Så här: Ändra din fakturering & amp; Leveransadress för Apple Pay på din iPhone

Apple Pay kan användas i butiker, restauranger, marknader och miljoner andra platser i USA och utomlands. Det används för att köpa allt från kläder till livsmedel och snacks, så det är viktigt att se till att korten i din plånbok alltid är uppdaterade med rätt fakturerings- och leveransadresser.

Om du nyligen har flyttat eller varit anställd på ett nytt jobb är det viktigt att du ändrar och uppdaterar leverans- och faktureringsadresserna som är kopplade till debet- och kreditkort i din Apple Wallet. Det är ganska enkelt att göra på din iPhone, men du kan bara ändra din leveransadress i appen Inställningar medan du kan ändra din faktureringsadress i både Inställningar och Plånbok.

Ändra din leveransadress för Apple Pay-transaktioner

Först visar vi dig hur du ändrar din leveransadress, det är där alla inköp du gör online med Apple Pay skickas till.

Det kan bara göras i Inställningar, så öppna appen, bläddra ner och tryck på “Plånbok och Apple Pay.” Klicka sedan på “Leveransadress” nedan Standardvärden för transaktion för att visa din nuvarande leveransadress, som har en blå bock bredvid.

Alternativ 1: Välj en ny leveransadress från listan

Alla adresser som du har listat under ditt kontaktkort i Kontakter för hem eller arbete visas här som leveransadresser. Du kan bara trycka på en av dem och trycka på “Tillbaka” för att avsluta, eller så kan du lägga till en ny adress eller redigera en befintlig.

Alternativ 2: Lägg till en ny leveransadress i listan

För att lägga till en ny adress, tryck på “Ange ny leveransadress” och skriv adressen i sökrutan högst upp. Om din plats dyker upp nedan som ett resultat, tryck på den när den visas och tryck sedan på “Tillbaka” för att avsluta.

Om du inte hittar adressen via en sökning, tryck på alternativet “Ange adress manuellt” – du måste ange ditt mottagande namn, gatuadress, stad, stat, postnummer och land. Se till att adressen är korrekt och tryck på “Klar”. Den nya adressen du just angav kommer att visas och väljas för Apple Pay.

Alternativ 3: Redigera en befintlig leveransadress i listan

Om du inte längre använder någon av adresserna som anges på sidan “Leveransadress” kan du bara redigera en för att uppdatera den. Tryck på “Redigera” längst upp till höger och tryck sedan på en adress. Om ett popup-fönster visas som varnar dig för att du ändrar personlig information, tryck på “Ändra adress” eller “Avbryt” om du ändrade dig. Ange de nya adressuppgifterna, tryck på “Klar”, se till att den är vald i listan och tryck sedan på “Tillbaka” för att avsluta.

Ändra din faktureringsadress för Apple Pay Transactions

Till skillnad från leveransadressen, när det gäller faktureringsadresser för Apple Pay-köp, finns det två platser du kan uppdatera dem – i Inställningar och Wallet-appen själv. Faktureringsadresser måste också uppdateras per betalkort, inte en gång för allt som leveransadressen.

Alternativ 1: Uppdatera din leveransadress i Inställningar

Öppna appen Inställningar, tryck på “Plånbok och Apple Pay” och välj det kort som du vill ändra faktureringsadressen för. På kortets sida trycker du på alternativet under Fakturaadress för att välja, lägga till eller redigera en.

Klicka på rätt adress från listan, om den finns där, sedan på bakåtknappen för att spara den. För att lägga till en, tryck på “Ange ny faktureringsadress”, sök sedan och välj en adress och tryck på bakåtknappen för att avsluta.

Du kan också välja “Ange adress manuellt” för att fylla i allt från ett tomt skiffer, klicka på “Klar” och sedan på bakåtknappen. Dessutom kan du trycka på “Redigera” längst upp till höger på sidan “Faktureringsadress”, trycka på adressen du vill ändra, klicka på “Ändra adress” i popup-fönstret om den visas, redigera den, klicka på “Klar”, se till att rutan är bredvid den i listan och tryck sedan på tillbaka-knappen.

Alternativ 2: Uppdatera din faktureringsadress i plånboken

Om du bara behöver ändra faktureringsadressen kan du göra det från Wallet-appen. I Wallet trycker du på det kort som du vill ändra faktureringsadressen för. Klicka sedan på den inringade ellipsikonen (•••) längst upp till höger och tryck sedan på alternativet under Fakturaadress rubrik för att välja, lägga till eller redigera en.

Precis som inställningsvägen, tryck på rätt adress i listan, om den är där, sedan på bakåtknappen för att spara den. För att lägga till en, tryck på “Ange ny faktureringsadress”, sök sedan och välj en adress och tryck på bakåtknappen för att avsluta.

Du kan också välja “Ange adress manuellt” för att fylla i allt från ett tomt skiffer, klicka på “Klar” och sedan på bakåtknappen. Dessutom kan du trycka på “Redigera” längst upp till höger på sidan “Faktureringsadress”, trycka på adressen du vill ändra, klicka på “Ändra adress” i popup-fönstret om den visas, redigera den, klicka på “Klar”, se till att rutan är bredvid den i listan och tryck sedan på tillbaka-knappen.

Missa inte: Ändra ditt standardkort för Apple Pay så att du aldrig behöver välja under kassan

Relaterade Artiklar

Back to top button