SÄ hÀr: Den ultimata guiden för anvÀndning av TWRP: Den enda anpassade ÄterstÀllningen du nÄgonsin behöver

The Ultimate Guide to Using TWRP: The Only Custom Recovery You'll Ever Need

Bara det faktum att du Àger en Android-enhet betyder att du Àr medveten om en hela vÀrlden av tredjepartsutveckling. MÄnga av de mods du ser hÀr pÄ Icon Hub kan utföras fÀrska ur lÄdan, men med rot och Xposed, listan blir lÀngre. Men för att verkligen kunna dra nytta av allt som Androids massiva utvecklingsgemenskap har att erbjuda mÄste du ha en anpassad ÄterstÀllning installerad.

Även om jag inte kan vĂ€gleda dig genom att installera varje anpassad Ă„terstĂ€llning pĂ„ varje Android-enhet i en artikel, jag burk hjĂ€lper dig att lĂ€ra dig hur du utnyttjar den fulla potentialen i detta kraftfulla verktyg.

Den hÀr guiden Àr skrÀddarsydd för anvÀndning TWRP, annars kÀnd som Team Win Recovery Project, av ingen ringare Àn TeamWin-gruppen. Det Àr ÄterstÀllningen av valet hÀr pÄ Icon Hub, pÄ grund av dess omfattande anvÀndning och anvÀndarvÀnlighet.

Den ultimata guiden för att anvÀnda TWRP: den enda anpassade ÄterstÀllningen du nÄgonsin behöver

Det pekbaserade grÀnssnittet i TWRP gör det enkelt att utföra komplexa uppgifter, och mÄnga appar och ROM-skivor kan till och med kopplas till TWRP för att anvÀnda det som ett verktyg. Om du Àr redo att installera ÄterstÀllningen, kolla in min guide pÄ fÄr TWRP pÄ din enhet pÄ det enkla sÀttet, följ sedan nedan för att se allt detta kraftfulla verktyg kan göra.

Tips nr 1. Åtkomst till TWRP: s grĂ€nssnitt

Den faktiska processen att starta upp i anpassad ÄterstÀllning varierar frÄn enhet till enhet. Om du har en av de vanligaste enheterna kommer jag dock att beskriva processen nedan.

Google Nexus-enheter

För att starta till ÄterstÀllning med vilken Nexus-enhet som helst, börja med att driva din telefon eller surfplatta helt avstÀngd. NÀr skÀrmen blir svart, tryck och hÄll ned SÀnk volymen med ett finger. HÄll den hÀr knappen kvar medan du fortfarande hÄller ned Kraft med ett annat finger.

Detta kommer att ta upp Bootloader menyn, dĂ€r du ska trycka pĂ„ SĂ€nk volymen knappen tvĂ„ gĂ„nger för att markera ÅterstĂ€llningslĂ€ge. HĂ€rifrĂ„n, tryck bara pĂ„ Strömknappen en gĂ„ng för att bekrĂ€fta ditt val, och Ă„terhĂ€mtningen ska komma direkt.

Samsung Galaxy-enheter

För alla Samsung Galaxy-enheter som har en fysisk Hem -knappen, att starta upp i Custom Recovery bör vara densamma.

Börja med att driva din Galaxy helt avstÀngd. NÀr skÀrmen blir svart, tryck och hÄll ned Höj volymen, Kraft och Hem samtidigt. Detta tar dig direkt till din anpassade ÄterstÀllning.

HTC One (M7 eller M8)

Kontrollera innan du börjar Snabb start Àr avstÀngt. För att göra detta, gÄ till instÀllningar, dÄ Kraftoch se till att rutan bredvid Snabb start alternativet Àr inte markerat.

SlĂ„ sedan pĂ„ din HTC One helt avstĂ€ngd. NĂ€r skĂ€rmen blir svart, tryck och hĂ„ll ned SĂ€nk volymen och Kraft samtidigt. Detta kommer att visa Android-bootloader-menyn. HĂ€rifrĂ„n trycker du pĂ„ SĂ€nk volymen knappen en gĂ„ng för att markera ÅterhĂ€mtning och tryck sedan pĂ„ Kraft för att bekrĂ€fta ditt val.

Programvarumetoder

Alla enheter, om de Àr rotade, kan anvÀnda olika programvarualternativ för att ÄterstÀlla frÄn Android. Jag har tidigare markerat nÄgra av dessa alternativ i denna handledning. Medan artikeln Àr inriktad pÄ en Nexus 5, bör alla listade alternativ fungera bra pÄ alla ovan nÀmnda telefoner och surfplattor.

Tips 2. Gör en NANDroid Backup

Först och frĂ€mst, nĂ€r du anvĂ€nder anpassad Ă„terstĂ€llning för att installera olika hackar, bör du alltid ha en sĂ€kerhetskopia till hands om saker skulle gĂ„ fel. Detta kallas a nandroid– “NAND” som i flashminne och “droid” som i Android.

TWRP har gjort den hÀr processen ungefÀr sÄ enkel som den blir. Tryck pÄ pÄ startskÀrmen SÀkerhetskopiering att börja. HÀrifrÄn, lÀmna alla alternativ markerade precis som de Àr, och svep skjutreglaget lÀngst ner för att skapa din sÀkerhetskopia.

Den ultimata guiden för att anvÀnda TWRP: den enda anpassade ÄterstÀllningen du nÄgonsin behöver
Den ultimata guiden för att anvÀnda TWRP: den enda anpassade ÄterstÀllningen du nÄgonsin behöver

Detta skapar en uppsÀttning bildfiler som fungerar som en ögonblicksbild av enhetens nuvarande installation. Om du nÄgonsin behöver ÄterstÀlla den hÀr sÀkerhetskopian kommer varje liten liten aspekt pÄ din enhet att Äterskapas som om ingenting nÄgonsin har förÀndrats.

Eftersom nandroider Ă€r ögonblicksbilder av allt, kan de ta upp en hel del lagringsutrymme pĂ„ din enhet. Av denna anledning kanske du vill övervĂ€ga att kopiera filen till din dator via USB-kabel – de kommer att finnas i din TWRP / Backup mapp.

Tips nr 3. ÅterstĂ€lla en befintlig sĂ€kerhetskopia

Anta att du redan har skapat en sÀkerhetskopia och att du pratade med en cool mod. Men den hÀr moden var inte kompatibel med din enhet, och nu verkar du inte kunna starta Android. Inga bekymmer, du har en anpassad ÄterstÀllning installerad, minns du?

FrĂ„n TWRP: s huvudskĂ€rm, tryck pĂ„ ÅterstĂ€ll knapp. DĂ€refter visas en lista med alla sĂ€kerhetskopior du har gjort med TWRP. Klicka bara pĂ„ den med det senaste datumet som filnamn, sĂ„ fĂ„r du de tillgĂ€ngliga partitionsbilderna som du kan Ă„terstĂ€lla. Om du kopierade nandroid till din dator, flytta den tillbaka till TWRP / Backup innan du Ă„terstĂ€ller.

Återigen Ă€r det nog bĂ€st att lĂ€mna allt kryssat, sĂ„ kan du helt enkelt svep skjutreglaget att Ă„terstĂ€lla.

NÀr ÄterstÀllningsprocessen Àr klar kommer allt pÄ din Android-enhet att vara exakt samma som nÀr du skapade sÀkerhetskopieringsfilerna.

Tips # 4. Blinkande ZIP-filer

LĂ„t möta det, detta Ă€r den frĂ€msta anledningen till att du installerade en anpassad Ă„terstĂ€llning – för att ha tillgĂ„ng till alla hack som kommer i form av en flashbar ZIP-fil. Faktum Ă€r att det Ă€r en sĂ„dan nyckelfunktion i TWRP att det Ă€r den allra första knappen pĂ„ startskĂ€rmen.

För att börja blinka en ZIP, tryck bara pÄ Installera pÄ TWRP: s huvudmeny. HÀrifrÄn visas enhetens interna lagringsmappstrÀd. Som tumregel finns ZIP-filer som du har laddat ner frÄn internet i din Ladda ner mapp, sÄ gÄ in dÀr.

Den ultimata guiden för att anvÀnda TWRP: den enda anpassade ÄterstÀllningen du nÄgonsin behöver
Den ultimata guiden för att anvÀnda TWRP: den enda anpassade ÄterstÀllningen du nÄgonsin behöver

HÀrifrÄn Àr det bara att trycka pÄ ZIP-filen i frÄga och sedan dra reglaget lÀngst ner för att blinka.

Den ultimata guiden för att anvÀnda TWRP: den enda anpassade ÄterstÀllningen du nÄgonsin behöver
Den ultimata guiden för att anvÀnda TWRP: den enda anpassade ÄterstÀllningen du nÄgonsin behöver

Blinkar mer Àn ett ZIP pÄ en gÄng

Men lÄt oss sÀga att det finns flera ZIP-filer som du vill blinka samtidigt. Detta Àr vanligt med anpassade ROM-skivor som krÀver en separat ZIP för Ätkomst till Google-appar och sÄdant.

NÀr du har knackat pÄ den första ZIP, istÀllet för att svepa skjutreglaget för att installera den och sedan upprepa processen för alla ZIP-filer i frÄga, tryck helt enkelt pÄ LÀgg till fler dragkedjor knapp. Detta tar dig tillbaka till mapptrÀdvyn, dÀr du kan vÀlja din andra ZIP. TrÀffa LÀgg till fler postnummer igen för att lÀgga till en tredjedel, och sÄ vidare.

NÀr du Àr nöjd med dina val sveper du skjutreglaget lÀngst ner sÄ kommer alla dina ZIP-filer att blinka i sekventiell ordning.

Slutförande av den blinkande processen

Efter installationen av en ZIP-fil ger TWRP dig nÄgra alternativ: Hem, Torka cache / Dalvik och Omstart-system. Det första alternativet tar dig tillbaka till TWRP: s huvudskÀrm, och det tredje alternativet bör vara sjÀlvförklarande. Det andra alternativet, Torka cache / Dalvik, Àr en som bör noteras.

Android ackumulerar olika databitar nÀr du fortsÀtter att anvÀnda den. Ibland Àr dessa uppgifter specifika för din nuvarande installation. Vissa mods kommer att orsaka konflikter mellan den nya funktionaliteten och de befintliga data pÄ din enhet.

De flesta mods kommer dock inte att orsaka nĂ„gon konflikt med dessa data. Men nĂ€r du Ă€r osĂ€ker, torka ut det—Tryck bara pĂ„ Torka cache / Dalvik efter att ha blinkat en ZIP, svep sedan reglaget lĂ€ngst ner för att ta bort eventuellt motstridiga data.

Den ultimata guiden för att anvÀnda TWRP: den enda anpassade ÄterstÀllningen du nÄgonsin behöver
Den ultimata guiden för att anvÀnda TWRP: den enda anpassade ÄterstÀllningen du nÄgonsin behöver

Tips nr 5. Rensa befintliga data

NÀr du anvÀnder TWRP för att installera en ny ROM Àr det en bra idé att torka den befintliga firmware för att ge det nya systemet en ren skiva som du kan installera.

SÄ innan du installerar CyanogenMod, till exempel, vill du torka lager firmware frÄn din enhet sÄ att det inte finns nÄgra konflikter. Tryck pÄ pÄ TWRP: s huvudskÀrm Torka att börja. Det förinstÀllda torkningslÀget fungerar i de flesta fall helt bra, sÄ svep skjutreglaget lÀngst ner för att utföra torkningen.

Den ultimata guiden för att anvÀnda TWRP: den enda anpassade ÄterstÀllningen du nÄgonsin behöver
Den ultimata guiden för att anvÀnda TWRP: den enda anpassade ÄterstÀllningen du nÄgonsin behöver

Om du upplever buggar och vill ha en helt ny start, eller om du bara vill vara helt sÀker pÄ att det inte finns nÄgra existerande data kvar för att orsaka konflikter, kan du anvÀnda Avancerad rensning frÄn samma skÀrm. HÀrifrÄn Àr det bara att kryssa i rutorna bredvid Dalvik Cache, Systemet, Data och Cache, svep sedan skjutreglaget lÀngst ner för att utföra en full torka.

Tips nr 6. FaststÀllande av behörigheter

Ibland kan blinkande mods och installation av rotappar fĂ„ Android att sortera “glömma” vilka behörigheter som olika appar hade till att börja med. Appar pĂ„ systemnivĂ„ behöver sina behörigheter stĂ€lla in ett visst sĂ€tt att fungera korrekt, sĂ„ att du kan fĂ„ mindre buggar och tvinga stĂ€ngning efter installation av ett hack.

Om detta nÄgonsin hÀnder kan du enkelt ÄterstÀlla alla appar pÄ din enhet till rÀtt behörighet med TWRP.

Tryck pÄ pÄ huvudskÀrmen Avancerad, sedan VÀlj Fixa behörigheter frÄn följande meny. Svep sedan bara pÄ skjutreglaget lÀngst ner sÄ fÄr alla dina appar automatiskt rÀtt behörighet för sina respektive mappar.

Tips nr 7. Startar tillbaka till Android

För att komma ur TWRP och tillbaka till Android, börja med att knacka pÄ Starta om alternativ frÄn startskÀrmen. Tryck pÄ pÄ nÀsta meny Systemet för att starta tillbaka till Android.

Den ultimata guiden för att anvÀnda TWRP: den enda anpassade ÄterstÀllningen du nÄgonsin behöver
Den ultimata guiden för att anvÀnda TWRP: den enda anpassade ÄterstÀllningen du nÄgonsin behöver

Jag hoppas att den hÀr guiden hjÀlpte dig att lÀra kÀnna TWRP, för det finns sÄ mÄnga kraftfulla saker det kan göra. Om du har nÄgra frÄgor, lÀgg upp dem i kommentarfÀltet nedan sÄ svarar vi pÄ dem.