SÄ hÀr: AnvÀnd Google Cardboard om din telefon inte har ett gyroskop

Use Google Cardboard if Your Phone Doesn't Have a Gyroscope

MĂ„nga mellantelefoner tillverkas utan gyroskopsensor – bland annat Moto X Play, tredje generationens Moto G och flera av Samsungs Galaxy Grand-modeller. Det Ă€r inte precis en nödvĂ€ndig smarttelefonsensor, och om man lĂ€mnar det hĂ€r hĂ„ller man telefonens prispunkt nere, sĂ„ det Ă€r en förstĂ„elig utelĂ€mning.

Men de flesta Google Cardboard-appar vĂ€grar att köra om din telefon inte har ett gyroskop. Och det Ă€r inte bara Google Cardboard-appar – flera andra roliga funktioner, som Photo Sphere-lĂ€get i Google Camera, förlitar sig ocksĂ„ pĂ„ ett gyroskop.

Missa inte:

Hur man fuskar pÄ Pokémon GO utan att bli förbjuden

SÄ utvecklaren Frazew skapade en Xposed-modul som anvÀnder de andra sensorerna i din enhet för att simulera gyroskopdata. Den kombinerar avlÀsningarna frÄn din kompass och accelerometer för att skapa ett virtuellt gyroskop av olika slag och lurar sedan appar för att tro att denna data kommer frÄn en riktig gyroskopsensor. NÀr det vÀl Àr installerat Àr det en sömlös upplevelse, sÄ vi kan Àntligen njuta av mobil VR med en enhet som inte stöder den naturligt.

En snabb sak att nÀmna: den hÀr modulen fungerar Ànnu inte för att lura AR-lÀge (augmented reality) i Pokémon GO, men utvecklarna arbetar hÄrt för att rÀkna ut en lösning, sÄ hÄll dig uppdaterad.

Krav

Steg 1: Installera VirtualSensor

För att börja, gĂ„ till Ladda ner avsnittet i din Xposed Installer-app och sök efter VirtualSensoroch tryck sedan pĂ„ toppresultatet. HĂ€rifrĂ„n sveper du över till Versioner fliken och tryck sedan pĂ„ knappen “Ladda ner” bredvid den senaste posten. Inom nĂ„gra sekunder ska Android-installationsgrĂ€nssnittet komma upp, sĂ„ tryck pĂ„ “Installera” pĂ„ den hĂ€r skĂ€rmen.

NÀr det Àr klart, se till att aktivera modulen och starta om, dÄ Àr du redo att prova nÄgra Google Cardboard-appar eller andra appar som du har velat anvÀnda som behöver ett gyroskop.

Steg 2: AnvÀnd Google Cardboard eller andra gyrobaserade funktioner

NĂ€r du sĂ€kerhetskopierar behövs ingen ytterligare installation – frĂ„n och med nu tror de allra flesta appar helt enkelt att din telefon har ett gyroskop. En mindre nackdel Ă€r att de simulerade gyroskopdata kan leda till lite skakningar ibland, men de flesta VR-appar kommer att fungera bra.

Om du vill kan du öppna VirtualSensor-appen frÄn din applÄda för att se ett live-flöde av de data som simuleras, vilket Àr ganska intressant. Men det första du förmodligen vill göra Àr att installera nÄgra kartongkompatibla appar för att testa den nya funktionaliteten. För en bra utgÄngspunkt om det, kolla in lÀnken nedan för en lista över vÄra favorit Google Cardboard-appar.

Missa inte: 10 Virtual Reality-appar för att komma igÄng med Google Cardboard

SÄ hÀr anvÀnder du Google Cardboard om din telefon inte har ett gyroskop

Om du inte har ett Google Cardboard-headset eller nÄgot annat VR-headset kan du testa dina nyfunna gyroskopegenskaper genom att ta en Photo Sphere med din Google-kamera eller genom att spela nÄgot videospel frÄn Play Store med gyroskopiska funktioner. Som nÀmnts tidigare fungerar den hÀr modulen Ànnu inte med AR-lÀge i Pokémon GO, men vi kommer att hÄlla dig uppdaterad om de nÄgonsin fÄr den att fungera.

Missa inte: Kan du spela Pokémon GO medan du kör?