SÄ hÀr aktiverar och inaktiverar du iMessage-lÀskvitton

SÄ hÀr aktiverar och inaktiverar du iMessage-lÀskvitton

Du har precis fÄtt ett sms frÄn nÄgon. Om du har lÀskvitton aktiverat pÄ din iOS-enhet kan du lÄta dina andra texter veta nÀr du har lÀst deras senaste meddelanden.

LÀskvitton, som kan aktiveras över hela linjen eller bara för specifika individer, kan vara en anvÀndbar funktion om du inte vill hÄlla den andra personen i spÀnning och undrar om du har lÀst hans eller hennes meddelande. Men de kan ocksÄ bli en kÀlla till Ängest för alla parter, nÀr du ser nÄgon se ditt meddelande men inte nödvÀndigtvis svara i rÀtt tid.

Sluta stressa: det finns ocksÄ ett sÀtt att inaktivera lÀskvitton.

Processen för att aktivera och inaktivera lÀskvitton Àr densamma pÄ en iPhone, iPad och iPod touch. LÀskvitton Àr dock inte tillgÀngliga för alla typer av meddelanden. Apple iMessage-aktiverade texter stöds, men raka SMS-meddelanden inte. Du kan se skillnaden efter fÀrg. Dina iMessage-aktiverade texter visas i blÄtt medan SMS-meddelanden visas i grönt. Gruppmeddelanden stöder inte heller lÀskvitton.

Annons

Aktivera alla lÀskvitton

Öppna för att aktivera lĂ€skvitton för alla som skickar text till dig InstĂ€llningar> Meddelanden. SlĂ„ pĂ„ strömbrytaren för Skicka lĂ€skvitton.

Har din iMessage lÀsts?

Be nu nÄgon att skicka en text till dig. Visa meddelandet men svara inte pÄ det. En liten anteckning ska visas i den andra personens text som anger tiden du lÀste meddelandet.

StÀng av specifika lÀskvitton

DĂ€refter kanske du vill lĂ€mna lĂ€skvitton pĂ„ som standard men stĂ€nga av dem för utvalda personer. Denna funktion introducerades i iOS 10, sĂ„ se till att du kör den versionen eller senare. Öppna Meddelanden och tryck pĂ„ en meddelandekonversation med en person som du vill inaktivera lĂ€skvitton för. Tryck pĂ„ Info-ikonen i det övre högra hörnet. StĂ€ng av strömbrytaren för Skicka lĂ€skvitton.

Inaktivera alla lÀskvitton

Okej, nu ska vi sĂ€ga att du vill inaktivera lĂ€skvitton för alla utom nĂ„gra utvalda personer. Öppna InstĂ€llningar> Meddelanden. StĂ€ng av strömbrytaren för Skicka lĂ€skvitton. Nu visas meddelanden bara som “Levereras”, inte lĂ€st.

Återaktivera specifika lĂ€skvitton

Öppna nu appen Meddelanden eller Kontakter. VĂ€lj en konversation eller kontakt för nĂ„gon som du vill aktivera lĂ€skvitton för. Tryck pĂ„ Info-ikonen och slĂ„ pĂ„ omkopplaren för Skicka lĂ€skvitton.

För att testa lÀskvittot, be personen skicka en text till dig. LÀs den och se till att personen ser meddelandet om att du lÀser den.

Vidare lÀsning

Mobiltelefonrecensioner

Mobiltelefon bÀsta val