Så här: Använd Instagrams hemliga appikonmeny för att välja Ljus, Mörk, Retro & amp; Andra officiella ikonvariationer

Ja, det stämmer: Instagram har ett smutsigt, påfallande, kryptiskt, tyst hysj-sätt att ändra sin ikoniska, färgglada ikon på din Android- eller iPhones startskärm och var som helst den dyker upp i hela iOS. Appen överträffade sig verkligen också, med 12 alternativa ikondesigner från sitt klassiska utseende till nya teman, alla placerade i en omöjlig att hitta inställningsmeny – såvida du inte vet tricket.

Till att börja med, gå över till din profil, tryck på hamburgarens menyikon längst upp till höger och välj sedan “Inställningar” – men bry dig inte om att trycka på något av alternativen i listan. Dra istället ner på sidan. När du drar ser du ögonemoji, följt av tänkande emoji, sedan pekande emoji, sedan presentemoji, sedan festemoji, som äntligen förvandlas till hemligheten App-ikon meny.

🤫📲👉⚙️👀⬇️⬇️⬇️🥳🎁

Som du kan se ovan är Instagrams anvisningar lite svårare att följa än vår. Och det gör det annorlunda på iOS än alla andra appar som har officiella användarväljbara appikoner tillgängliga.

Använd Instagrams hemliga appikonmeny för att välja ljus, mörk, retro och andra officiella ikonvariationer
Använd Instagrams hemliga appikonmeny för att välja ljus, mörk, retro och andra officiella ikonvariationer

I App-ikonser du alla 12 ytterligare ikonalternativ att välja mellan. Det finns fyra från det förflutna (Classic, Classic 2, Original och Codename), och du kan se när Instagram antog varje ikon, hela tiden tillbaka till 2010. Nedan hittar du nya, anpassade ikoner bara för skojs skull eller för specifika ändamål. Dessa inkluderar färgglada alternativ som Aurora, Gold, Pride, Sunrise och Twilight, förutom enkla alternativ för Light, Dark och Very Dark.

Välj bara en på en iPhone och tryck sedan på “OK” i popup-fönstret. På Android väljer du en och trycker sedan på “Lägg till automatiskt” för att placera den på din startskärm på nästa tillgängliga plats eller dra och släpp ikonen till den exakta platsen du vill att den ska visas. Medan iOS ersätter den ursprungliga appikonen lägger Android till en alias-appikon så att du tekniskt sett kan ha alla 13 ikonerna på din startskärm. Även om du troligen vill lägga till ditt alias tar du bort den ursprungliga Instagram-appen så att bara aliaset visas.

Använd Instagrams hemliga appikonmeny för att välja ljus, mörk, retro och andra officiella ikonvariationer
Använd Instagrams hemliga appikonmeny för att välja ljus, mörk, retro och andra officiella ikonvariationer

Instagram lade till dessa anpassade ikoner som en del av sin 10-årsdag firande den 6 oktober 2020 (grattis på födelsedagen, IG, förresten). Konstigt nog säger företaget att de bjuder in dig att ändra ikonen “den här månaden”. Instagram klargör inte om det betyder att funktionen kommer att försvinna efter att oktober är slut, men vi skulle bli besvikna om det gjorde det. Om det försvinner, kan du vara säker på att vi uppdaterar dessa instruktioner med en lösning för att få tillbaka dem.

Missa inte: Visa anonyma Instagram-berättelser och inlägg utan ett konto

Håll din anslutning säker utan en månadsräkning. Få en livstidsprenumeration på VPN Unlimited för alla dina enheter med ett engångsköp från den nya Icon Hub Shop och titta på Hulu eller Netflix utan regionala begränsningar.

Köp nu (80% rabatt)>

Relaterade Artiklar

Back to top button