SÄ hÀr: 5 dolda funktioner som gör OnePlus One Ànnu bÀttre

5 Hidden Features That Make the OnePlus One Even Better

Medan de flesta fortfarande kÀmpar genom ett nÄgot löjligt inbjudningssystem, börjar OnePlus att skicka ut ett anstÀndigt antal av sina One-flaggskeppsapparater till de som lyckades fÄ en.

Vi vet alla att priset Àr telefonens största försÀljningsargument, men det finns fortfarande mycket mer till enheten Àn sÄ. Kameran och processorn kan konkurrera med de flesta andra flaggskepp dÀr ute, men det som verkligen gör att One sticker ut Àr programvaran bakom den.

CyanogenMod-teamet arbetade med OnePlus för att fÄ CyanogenMod 11S, eller CM11S, uteslutande till One, och det förhÄllandet visar genom hur vÀl operativsystemet fungerar pÄ enheten. Under de senaste dagarna har jag testat helvetet med min OPO och kan sÀga att jag har svÄrt att övertyga mig sjÀlv om att börja anvÀnda min HTC One M8 igen, och hÀr Àr bara nÄgra anledningar.

# 1. Det finns anpassning överallt

CyanogenMod har alltid varit kÀnt för att ha massor av anpassningsalternativ lagt till sina ROM-skivor, och CM11S Àr inget undantag.

Du kan enkelt Àndra utseendet och kÀnslan av StatusfÀltet, Panelen SnabbinstÀllning, AviseringslÄda, och den NavigeringsfÀlt. Alla dessa alternativ finns i GrÀnssnitt din meny instÀllningar app.

Nav-fÀltet Àr inaktiverat som standard, men om du hellre vill ha det Àn hÄrdvaruknapparna kan du aktivera det i Knappar menyn i InstÀllningar-appen och till och med lÀgga till ytterligare knappar till den.

Som standard Àr en anpassad lÄsskÀrm aktiverad, men det tillÄter inte widgets att lÀggas till den. Om du föredrar Android-lÄsskÀrmen för vanilj kan du alltid aktivera den frÄn LÄsskÀrm i appen InstÀllningar. Med vaniljlÄsskÀrmen kan du lÀgga till genvÀgar, widgetar och till och med Àndra knappbeteendet nÀr telefonen Àr lÄst.

5 dolda funktioner som gör OnePlus One Ànnu bÀttre

IngÄr ocksÄ Àr Temahanterare, som kan tillÀmpa systemövergripande teman som laddas ner frÄn appen eller via Google Play. Jag anvÀnder för nÀrvarande Materialtema, skapat av XDA-anvÀndare FateNozomi, tillsammans med Moonshine-ikonpaketet, skapat av Nexbit Design, för att fÄ en Android L-look pÄ min One.

5 dolda funktioner som gör OnePlus One Ànnu bÀttre
5 dolda funktioner som gör OnePlus One Ànnu bÀttre

# 2. Det finns avskÀrmningsgester

Precis som HTC One M8 och LG G3, kommer OnePlus One med dubbeltryck för att vakna, tillsammans med nÄgra andra praktiska gester. Alla gester kan vÀxlas frÄn instÀllningar -> GrÀnssnitt -> GestgenvÀgar, och de inkluderar:

Rita en cirkel för att starta kameran Rita en “V” för att vĂ€xla ficklampan Svep nedĂ„t med tvĂ„ fingrar för att spela / pausa musik Rita vĂ€nster- och högerpilar för att gĂ„ till föregĂ„ende / nĂ€sta spĂ„r

5 dolda funktioner som gör OnePlus One Ànnu bÀttre

Du kan ocksÄ aktivera volymknapparna för att vÀcka enheten och hoppa över spÄr, och dessa alternativ finns i instÀllningar -> Knappar.

5 dolda funktioner som gör OnePlus One Ànnu bÀttre

# 3. Det finns nÄgra riktigt anvÀndbara utvecklaralternativ

Precis som alla andra Android kommer One med möjligheten att aktivera Utvecklaralternativ genom att knacka Bygga nummer sju gÄnger frÄn Om telefon avsnitt i instÀllningar. De flesta av alternativen du hittar hÀr Àr endast för kraftanvÀndare eller utvecklare, men det finns ocksÄ nÄgra saker som vardagliga anvÀndare kan dra nytta av.

Det mest anvÀndbara alternativet Àr för mig QuickBoot-lÀge, vilket gör att du kan starta din telefon pÄ mindre Àn hÀlften av den normala tiden. NÀr den Àr aktiverad stÀngs enheten aldrig av; det Àr ungefÀr som vilolÀge pÄ en dator.

Om du har en olÄst bootloader kan du snabbt starta om i Recovery eller Fastboot-lÀge genom att aktivera Avancerad omstart. Detta ger dig möjlighet att starta i ÄterstÀllnings- eller startladdarlÀge efter att du har tryckt pÄ Starta om frÄn din strömmeny.

5 dolda funktioner som gör OnePlus One Ànnu bÀttre
5 dolda funktioner som gör OnePlus One Ànnu bÀttre

Det finns ocksÄ ett alternativ att döda en öppen app genom att lÀnge trycka pÄ bakÄtknappen. Detta stÀnger inte bara appen utan stoppar ocksÄ processen helt och sparar batteri och RAM. För att göra detta Àr det bara att aktivera Kill app tillbaka-knappen.

5 dolda funktioner som gör OnePlus One Ànnu bÀttre

# 4. Det finns integritet och integrerade profiler

CyanogenMod introducerad Sekretessvakt i CM10 och har sedan dess uppdaterat den för att fungera sömlöst i CM11S. Med Privacy Guard aktiverat kan du vÀlja vilka appar som har Ätkomst till dina kontakter, meddelanden, samtalsloggar eller annan kÀnslig data.

Dessutom har de ocksÄ en inbyggd Svartlista, sÄ det finns ingen anledning att installera nÄgra extra Xposed-moduler.

Ett annat populÀrt inslag i CyanogenMod Àr införandet av förinstÀllning Profiler. Med profiler kan du enkelt vÀxla instÀllningar som volym, Wi-Fi, Bluetooth, NFC, etc., beroende pÄ vilken du har aktiverat. Du kan skapa sÄ mÄnga profiler som du vill och snabbt vÀxla dem frÄn strömmenyn.

5 dolda funktioner som gör OnePlus One Ànnu bÀttre

# 5. Det har inte PowerSaver-lÀge (men det Àr okej)

Det verkar som om alla tillverkare har lagt till nĂ„got slags energisparlĂ€ge till sina enheter, men det Ă€r en sak som CyanogenMod-teamet inte inkluderade. Även om det inte finns nĂ„got alternativ kan du ladda ner och installera ditt eget, som det som kommer med Snapdragon BatteryGuru.

5 dolda funktioner som gör OnePlus One Ànnu bÀttre

BatteryGuru analyserar din enhet i nÄgra dagar, sedan baserat pÄ din anvÀndning, optimerar enhetens meddelanden, ljusstyrka och olika andra instÀllningar för att ge dig bÀsta möjliga batteritid. Det finns inga instÀllningar att stÀlla in, allt du behöver göra Àr att installera det och starta processen. Det finns ocksÄ ett lÀgre strömlÀge som kan aktiveras vid en förinstÀlld batterinivÄ frÄn instÀllningar ->LÀgre effektlÀge.

5 dolda funktioner som gör OnePlus One Ànnu bÀttre
5 dolda funktioner som gör OnePlus One Ànnu bÀttre

För mer information om att förbÀttra batterianvÀndningen och livslÀngden, kolla in min tidigare guide om hur du fÄr ditt OnePlus One-batteri att hÄlla hela dagen.

Lita pÄ mig nÀr jag sÀger till dig att detta knappt repar ytan pÄ allt som OnePlus One har att erbjuda, sÄ gÀrna dela med dig av dina erfarenheter eller stÀlla nÄgra frÄgor du har i kommentarerna.