SÄ hÀr: AnvÀnd Odin för att blinka Samsung Galaxy Stock Firmware

Use Odin to Flash Samsung Galaxy Stock Firmware

Om du Àger en Samsung-telefon och gillar att rota eller modda din enhet kan den officiella firmware som blinkar vara mycket anvÀndbar. Odin Àr Samsungs eget interna program för att ladda sÄdana uppdateringar för testÀndamÄl, och det Àr ganska enkelt att anvÀnda för dina egna anpassningsbehov.

Även om Odin Ă€r ganska enkelt, finns det nĂ„gra krav och grunder som du mĂ„ste lĂ€ra dig först. Medan du kan anvĂ€nda lite hacking för att fĂ„ Odin pĂ„ en Mac, fungerar det ursprungliga programmet bara med Windows. Vi kommer att fokusera pĂ„ bruksanvisningar pĂ„ en PC i den hĂ€r artikeln.

Krav

Windows PC USB-datakabel

Steg 1: Hitta Odins firmwarefiler

Om du letar efter den fasta programvaran du behöver blinka kan det ibland vara svÄrt att hitta online. För alla Àldre Samsung-enheter Àr det bÀsta stÀllet att leta i motsvarande XDA-forum. MÄnga anvÀndare publicerar lager och beta-firmware i dessa forum. Om du har turen att ha ett nyligen flaggskepp frÄn Samsung kan du ladda ner önskad firmware frÄn Samsung Firmware Science-webbplatsen.

Hur man anvÀnder Odin för att blinka Samsung Galaxy Stock Firmware

Steg 2: Extrahera firmwarefilerna

Högerklicka sedan pĂ„ Odins firmware ZIP-fil och vĂ€lj “Extrahera allt.” Inuti det extraherade arkivet ser du fem MD5-filer (bilden nedan). Notera platsen för dessa filer, eftersom du mĂ„ste vĂ€lja dem senare.

Hur man anvÀnder Odin för att blinka Samsung Galaxy Stock Firmware

Steg 3: Installera rÀtt drivrutiner

Din dator behöver de nödvÀndiga drivrutinerna för att kunna ansluta till din Samsung-telefon. Samsung har en officiell webbsida dÀr du kan ta tag i de drivrutiner du behöver. Ladda ner drivrutinerna och kör installationen för att installera dem pÄ din dator och starta om datorn för att se till att de har tillÀmpats. Hoppa inte över det hÀr steget, eftersom det kan orsaka problem med att köra Odins körbara fil.

Steg 4: Installera Odin pÄ din dator

Odin-programvaran fungerar bara med Windows, sÄ se till att ha en PC till hands. Ladda först ned den senaste versionen av Odin. Extrahera ZIP-filen för den senaste versionen och kör EXE-filen inuti den för att starta Odin.

Steg 5: SÀtt din telefon i nedladdningslÀge och anslut till dator

NĂ€r enheten Ă€r avstĂ€ngd trycker du pĂ„ Ström + Volym ned + Hem för att gĂ„ till nedladdningslĂ€ge. Vissa Ă€ldre enheter anvĂ€nder en annan knappkombination. För att hitta den exakta tangentkombinationen för din enhet, gör bara en enkel Google-sökning – till exempel “Galaxy S3 nedladdningslĂ€ge.” Vid den hĂ€r tiden kan du ansluta telefonen till din dator med USB-datakabeln.

Nyare Galaxy-telefoner utan hemknapp krÀver en annan knappkombination för att gÄ in i nedladdningslÀge (Volym ner + Bixby + Power). Du kan lÀsa mer om besvÀren med att gÄ in i nedladdningslÀge pÄ dessa enheter hÀr.

Steg 6: Flash firmwarefilerna

GĂ„ tillbaka till Odin-applikationen. Klicka pĂ„ “BL” -knappen och vĂ€lj sedan filen som börjar med “BL” i din extraherade firmwaremapp. Klicka sedan pĂ„ “AP” -knappen i Odin och vĂ€lj AP-filen i din extraherade firmwaremapp. Klicka pĂ„ “CP” -knappen, vĂ€lj CP-filen i din extraherade firmwaremapp. Klicka pĂ„ “CSC” -knappen, vĂ€lj HOME_CSC-filen i din extraherade firmwaremapp.

Hur man anvÀnder Odin för att blinka Samsung Galaxy Stock Firmware

Se till att du vĂ€ljer HOME_CSC och inte CSC-filen. USERDATA-knappen Ă€r inte nödvĂ€ndig eller behövs för denna process. Kontrollera att alla fyra filerna Ă€r laddade och att bockarna visas bredvid varje knapp. Klicka pĂ„ “Start” -knappen lĂ€ngst ner i Odin-applikationen nĂ€r du Ă€r redo.

Blinkprocessen börjar och bör ta cirka 10–12 minuter. Det kan ta lite tid för din enhet att starta om, men var inte orolig. NĂ€r din enhet Ă€ntligen startar bör du nu köra önskad firmware. Om du vill kontrollera att rĂ€tt firmware Ă€r installerad, gĂ„ till InstĂ€llningar -> Om telefon -> Programvaruinformation. Firmware-numret finns under “Baseband-version.”

TĂ€nk pĂ„ att om du uppdaterar till en beta- eller testversion kan du kanske inte gĂ„ tillbaka till den gamla firmware. Om startladdaren Ă€r avancerad för den nya versionen kanske Odin inte fungerar för att nedgradera till din tidigare programvara. Även i det troliga fallet att du kan nedgradera till din gamla firmware behöver du alltid Odin för att gĂ„ tillbaka till en Ă€ldre version. Försök inte med sidladdningsmetoder för att Ă„tergĂ„.

Missa inte: Hur man installerar den lÀckta Galaxy S8 Android Oreo-uppdateringen nu

Att anvÀnda ett nytt hackverktyg kan vara skrÀmmande första gÄngen, men Odin Àr inte sÄ illa om du följer dessa enkla steg. LÄt oss veta i kommentarerna om du har anvÀnt Odin framgÄngsrikt sjÀlv, eller om du har ytterligare frÄgor om processen!