvecklarna av Titanium Backup och Substratum hittar ett sätt att komma runt Googles uppdatering finns det ett snabbt sätt att få båda apparna igång igen, liksom alla andra rotapplikationer som plötsligt har börjat agera.

Att fixa Titanium Backup och Substratum är en tvåstegsprocess, men notera att vi inaktiverar Googles inbyggda säkerhetsfunktioner genom att göra det. Annat än det är fixen enkel och relativt enkel.

Steg 1: Inaktivera “Verifiera appar”

Det första steget är väldigt enkelt – allt vi ska göra är att inaktivera Googles konstanta skanning. Denna lösning kommer med tillstånd av utvecklaren nicholaschum och XDA Portal-teamet. Inte bara kommer dina rotappar att börja fungera korrekt igen, utan alla kommer att se en betydande minskning av appinstallationstiderna.

Öppna appen Inställningar och välj posten “Google”. Därifrån trycker du på “Säkerhet” och väljer sedan “Verifiera appar” på följande skärm. Slutligen avmarkera “Skanna enhet för säkerhetshot” och fortsätt sedan till nästa steg.

Steg 2: Inaktivera “Verifiera appar via USB”

För detta steg måste du aktivera “Utvecklaralternativ” om du inte redan har gjort det. Med det tas hand om, gå till alternativmenyn för utvecklare längst ner på sidan med systeminställningar, inaktivera sedan alternativet “Verifiera appar via USB” så är du redo att gå.

Så här åtgärdar du problem med säkerhetskopiering av titan och underlag orsakade av den senaste uppdateringen av Google Play Services
Så här åtgärdar du problem med säkerhetskopiering av titan och underlag orsakade av den senaste uppdateringen av Google Play Services

Varför detta alternativ har en effekt på Titanium Backup och Substratum är ännu inte klarlagt, men om du avmarkerar det kommer jobbet att göras. Tack och lov förstörde Google inte helt Substratum och Titanium Backup, eftersom de båda är favoriter i rooting-communityn och det helt enkelt inte finns några appar som kan ersätta dem.

Medan båda apparna gick sönder på grund av Googles ökade säkerhet är detta ett bra tecken – det visar att Google försöker göra Android säkrare. Men det är synd att det verkar som om de kanske pekar i fel riktning, eftersom dessa appar verkligen inte är säkerhetshot. En bättre start, enligt min mening, skulle vara att upptäcka eller förhindra problematiska appar som laddas upp till Google Play Butik.

Missa inte: Googles säkerhetsuppdatering i mars bryter Android Pay på vissa Pixel- och Nexus-enheter

Relaterade Artiklar

Back to top button