SÄ hÀr: 9 sÀtt att lÄsa din Android utan att anvÀnda strömbrytaren

9 Ways to Lock Your Android Without Using the Power Button

Med tanke pÄ hur mycket anvÀndning det fÄr dagligen Àr strömbrytaren alltid en av de första hÄrdvarufunktionerna som kallar den för en Android-telefon eller surfplatta. SÄ om din strömbrytare fungerar, eller om du inte vill ha den, kan du förlÀnga dess livstid genom att helt enkelt hitta sÀtt att anvÀnda den mindre.

En av de största och minst viktiga anvÀndningarna av strömbrytaren Àr att lÄsa enheten. Varför minst viktigt? Eftersom det finns mÄnga sÀtt att stÀnga av skÀrmen och lÄsa enheten, och hÀr Àr 9 bra exempel.

# 1. AnvÀnd flytande funktionstangenter (Android 2.2+)

En av de enklaste metoderna, som fortfarande Àr vÀldigt bekvÀm, Àr att lÀgga till en funktionsknapp pÄ din startskÀrm. Det kommer att vara lÀttillgÀngligt och med ett tryck lÄser du din enhet pÄ en sekund eller mindre.

# 2. LÄt gravitationen göra det Ät dig (Android 2.3.3+)

Med applikationen Gravity Screen behöver du inte ens röra enheten, eftersom instÀllningen med framsidan nedÄt lÄser den automatiskt. StÀll bara ner din smartphone medan du arbetar och spara lite batteritid. VÀlj det igen och Gravity Screen vÀnder automatiskt pÄ skÀrmen Ät dig.

# 3. Ge det en snabb, fast skakning (Android 4.0.3+, root)

Om du skakar din telefon kan det se konstigt ut om nÄgon ser dig ur hörnet av ögat, men ÄtgÀrden gör det enkelt att lÄsa din Android nÀr du vill. Den nödvÀndiga skakningen Àr pÄ den fastare sidan, men detta förhindrar att olyckor intrÀffar med en hyperkÀnslig rörelsesensor.

# 4. Svep din skÀrm (Android 4.0+)

Svepning Àr en ÄtgÀrd som vi konsekvent utför nÀr vi anvÀnder vÄra enheter, sÄ lÀgg till en enkel svepningsgest som lÄter dig sömlöst stÀnga av skÀrmen och lÄsa din enhet.

# 5. Prova en osynlig genvÀg (Android 2.2+)

Medan du kan anvÀnda en synlig genvÀg för att lÄsa din enhet med en osynlig lindrar rörelse pÄ startskÀrmen, men det Àr ocksÄ bara coolt eftersom bara du vet var du placerade den.

# 6. Dubbelklicka pÄ statusfÀltet (Android 2.0+, root)

Vad som gör dubbelknackningsmetoden anvĂ€ndbar Ă€r att den kan utföras var som helst pĂ„ din enhet. Även om denna mod fungerar pĂ„ Lollipop-enheter, Ă€r det inte det enklaste att utföra pĂ„ grund av Lollipops meddelandepanel, sĂ„ om du har problem med att fĂ„ det precis rĂ€tt, övervĂ€g att anvĂ€nda en annan metod innan du bestĂ€mmer dig för den hĂ€r.

# 7. ÅterstĂ€ll Google Now Gesture (Android 4.0+, Root)

Vem Àrligt anvÀnder sin Google Now-gest? Om du Àr som jag och tycker att denna gest Àr vÀrdelös, Àndra sedan vad den gör. Genom att tilldela avskÀrmningsÄtgÀrden till Google Now-gesten kan du fÄ praktisk anvÀndning av den hÀr funktionen med ett enkelt svep uppÄt.

# 8. LĂ€gg det i din ficka (Android 4.0+)

Pocket Lock har en av de mest praktiska metoderna för att lÄsa din enhet: lÀgg bara i fickan. Med hjÀlp av det inbyggda gyroskopet kommer appen att identifiera enhetens position i fickan och lÄsa den.

# 9. Dubbelklicka pÄ din skÀrm (Android 4.0+)

Med den hÀr icke-rotanvÀndningen med dubbeltryckningsmetoden har du möjlighet att ange ett aktiveringsomrÄde pÄ din skÀrm som kan stÀnga av skÀrmen frÄn alla applikationer eller skÀrmar.

Tekniskt sett kan det finnas en # 10 just nu, men jag antar att du Àr helt smart för mig att nÀmna att bara gÄ in i instÀllningarna och anvÀnda timeout-funktionen för att automatiskt stÀnga av skÀrmen efter ett visst intervall.

Vill du fĂ„ ut mer av volymknapparna? De kan göra mycket, mycket mer Ă€n bara höja och sĂ€nka volymnivĂ„erna. Kolla in min andra guide, “9 alternativa anvĂ€ndningar för din Android volymknappar”, för att se sjĂ€lv.

Se till att följa Android Hacks över pÄ Facebook och Twitter, eller Icon Hub över pÄ Facebook, Google+ och Twitter, för fler Android-tips.

HÄll din anslutning sÀker utan en mÄnadsrÀkning. FÄ en livstidsprenumeration pÄ VPN Unlimited för alla dina enheter med ett engÄngsköp frÄn den nya Icon Hub Shop och titta pÄ Hulu eller Netflix utan regionala begrÀnsningar.

Köp nu (80% rabatt)>