Så här: Den ultimata guiden för användning av TWRP: Den enda anpassade återställningen du någonsin behöver

Bara det faktum att du äger en Android-enhet betyder att du är medveten om en hela världen av tredjepartsutveckling. Många av de mods du ser här på Icon Hub kan utföras färska ur lådan, men med rot och Xposed, listan blir längre. Men för att verkligen kunna dra nytta av allt som Androids massiva utvecklingsgemenskap har att erbjuda måste du ha en anpassad återställning installerad.

Även om jag inte kan vägleda dig genom att installera varje anpassad återställning på varje Android-enhet i en artikel, jag burk hjälper dig att lära dig hur du utnyttjar den fulla potentialen i detta kraftfulla verktyg.

Den här guiden är skräddarsydd för användning TWRP, annars känd som Team Win Recovery Project, av ingen ringare än TeamWin-gruppen. Det är återställningen av valet här på Icon Hub, på grund av dess omfattande användning och användarvänlighet.

Den ultimata guiden för att använda TWRP: den enda anpassade återställningen du någonsin behöver

Det pekbaserade gränssnittet i TWRP gör det enkelt att utföra komplexa uppgifter, och många appar och ROM-skivor kan till och med kopplas till TWRP för att använda det som ett verktyg. Om du är redo att installera återställningen, kolla in min guide på får TWRP på din enhet på det enkla sättet, följ sedan nedan för att se allt detta kraftfulla verktyg kan göra.

Tips nr 1. Åtkomst till TWRP: s gränssnitt

Den faktiska processen att starta upp i anpassad återställning varierar från enhet till enhet. Om du har en av de vanligaste enheterna kommer jag dock att beskriva processen nedan.

Google Nexus-enheter

För att starta till återställning med vilken Nexus-enhet som helst, börja med att driva din telefon eller surfplatta helt avstängd. När skärmen blir svart, tryck och håll ned Sänk volymen med ett finger. Håll den här knappen kvar medan du fortfarande håller ned Kraft med ett annat finger.

Detta kommer att ta upp Bootloader menyn, där du ska trycka på Sänk volymen knappen två gånger för att markera Återställningsläge. Härifrån, tryck bara på Strömknappen en gång för att bekräfta ditt val, och återhämtningen ska komma direkt.

Samsung Galaxy-enheter

För alla Samsung Galaxy-enheter som har en fysisk Hem -knappen, att starta upp i Custom Recovery bör vara densamma.

Börja med att driva din Galaxy helt avstängd. När skärmen blir svart, tryck och håll ned Höj volymen, Kraft och Hem samtidigt. Detta tar dig direkt till din anpassade återställning.

HTC One (M7 eller M8)

Kontrollera innan du börjar Snabb start är avstängt. För att göra detta, gå till inställningar, då Kraftoch se till att rutan bredvid Snabb start alternativet är inte markerat.

Slå sedan på din HTC One helt avstängd. När skärmen blir svart, tryck och håll ned Sänk volymen och Kraft samtidigt. Detta kommer att visa Android-bootloader-menyn. Härifrån trycker du på Sänk volymen knappen en gång för att markera Återhämtning och tryck sedan på Kraft för att bekräfta ditt val.

Programvarumetoder

Alla enheter, om de är rotade, kan använda olika programvarualternativ för att återställa från Android. Jag har tidigare markerat några av dessa alternativ i denna handledning. Medan artikeln är inriktad på en Nexus 5, bör alla listade alternativ fungera bra på alla ovan nämnda telefoner och surfplattor.

Tips 2. Gör en NANDroid Backup

Först och främst, när du använder anpassad återställning för att installera olika hackar, bör du alltid ha en säkerhetskopia till hands om saker skulle gå fel. Detta kallas a nandroid– “NAND” som i flashminne och “droid” som i Android.

TWRP har gjort den här processen ungefär så enkel som den blir. Tryck på på startskärmen Säkerhetskopiering att börja. Härifrån, lämna alla alternativ markerade precis som de är, och svep skjutreglaget längst ner för att skapa din säkerhetskopia.

Den ultimata guiden för att använda TWRP: den enda anpassade återställningen du någonsin behöver
Den ultimata guiden för att använda TWRP: den enda anpassade återställningen du någonsin behöver

Detta skapar en uppsättning bildfiler som fungerar som en ögonblicksbild av enhetens nuvarande installation. Om du någonsin behöver återställa den här säkerhetskopian kommer varje liten liten aspekt på din enhet att återskapas som om ingenting någonsin har förändrats.

Eftersom nandroider är ögonblicksbilder av allt, kan de ta upp en hel del lagringsutrymme på din enhet. Av denna anledning kanske du vill överväga att kopiera filen till din dator via USB-kabel – de kommer att finnas i din TWRP / Backup mapp.

Tips nr 3. Återställa en befintlig säkerhetskopia

Anta att du redan har skapat en säkerhetskopia och att du pratade med en cool mod. Men den här moden var inte kompatibel med din enhet, och nu verkar du inte kunna starta Android. Inga bekymmer, du har en anpassad återställning installerad, minns du?

Från TWRP: s huvudskärm, tryck på Återställ knapp. Därefter visas en lista med alla säkerhetskopior du har gjort med TWRP. Klicka bara på den med det senaste datumet som filnamn, så får du de tillgängliga partitionsbilderna som du kan återställa. Om du kopierade nandroid till din dator, flytta den tillbaka till TWRP / Backup innan du återställer.

Återigen är det nog bäst att lämna allt kryssat, så kan du helt enkelt svep skjutreglaget att återställa.

När återställningsprocessen är klar kommer allt på din Android-enhet att vara exakt samma som när du skapade säkerhetskopieringsfilerna.

Tips # 4. Blinkande ZIP-filer

Låt möta det, detta är den främsta anledningen till att du installerade en anpassad återställning – för att ha tillgång till alla hack som kommer i form av en flashbar ZIP-fil. Faktum är att det är en sådan nyckelfunktion i TWRP att det är den allra första knappen på startskärmen.

För att börja blinka en ZIP, tryck bara på Installera på TWRP: s huvudmeny. Härifrån visas enhetens interna lagringsmappsträd. Som tumregel finns ZIP-filer som du har laddat ner från internet i din Ladda ner mapp, så gå in där.

Den ultimata guiden för att använda TWRP: den enda anpassade återställningen du någonsin behöver
Den ultimata guiden för att använda TWRP: den enda anpassade återställningen du någonsin behöver

Härifrån är det bara att trycka på ZIP-filen i fråga och sedan dra reglaget längst ner för att blinka.

Den ultimata guiden för att använda TWRP: den enda anpassade återställningen du någonsin behöver
Den ultimata guiden för att använda TWRP: den enda anpassade återställningen du någonsin behöver

Blinkar mer än ett ZIP på en gång

Men låt oss säga att det finns flera ZIP-filer som du vill blinka samtidigt. Detta är vanligt med anpassade ROM-skivor som kräver en separat ZIP för åtkomst till Google-appar och sådant.

När du har knackat på den första ZIP, istället för att svepa skjutreglaget för att installera den och sedan upprepa processen för alla ZIP-filer i fråga, tryck helt enkelt på Lägg till fler dragkedjor knapp. Detta tar dig tillbaka till mappträdvyn, där du kan välja din andra ZIP. Träffa Lägg till fler postnummer igen för att lägga till en tredjedel, och så vidare.

När du är nöjd med dina val sveper du skjutreglaget längst ner så kommer alla dina ZIP-filer att blinka i sekventiell ordning.

Slutförande av den blinkande processen

Efter installationen av en ZIP-fil ger TWRP dig några alternativ: Hem, Torka cache / Dalvik och Omstart-system. Det första alternativet tar dig tillbaka till TWRP: s huvudskärm, och det tredje alternativet bör vara självförklarande. Det andra alternativet, Torka cache / Dalvik, är en som bör noteras.

Android ackumulerar olika databitar när du fortsätter att använda den. Ibland är dessa uppgifter specifika för din nuvarande installation. Vissa mods kommer att orsaka konflikter mellan den nya funktionaliteten och de befintliga data på din enhet.

De flesta mods kommer dock inte att orsaka någon konflikt med dessa data. Men när du är osäker, torka ut det—Tryck bara på Torka cache / Dalvik efter att ha blinkat en ZIP, svep sedan reglaget längst ner för att ta bort eventuellt motstridiga data.

Den ultimata guiden för att använda TWRP: den enda anpassade återställningen du någonsin behöver
Den ultimata guiden för att använda TWRP: den enda anpassade återställningen du någonsin behöver

Tips nr 5. Rensa befintliga data

När du använder TWRP för att installera en ny ROM är det en bra idé att torka den befintliga firmware för att ge det nya systemet en ren skiva som du kan installera.

Så innan du installerar CyanogenMod, till exempel, vill du torka lager firmware från din enhet så att det inte finns några konflikter. Tryck på på TWRP: s huvudskärm Torka att börja. Det förinställda torkningsläget fungerar i de flesta fall helt bra, så svep skjutreglaget längst ner för att utföra torkningen.

Den ultimata guiden för att använda TWRP: den enda anpassade återställningen du någonsin behöver
Den ultimata guiden för att använda TWRP: den enda anpassade återställningen du någonsin behöver

Om du upplever buggar och vill ha en helt ny start, eller om du bara vill vara helt säker på att det inte finns några existerande data kvar för att orsaka konflikter, kan du använda Avancerad rensning från samma skärm. Härifrån är det bara att kryssa i rutorna bredvid Dalvik Cache, Systemet, Data och Cache, svep sedan skjutreglaget längst ner för att utföra en full torka.

Tips nr 6. Fastställande av behörigheter

Ibland kan blinkande mods och installation av rotappar få Android att sortera “glömma” vilka behörigheter som olika appar hade till att börja med. Appar på systemnivå behöver sina behörigheter ställa in ett visst sätt att fungera korrekt, så att du kan få mindre buggar och tvinga stängning efter installation av ett hack.

Om detta någonsin händer kan du enkelt återställa alla appar på din enhet till rätt behörighet med TWRP.

Tryck på på huvudskärmen Avancerad, sedan Välj Fixa behörigheter från följande meny. Svep sedan bara på skjutreglaget längst ner så får alla dina appar automatiskt rätt behörighet för sina respektive mappar.

Tips nr 7. Startar tillbaka till Android

För att komma ur TWRP och tillbaka till Android, börja med att knacka på Starta om alternativ från startskärmen. Tryck på på nästa meny Systemet för att starta tillbaka till Android.

Den ultimata guiden för att använda TWRP: den enda anpassade återställningen du någonsin behöver
Den ultimata guiden för att använda TWRP: den enda anpassade återställningen du någonsin behöver

Jag hoppas att den här guiden hjälpte dig att lära känna TWRP, för det finns så många kraftfulla saker det kan göra. Om du har några frågor, lägg upp dem i kommentarfältet nedan så svarar vi på dem.

Relaterade Artiklar

Back to top button