SÄ hÀr: Den hÀr oskyldiga kalkylatorn Àr verkligen en hemlig app sÀker för Android

This Innocent Calculator Is Really a Secret App Safe for Android

Tillit kan vara ett kĂ€nsligt Ă€mne i allmĂ€nhet och krĂ€vs ofta nĂ€r man delar personlig information – sĂ€rskilt nĂ€r vi överlĂ€mnar vĂ„ra telefoner till andra. Du kanske inte har massor av hemlig eller illaluktande information pĂ„ din enhet, men det betyder inte att du vill att din mamma eller snygga kollega ska ha enkel Ă„tkomst till dina meddelanden eller Facebook-app.

Att lÄsa applikationer kan hjÀlpa, men dÄ förklarar du för nÄgon varför dina Gmail- eller Instagram-appar Àr lÄsta, och om det Àr en betydande annan, ja, nu har du lite förklaring att göra.

IstÀllet för att lÄsa appar, dölj helt enkelt dem sÄ att konversationen aldrig Àger rum. Det bÀsta sÀttet jag har hittat pÄ Àr att dölja dem i en oskyldig app, och vad kan vara mer oskyldigt Àn en minirÀknare?

Observera att döljningsfunktionen utförs genom att “frysa” appar, som i huvudsak tar bort dem frĂ„n din synliga applista medan de inte faktiskt tar bort dem frĂ„n din enhet. Processen med frysning krĂ€ver djup systemĂ„tkomst och av den anledningen din Android-enhet mĂ„ste vara rotad.

Steg 1: Installera Smart Hide Calculator

Utvecklaren Inderdeep Singh, kÀnd som IDSstudio i Android-vÀrlden, skapade en fullt fungerande minirÀknare som verkligen Àr en apphider som heter Smart Hide Calculator, som kan laddas ner gratis frÄn Google Play Store.

Steg 2: StÀll in ditt lösenord

Första gÄngen du öppnar Smart Hide Calculator mÀrker du att det stÄr VÀlj lösenord överst. Ange ett lösenord och tryck sedan pÄ lika tecken (=) och bekrÀfta det. NÀr du har stÀllt in ditt lösenord blir du ombedd att skapa en sÀkerhetskopieringskod, i alla fall.

Den hÀr oskyldiga kalkylatorn Àr verkligen en hemlig app sÀker för Android
Den hÀr oskyldiga kalkylatorn Àr verkligen en hemlig app sÀker för Android

Har du glömt ditt lösenord?

Om du nÄgonsin glömmer ditt lösenord, ange lösenordsÄterstÀllningslÀget genom att ange 123456789 + 987654321 i minirÀknaren, följt av lika tecken (=).

Steg 3: Börja dölja appar

För att dölja appar, vĂ€lj bara Frysa appar och vĂ€lj sedan appar frĂ„n en lista över de du har installerat. De försvinner frĂ„n din applĂ„da och ser ut som om de inte lĂ€ngre Ă€r installerade. TĂ€nk pĂ„ att alla lĂ„sta appar fortfarande visas som genvĂ€gar pĂ„ din startskĂ€rm, Ă€ven om de inte Ă€r tillgĂ€ngliga (visar meddelandet “Appen Ă€r inte installerad”).

Den hÀr oskyldiga kalkylatorn Àr verkligen en hemlig app sÀker för Android
Den hÀr oskyldiga kalkylatorn Àr verkligen en hemlig app sÀker för Android

NĂ€r du Ă€r redo att anvĂ€nda dina dolda appar igen anger du helt enkelt ditt lösenord och vĂ€ljer “LĂ„s upp appar.”

Obs! Om att dölja filer

Du kan ocksÄ dölja filer, men mÄnga har sagt att anvÀnda den hÀr funktionen faktiskt raderade filerna frÄn deras system, eller gjorde dem mycket svÄra att hitta och / eller komma tillbaka. Om du bestÀmmer dig för att gÄ denna vÀg, var medveten om de problem som andra har stött pÄ. Personligen anvÀnder jag bara den hÀr appen för att dölja appar.

Sammantaget gör Smart Hide Calculator jobbet för att dölja appar som du inte vill att andra ska ha fri tillgÄng till. LÄt oss veta vad du tycker i kommentarerna nedan samt pÄ vÄra Facebook- och Twitter-flöden.