Så här: 9 sätt att låsa din Android utan att använda strömbrytaren

Med tanke på hur mycket användning det får dagligen är strömbrytaren alltid en av de första hårdvarufunktionerna som kallar den för en Android-telefon eller surfplatta. Så om din strömbrytare fungerar, eller om du inte vill ha den, kan du förlänga dess livstid genom att helt enkelt hitta sätt att använda den mindre.

En av de största och minst viktiga användningarna av strömbrytaren är att låsa enheten. Varför minst viktigt? Eftersom det finns många sätt att stänga av skärmen och låsa enheten, och här är 9 bra exempel.

# 1. Använd flytande funktionstangenter (Android 2.2+)

En av de enklaste metoderna, som fortfarande är väldigt bekväm, är att lägga till en funktionsknapp på din startskärm. Det kommer att vara lättillgängligt och med ett tryck låser du din enhet på en sekund eller mindre.

# 2. Låt gravitationen göra det åt dig (Android 2.3.3+)

Med applikationen Gravity Screen behöver du inte ens röra enheten, eftersom inställningen med framsidan nedåt låser den automatiskt. Ställ bara ner din smartphone medan du arbetar och spara lite batteritid. Välj det igen och Gravity Screen vänder automatiskt på skärmen åt dig.

# 3. Ge det en snabb, fast skakning (Android 4.0.3+, root)

Om du skakar din telefon kan det se konstigt ut om någon ser dig ur hörnet av ögat, men åtgärden gör det enkelt att låsa din Android när du vill. Den nödvändiga skakningen är på den fastare sidan, men detta förhindrar att olyckor inträffar med en hyperkänslig rörelsesensor.

# 4. Svep din skärm (Android 4.0+)

Svepning är en åtgärd som vi konsekvent utför när vi använder våra enheter, så lägg till en enkel svepningsgest som låter dig sömlöst stänga av skärmen och låsa din enhet.

# 5. Prova en osynlig genväg (Android 2.2+)

Medan du kan använda en synlig genväg för att låsa din enhet med en osynlig lindrar rörelse på startskärmen, men det är också bara coolt eftersom bara du vet var du placerade den.

# 6. Dubbelklicka på statusfältet (Android 2.0+, root)

Vad som gör dubbelknackningsmetoden användbar är att den kan utföras var som helst på din enhet. Även om denna mod fungerar på Lollipop-enheter, är det inte det enklaste att utföra på grund av Lollipops meddelandepanel, så om du har problem med att få det precis rätt, överväg att använda en annan metod innan du bestämmer dig för den här.

# 7. Återställ Google Now Gesture (Android 4.0+, Root)

Vem ärligt använder sin Google Now-gest? Om du är som jag och tycker att denna gest är värdelös, ändra sedan vad den gör. Genom att tilldela avskärmningsåtgärden till Google Now-gesten kan du få praktisk användning av den här funktionen med ett enkelt svep uppåt.

# 8. Lägg det i din ficka (Android 4.0+)

Pocket Lock har en av de mest praktiska metoderna för att låsa din enhet: lägg bara i fickan. Med hjälp av det inbyggda gyroskopet kommer appen att identifiera enhetens position i fickan och låsa den.

# 9. Dubbelklicka på din skärm (Android 4.0+)

Med den här icke-rotanvändningen med dubbeltryckningsmetoden har du möjlighet att ange ett aktiveringsområde på din skärm som kan stänga av skärmen från alla applikationer eller skärmar.

Tekniskt sett kan det finnas en # 10 just nu, men jag antar att du är helt smart för mig att nämna att bara gå in i inställningarna och använda timeout-funktionen för att automatiskt stänga av skärmen efter ett visst intervall.

Vill du få ut mer av volymknapparna? De kan göra mycket, mycket mer än bara höja och sänka volymnivåerna. Kolla in min andra guide, “9 alternativa användningar för din Android volymknappar”, för att se själv.

Se till att följa Android Hacks över på Facebook och Twitter, eller Icon Hub över på Facebook, Google+ och Twitter, för fler Android-tips.

Håll din anslutning säker utan en månadsräkning. Få en livstidsprenumeration på VPN Unlimited för alla dina enheter med ett engångsköp från den nya Icon Hub Shop och titta på Hulu eller Netflix utan regionala begränsningar.

Köp nu (80% rabatt)>

Relaterade Artiklar

Back to top button