SÄ hÀr delar videostreaminganvÀndare sina lösenord

SÄ hÀr delar videostreaminganvÀndare sina lösenord

Videostreaming-tittare har alltid delat sina lösenord. Netflix, Hulu och liknande har till och med lutat sig in i denna praxis genom att lÄta anvÀndare skapa flera profiler pÄ samma konto. Strömmande nykomlingar som Disney har lovat att slÄ ner lösenordsdelningen, men de har Ànnu inte erbjudit nÄgra tekniska lösningar pÄ hur de ska göra det.

Why Axis Bug

NÀr nya tjÀnster inklusive Apple TV + och Disney + lanseras i höst med HBO Max och Peacock kommer nÀsta Är, kommer lösenordsdelningen bara att öka; mÀnniskor vill titta pÄ alla sina favoritfilmer och program, men de vill inte betala för en mÄnadsprenumeration för varje enskild tjÀnst.

PCMag undersökte nyligen 1 001 amerikanska streamingprenumeranter och fann att 71 procent av de svarande delar lösenorden till sina streamingappar. Majoriteten av lösenordsdelning sker bland familjer. Respondenterna kunde vĂ€lja flera svar; 55 procent sa att de delar lösenord med familjen, 23 procent sa att de delar med en make och 8 procent delar med vĂ€nner. Ytterligare 1 procent sa att de delar lösenord med “nĂ„gon de inte kĂ€nner vĂ€l.”

Undersökningen visade ocksÄ att de flesta anvÀndare som delar lösenord prenumererar pÄ flera tjÀnster. Av dem som delar lösenord med familjen har 94 procent Netflix, 60 procent har Prime Video och 42 procent har Hulu. Ytterligare 16 procent prenumererar pÄ HBO Now och 6 procent har CBS All Access.

Av de som delar med vÀnner prenumererar mer Àn 80 procent pÄ Netflix, 62 procent har Hulu, 55 procent har Prime Video, cirka 33 procent Àr HBO Now-förskrivare och 11 procent har CBS All Access. Bland de 29 procent av respondenterna som inte delar lösenord alls har över 76 procent Netflix, 52 procent Àr Prime Video-prenumeranter och 29 procent Àr Hulu-anvÀndare.

För mer streamingdata och trendfördelningar frÄn PCMags undersökning, kolla in hur mÄnga som planerar att prenumerera pÄ nya tjÀnster och hur mycket tittare Àr villiga att spendera pÄ videostreamingtjÀnster varje mÄnad.