Så här aktiverar och inaktiverar du iMessage-läskvitton

Du har precis fått ett sms från någon. Om du har läskvitton aktiverat på din iOS-enhet kan du låta dina andra texter veta när du har läst deras senaste meddelanden.

Läskvitton, som kan aktiveras över hela linjen eller bara för specifika individer, kan vara en användbar funktion om du inte vill hålla den andra personen i spänning och undrar om du har läst hans eller hennes meddelande. Men de kan också bli en källa till ångest för alla parter, när du ser någon se ditt meddelande men inte nödvändigtvis svara i rätt tid.

Sluta stressa: det finns också ett sätt att inaktivera läskvitton.

Processen för att aktivera och inaktivera läskvitton är densamma på en iPhone, iPad och iPod touch. Läskvitton är dock inte tillgängliga för alla typer av meddelanden. Apple iMessage-aktiverade texter stöds, men raka SMS-meddelanden inte. Du kan se skillnaden efter färg. Dina iMessage-aktiverade texter visas i blått medan SMS-meddelanden visas i grönt. Gruppmeddelanden stöder inte heller läskvitton.

Annons

Aktivera alla läskvitton

Öppna för att aktivera läskvitton för alla som skickar text till dig Inställningar> Meddelanden. Slå på strömbrytaren för Skicka läskvitton.

Har din iMessage lästs?

Be nu någon att skicka en text till dig. Visa meddelandet men svara inte på det. En liten anteckning ska visas i den andra personens text som anger tiden du läste meddelandet.

Stäng av specifika läskvitton

Därefter kanske du vill lämna läskvitton på som standard men stänga av dem för utvalda personer. Denna funktion introducerades i iOS 10, så se till att du kör den versionen eller senare. Öppna Meddelanden och tryck på en meddelandekonversation med en person som du vill inaktivera läskvitton för. Tryck på Info-ikonen i det övre högra hörnet. Stäng av strömbrytaren för Skicka läskvitton.

Inaktivera alla läskvitton

Okej, nu ska vi säga att du vill inaktivera läskvitton för alla utom några utvalda personer. Öppna Inställningar> Meddelanden. Stäng av strömbrytaren för Skicka läskvitton. Nu visas meddelanden bara som “Levereras”, inte läst.

Återaktivera specifika läskvitton

Öppna nu appen Meddelanden eller Kontakter. Välj en konversation eller kontakt för någon som du vill aktivera läskvitton för. Tryck på Info-ikonen och slå på omkopplaren för Skicka läskvitton.

För att testa läskvittot, be personen skicka en text till dig. Läs den och se till att personen ser meddelandet om att du läser den.

Vidare läsning

Mobiltelefonrecensioner

Mobiltelefon bästa val

Relaterade Artiklar

Back to top button