Så här: Använd din Android-telefon utan att någonsin röra vid den

Google har arbetat med sin röstigenkänningsteknik ända sedan de dagar då du var tvungen att ringa ett telefonnummer med ett riktnummer för Silicon Valley för att diktera din fråga. Som du kan föreställa dig har saker och ting kommit långt under det decennium som gått, till den punkt där vi pratar med våra telefoner som om de vore en person nuförtiden.

Google Voice Search – i allmänhet kallad “Google Now” – kan redan användas för att växla systeminställningar på Android, men en beta-app från Mountain View-sökjätten har tagit detta koncept till nästa nivå. Användare kan helt enkelt installera den här appen och sedan styra alla aspekter av sina enheter utan att ens röra skärmen.

Googles app för röståtkomst förklaras

Googles app heter “Voice Access” och medan den för närvarande befinner sig i sin beta-testfas just nu fungerar den redan otroligt bra. Kärnan i saker och ting är ganska enkel – med röståtkomst aktiverad ser du ett litet antal märken ovanpå vilken knapp som helst som kan tryckas på skärmen. Säg bara numret som motsvarar den knapp du vill trycka på, och röståtkomst trycker automatiskt på det åt dig.

Hur du använder din Android-telefon utan att någonsin röra vid den
Hur du använder din Android-telefon utan att någonsin röra vid den

Du behöver inte säga “OK Google” innan du utfärdar ett röstkommando, eftersom Voice Access alltid lyssnar medan den är aktiverad. Ytterligare kommandon som “Bläddra ner” eller “Gå hem” är tillgängliga, så det är enkelt att navigera i vilket gränssnitt som helst med din röst.

Just nu kan det verka som ett bevis på konceptet eller bara en unik app som kan vara kul att tippa med, men Voice Access kan mycket väl visa sig vara ganska användbart. Om du till exempel parar ihop detta med Chromecasts skärmspeglingsfunktion kan det ge en flytande upplevelse när du ger presentationer, och Voice Access verkar som om det skulle vara den perfekta följeslagaren för att följa onlinerecept när dina händer är täckta med deg. Slutligen, låt oss inte ignorera potentialen för användning i VR.

Hur får jag ‘Voice Access’ just nu

Betatestningsfasen har stängts för Voice Access, men tack vare APK Mirror kan du ladda ner appen på din telefon just nu.

Med Voice Access installerad kan du snabbt ta dig till din telefon eller surfplattas huvudinställningsmeny. Därifrån, gå till Tillgänglighet undermenyn och välj sedan alternativet “Röståtkomst”. Slutligen aktivera tillgänglighetsplugin för röståtkomst genom att växla omkopplaren högst upp på skärmen och sedan trycka på “OK” i popup-fönstret.

Hur du använder din Android-telefon utan att någonsin röra vid den
Hur du använder din Android-telefon utan att någonsin röra vid den

Med allt inställt nu, starta helt enkelt Voice Access-appen från din applåda, så kommer appen att gå igenom resten. Det finns en omfattande guide som visas på första gången, så du borde inte ha några problem att få dina fötter blöta.

Relaterade Artiklar

Back to top button