Ryssland överlÀmnar lag som tvingar ryska appar till telefoner, datorer

Ryssland överlÀmnar lag som tvingar ryska appar till telefoner, datorer

UPPDATERING: 11/21: Som BBC rapporterar har Rysslands parlament beslutat att genomföra lagstiftningen som kommer att tvinga rysk programvara till varje smartphone, dator och TV som sÀljs i landet. Den nya lagen trÀder i kraft i juli 2020 och krÀver att ryska alternativ erbjuds Ätminstone tillsammans med de föredragna alternativen, sÄ till exempel kan vi se smartphones levereras med tvÄ sökappar installerade som standard.

Originalhistoria: 11/11:
Ingen gillar att ha appar förinstallerade pÄ en enhet, speciellt om det Àr omöjligt att ta bort dem, men det ser ut som om Ryssland kan tvinga införandet av lokalt utvecklade appar till alla elektroniska enheter.

Som ZDNet rapporterar debatteras för nÀrvarande ett lagförslag i det ryska parlamentet som, om det godkÀnns, skulle krÀva att en lista med appar som utvecklats av ryska teknikföretag inkluderas pÄ alla enheter. Varje smartphone, surfplatta, dator, server och smart TV som sÀljs skulle tvingas inkludera apparna.

Varför skulle du tvinga aps pĂ„ enheter? Enligt de som försöker fĂ„ rĂ€kningen godkĂ€nd kommer “lagförslaget att skydda ryska internetföretagens intressen och kommer att minska missbruk av stora utlĂ€ndska företag, som arbetar inom informationsteknik.” Hur sant det Ă€r beror pĂ„ vilka appar som blir obligatoriska, men vi vet inte vad de Ă€r Ă€n. Listan över appar skiljer sig ocksĂ„ beroende pĂ„ enhetstyp.

Det förvÀntas att lagförslaget kommer att passera eftersom det redan röstats för en gÄng i parlamentets underhus. Ytterligare tvÄ röster krÀvs (en i underhuset, den andra i överhuset) innan president Putin har en chans att underteckna det i lag. Om den antas trÀder rÀkningen i kraft den 1 juli nÀsta Är. Varje enhet som sÀljs efter det utan obligatoriska appar installerade skulle resultera i att en leverantör fÄr böter pÄ upp till 3 100 $. Fortsatt misslyckande med att inkludera appar resulterar i ett förbud, vilket innebÀr att varje leverantör kommer att inkludera appar utan att misslyckas.

Den hÀr mÄnaden aktiverade Ryssland en version av internet som var muromgÀrdad frÄn resten av vÀrlden och lÀt den kopplas ifrÄn vid en cyberattack. Om denna proposition passerar kan vi se en framtid dÀr Ryssland beslutar att inte interagera med resten av internet medan vi förlitar oss pÄ en samling appar som endast lokala utvecklare har.