Ryssland börjar blockera LinkedIn-webbplatsen efter domstolsbeslut

LinkedIn, LinkedIn Ryssland, LinkedIn-förbud i Ryssland, LinkedIn bryter mot rysk lag, Rysslands kommunikationsregulator, LinkedIn datalagringslagar, Ryska LinkedIn-användare, Ryssland LinkedIn-block, Rysslands online-censur, Rysk ISP-blockering av LinkedIn, teknik, tekniknyheter LinkedIn är det första stora sociala nätverket som blockeras av ryska myndigheter.

Rysslands kommunikationsregulator beordrade att allmänhetens tillgång till LinkedIn-webbplatsen skulle blockeras på torsdag för att följa ett domstolsbeslut som fann att det sociala nätverksföretaget var skyldigt till brott mot en lagring av datalagring.

LinkedIn, som har sitt huvudkontor i USA, är det första stora sociala nätverket som blockeras av ryska myndigheter, vilket skapar ett prejudikat för hur utländska internetföretag fungerar. Den har över 6 miljoner registrerade användare i Ryssland.

Kreml sa att beslutet var lagligt och att president Vladimir Putin inte planerade att blanda sig i ärendet. På frågan om flytten kan väcka rädslan för censur online sa Kreml-talesmannen Dmitry Peskov att det inte fanns några sådana bekymmer.

Kritiker ser det som en del av en attack på sociala nätverk i ett land som i allt högre grad har skärpt kontrollen över Internet. Rysk lag kräver att webbplatser som lagrar personuppgifter från ryska medborgare gör det på ryska servrar, något som kommunikationsregulator Roskomnadzor sa att LinkedIn inte hade gjort.

Denna lag godkändes av Putin 2014 och trädde i kraft i september förra året.
LinkedIn-webbplatsen kommer att blockeras inom 24 timmar, citerade Interfax nyhetsbyrå Roskomnadzors talesman Vadim Ampelonsky. En internetleverantör, Rostelcom, sa att den redan hade blockerat åtkomst.

Två andra, MTS och Vimpelcom, sa att de skulle göra det inom 24 timmar.
LinkedIn började höra från medlemmar i Ryssland som sa att de inte längre kunde komma åt webbplatsen, säger en taleskvinna för företaget.

Läs: Facebook tar på sig LinkedIn med nya funktioner för att öppna jobb

“Roskomnadzors åtgärder för att blockera LinkedIn nekar tillgång till de miljoner medlemmar vi har i Ryssland och de företag som använder LinkedIn för att växa sina affärer”, sade taleskvinnan. Roskomnadzors Ampelonsky berättade för Reuters att vakthunden hade fått ett brev från LinkedIn: s amerikanska ledning på fredag ​​där han begärde ett möte.

Han sa att han förväntade sig att mötet skulle äga rum inom de närmaste två veckorna, men att Roskomnadzor först var tvungen att få godkännande för mötet från utrikesministeriet och säkerhetstjänsterna eftersom LinkedIn var ett utländskt företag. LinkedIn-taleskvinnan sa att företaget fortfarande var intresserad av att träffa Roskomnadzor “för att diskutera deras begäran om datalokalisering.”

Relaterade Artiklar

Back to top button