Ryska som hackade LinkedIn får Dropbox 88 månaders fängelse

Demokratiska politiska strateger säger att den lilla Alabama-operationen - som står för en liten andel av de 51 miljoner dollar som spenderades i tävlingen - genomfördes som en debatt om taktik intensifierad inom partiet.  (Reuters)

En rysk hackare dömdes till mer än sju år i ett amerikanskt fängelse för att ha stulit inloggningar på 117 miljoner användare av LinkedIn, Dropbox och den nedlagda sociala medierna Formspring, enligt federala åklagare.

Yevgeniy Nikulin, 32, dömdes i juli efter en sex dagars juryrättegång i San Francisco i vad som sägs vara ett av de största dataintrången i USA: s historia.

Åklagare sa att medan han var i Moskva hackade Nikulin in i företagets datorer och installerade skadlig programvara på dem, vilket gjorde det möjligt för honom att fjärrstyra dem och ladda ner användardatabaser, inklusive krypterade lösenord.

Han arresterades under resan i Tjeckien 2016 och utlämnades till USA. Hans rättegång var den första i norra Kalifornien sedan coronaviruspandemin började.

När han dömde Nikulin till 88 månaders fängelse sa USA: s distriktsdomare William Alsup att han försökte skicka ett avskräcksmeddelande till hackare, inklusive de som arbetar utomlands, enligt ett uttalande från San Francisco USA: s advokat David Anderson.

Relaterade Artiklar

Back to top button