SÄ hÀr aktiverar du tvÄfaktorautentisering för ditt Fortnite: Battle Royale-konto

SÄ hÀr aktiverar du tvÄfaktorautentisering för ditt Fortnite: Battle Royale-konto

Fortnite utvecklaren Epic Games implementerade en sÀkerhetsfunktion för spelkonton som kallas tvÄfaktorautentisering (2FA) för att hjÀlpa spelare att hÄlla sina konton sÀkra.

2FA skyddar Fortnite spelarkonton med ett andra sÀkerhetslager. Det ger dem ocksÄ en gratis Boogiedown-emote Fortnite: Battle Royale och lÄter dem anvÀnda presentsystemet.

Vad Àr 2FA?

Som förklarats av Epic i sin blogg kan 2FA ”anvĂ€ndas för att skydda ditt konto frĂ„n obehörig Ă„tkomst genom att krĂ€va att du anger en extra kod nĂ€r du loggar in.” Epics system gör det möjligt för spelare att fĂ„ denna extra kod pĂ„ sin telefon eller e-post.

Spelare som aktiverar 2FA mÄste skriva in den extra koden nÀr de först loggar in pÄ sitt Epic-konto efter att ha aktiverat funktionen, nÀr de anvÀnder en ny enhet för att logga in, nÀr det har gÄtt 30 dagar sedan deras senaste inloggning, eller om de rensade cache och cookies-historik frÄn deras enhet. PÄ det sÀttet kommer Epic att förstÄ att spelaren auktoriserade personer pÄ den enheten att logga in pÄ sina Fortnite konto.

Hur man aktiverar 2FA

Det första steget Ă€r att gĂ„ till Epics webbplats och 2FA-sidan. Spelare kommer att se “Kom igĂ„ng hĂ€r” efter att ha rullat ner lite. Klicka pĂ„ det och du blir ombedd att logga in pĂ„ det Epic-konto du vill skydda med 2FA. Om du Ă€r en Fortnite spelare pĂ„ PlayStation 4, Xbox One eller Nintendo Switch, kom ihĂ„g att klicka pĂ„ konsolikonen för att logga in med dina systemuppgifter.

Du omdirigeras till lösenordsomrÄdet i dina kontoinstÀllningar. Alternativen Authenticator App och Email Authentication kommer att vara tillgÀngliga.

Authenticator-app

Om du vÀljer att aktivera Authenticator-appen dyker ett nytt fönster upp med stegen för att aktivera det. Du mÄste klicka pÄ en lÀnk för att ladda ner appen, skanna QR-koden som visas till vÀnster och logga in med koden som visas direkt efter. FrÄn och med nu Àr den appen aktiverad för att autentisera framtida enheter som du kan anvÀnda för att logga in pÄ ditt konto.

Google Authenticator, LastPass Authenticator, Microsoft Authenticator och Authy kommer alla att fungera perfekt med denna autentiseringsmetod.

E-postautentisering

Om du vÀljer e-postautentisering finns det fÀrre steg. Du mÄste bara skriva in sÀkerhetskoden som skickas till e-postmeddelandet som Àr lÀnkat till ditt Epic-konto för att aktivera 2FA via e-post. Det Àr dÀr du ocksÄ hittar framtida koder för att ge andra enheter Ätkomst till ditt konto.

NÀr 2FA har aktiverats ser du Boogiedown pÄ ditt konto och alla presentfunktioner aktiveras i Fortnite: Battle Royale.