Så här: 8 genvägar för att förbättra din Instagram-upplevelse på din iPhone

8 genvägar för att förbättra din Instagram-upplevelse på din iPhone

Instagram har omfattande verktyg inbyggda för att skapa och redigera inlägg och berättelser, men det kan alltid finnas fler. Tredjepartsappar kan hjälpa dig att lägga till foto- och videoeffekter för ännu mer visuellt stimulerande innehåll, samt skapa meddelanden, textbaserade bilder och allt däremellan. Men nu när genvägar finns på iOS kanske du inte längre behöver alla dessa extra appar på din iPhone.

Apples genvägar app ger djupare automatisering till iOS-enheter, och det betyder mycket roliga och användbara funktioner för Instagram. Du kan ladda ner Instagram-videor, skapa roliga memes och stjäla populära hashtags – allt utan att en tredjepartsapp är installerad på din iPhone. Några av dessa genvägar använder tjänster från tredje part för att utöva sin magi, men det är mycket bättre än att slösa bort hemskärmsutrymme.

1. Ladda ner Instagram-foton, videor, berättelser och mer

Trött på att använda skärmdumpar och appar från tredje part för att spara bilder och ladda ner videor på Instagram? “Instasave” från hinapupina, låter dig spara ganska mycket visuellt innehåll från andra användare – enskilda inlägg (foton eller videor), berättelser, höjdpunkter och till och med kompletta IG-profiler.

För att spara ett enskilt foto eller en video måste du först gå till inlägget på Instagram. Klicka sedan på trepunktsmenyn (•••) högst upp till höger, välj “Dela till” och sedan “Genvägar” från ditt aktieblad. Slutligen trycker du på genvägen “InstaSave” och efter några sekunder sparas din bild eller video i din Photos-app.

Om du vill spara en Instagram-användares berättelser, höjdpunkter, profilbild, 12 senaste foton och videor eller hela deras profil måste du gå till deras Instagram-profil. Tryck sedan på ellipsen (•••) och tryck på “Kopiera profil-URL.” Gå till genvägsappen, tryck på Instasave och välj vad du vill spara från profilen.

Nedan kan du se att jag valde att ladda ner deras 12 senaste inlägg, som innehöll över 30 foton eftersom vissa inlägg hade mer än ett foto eller en video.

2. Dela foton för Instagram-galler och flerbildsinlägg

Om du någonsin har undrat hur Instagram-konton delar upp en bild i ett rutnät med inlägg som kan ses som en bild från deras profilsida, använder de troligen appar från tredje part som Griddy, Grid Post Makeroch Photo Grid. Du är dock bättre att använda de åtgärder som finns tillgängliga i genvägar-appen.

Medan du kan försöka bygga din egen från grunden, Joe__Soap har en som heter “Dela bild lika” som gör allt det komplicerade benarbetet för dig med enbart matematik och tillgängliga åtgärder i genvägsappen.

Öppna genvägen Delad bild lika, välj det foto du vill hugga upp från ditt enhetsbibliotek. I allmänhet, om du vill att varje bild ska vara en kvadrat som flyter jämnt för att skapa bilden över flera inlägg, vill du välja en bild som redan är en kvadrat. Om du inte gör det kan vissa bilder visas på en profil eller i flerbildsinlägg med kanter på sidorna eller överst.

Välj sedan hur du vill att den ska delas. Lägg först till ett nummer för horisontella segment och sedan vertikalt. Jag valde ett 3-för-3-rutnät, som delar mitt fyrkantiga foto i 9 olika bilder, det vanligaste rutnät som används av Instagrammers på profilsidor. Du kan välja något som ett 1-för-3-rutnät, men om inte bilden har ett förhållande på 1: 3, ser resultaten inte perfekt ut på Instagram.

Om du nu vill skapa ett rutnät på din profilsida, öppnar du Instagram och lägger upp varje bild en efter en, med början från det senaste fotot (de delas i ordning). För flerbildsinlägg som du kan svepa igenom för att se ett helt panorama, välj bara alla bilder samtidigt i rätt ordning. Ladda bara upp som vanligt och se ditt delade mästerverk.

3. Skapa ett collage från flera foton

“Instagram Grid” – som du kan hitta genom att söka i “Galleri” i genvägar – hjälper dig att skapa ett rutnät med foton som du kan lägga upp på Instagram. I stället för att dela upp en bild (som i föregående genväg), kan du skapa en rutnät från 2, 4, 6, 9 eller 12 bilder i din Photos-app.

Börja med att gå in i genvägsappen. Tryck på genvägen för Instagram Grid, välj sedan de foton du vill ha i ditt rutnät och tryck på “Klar”. Den ordning du väljer dina foton i är hur de ska visas i rutnätet, från början uppifrån och ner, från vänster till höger. Du kan sedan dela din bild på Instagram eller spara den i din Photos-app. Om du väljer 3, 5, 7, 8, 10 eller 11 bilder kommer det alltid att finnas minst en tom ruta i rutnätet.

4. Ladda upp ditt senaste foto automatiskt

Siri är inte nödvändigt för många genvägar, men det gör det mycket enklare att utföra vissa uppgifter. Med “Skicka till Instagram”, även tillgängligt med en snabb sökning i “Galleri”, kan du enkelt lägga upp ditt senaste foto som tagits på Instagram med hjälp av din röst.

När du har installerat genvägen trycker du på genvägsappen på ikonen ellips (•••) på “Skicka till Instagram”. Tryck på inställningsikonen till höger och välj “Lägg till i Siri” för att skapa ett röstkommando för att utföra åtgärden. Tryck antingen på den röda inspelningsknappen eller “Skriv fras” för att spela in eller skriva ut ditt röstkommando respektive och tryck på “Klar” om du är nöjd med det.

Nu kan du använda Siri för att hjälpa dig att skicka ditt senaste foto, dvs. det nyaste fotot i ditt Photos-bibliotek, på Instagram. Utlös Siri och säg ditt kommando för att öppna genvägen. Det sista fotot du tog (videor fungerar inte) med din kamera kommer att visas och genvägen frågar om du vill ladda upp den till din “Story” eller “Feed”. Avsluta bokföringsprocessen manuellt så är du klar!

5. Ladda upp ditt nyaste Live-foto automatiskt

Förutom genvägen ovan som publicerar din senaste bild i Foton finns det en som heter “Lägg upp Live Photo på Instagram“som gör att du kan lägga upp ditt senaste Live-foto som tagits på Instagram. Du kan ställa in det och köra det precis som den senaste genvägen, så följ bara dessa steg för att få det att fungera.

6. Placera text ovanför foton för att skapa memes

Är ditt Instagram-konto en kommande memsida? Eller gillar du bara att lägga ut dina egna meme-skapelser då och då? Tack vare KurokoNB, en genväg med titeln “Text ovanför bild” låter dig (trumvirvel, tack) placera text direkt ovanför ett foto för att skapa ett meme.

Om du vill skapa ett meme, tryck på genvägen och välj ett foto att lägga till text till, antingen från Foton (bildbibliotek) eller filer (iCloud Drive). Ange din text, som kan innehålla emojis, och tryck sedan på “OK”.

8 genvägar för att förbättra din Instagram-upplevelse på din iPhone
8 genvägar för att förbättra din Instagram-upplevelse på din iPhone

Din meme är klar! Du kan antingen spara den på din telefon eller iCloud eller dela den via SMS, e-post etc. I det här fallet är det bara ett tryck bort att dela direkt till Instagram.

8 genvägar för att förbättra din Instagram-upplevelse på din iPhone

7. Stjäl ett Instagram Posts Hashtags

Om du vill att folk ska upptäcka din profil eller dina bilder, måste du använda samma hashtags som påverkare och varumärken på sociala medier använder (#fitness, #hypebeast, #fashion, etc.). Medan du kan skriva in hashtags för dina bildtexter är det lättare att bara stjäla hashtags för en populär bild. Tack vare “Instagram Hashtags” av socaljoker, du kan göra just det.

Efter att ha installerat Instagram Hashtags, gå till Instagram, hitta bilden som du vill stjäla hashtags från och tryck på ellipsen (•••) uppe till höger. Klicka sedan på “Dela till” och välj “Genvägar” från aktiebladet.

Du omdirigeras till genvägsappen, där du måste trycka på “Instagram Hashtags.” Alla hashtags i bildtexten (och i meddelandena) kommer till ditt urklipp. Du kan sedan klistra in hashtags i ditt inläggs bildtext eller i kommentarer för ett redan publicerat inlägg.

8. Lägg till miniatyrbildskarta till Foto

Lägg till lite känsla för dina Instagram-foton med “PhotoMap Thumbnail” av atomicsiren, vilket gör att du kan placera en miniatyrkarta på ett foto innan du lägger ut det på Instagram.

Tryck på arbetsflödet “PhotoMap Thumbnail” i genvägar, välj sedan ett foto från ditt bibliotek, och genvägen kommer då att be dig att anpassa miniatyren på ditt foto. Välj sidhuvud och sidfot (välj mellan datum, tid, plats och anpassad text), kartstorlek och plats för kartan. När du är klar kan du dela och spara ditt foto.

Det behöver inte sägas att detta inte fungerar om du har inaktiverat “Location Services” för kameraprogrammet du tagit bilden med. Du kan dock använda en annan app för att lägga till koordinater till bilden innan du laddar upp den, om du vill.

Ditt foto med en miniatyrkarta sparas i din Photos-app. Nu kan du lägga upp bilden på Instagram för att visa var den togs på ett unikt sätt utan att behöva märka den faktiska platsen.

8 genvägar för att förbättra din Instagram-upplevelse på din iPhone
8 genvägar för att förbättra din Instagram-upplevelse på din iPhone

Den här artikeln producerades under Gadget Hacks speciella täckning om att bli expert på sociala medier på din telefon.

Missa inte: Använd Siri med en tredje parts väderapp istället för Apples på din iPhone

Relaterade Artiklar

Back to top button