Ruumi: Airbnb-möter-Tinder för hyresgäster

Att hitta fastigheter att hyra är aldrig lätt, särskilt i London och jag borde veta. Otaliga gånger har jag bokat en visning för en fastighet bara för att få höra ögonblick innan att huset har gått. Eller hitta din perfekta lägenhet på RightMove, bara för att ta reda på att annonsen har ljugit och lett dig till Harry Potters skåp under trappan. Låter bekant?

Det är här Jack Archer, grundare och skapare av Ruumi har gått in för att åtgärda problemet. Ruumi är en app för sociala nätverk som riktar sig direkt till hyresgäster i London. Det ansluter dig till alla som har en profil i appen som matchar dina personligheter och vanor med likasinnade människor så att ditt husjakt blir mer uthärdligt och med förhoppningsvis fantastiska människor.

Den unga entreprenören kommenterar ”Att leta efter en plats att hyra är en stressande, tidskrävande insats. Från att spendera timmar på trålning genom fastighetsförteckningar som inte längre är tillgängliga eller som inte passar räkningen, till att ordna otaliga visningar, bara för att upptäcka att du inte har något gemensamt med husmännen.

”Det är här Ruumi kommer in; sajten matchar dig till kompatibla huskamrater och fantastiska platser från början. Och precis som Tinder börjar du bara chatta när du har matchat – så du behöver inte slösa tid på att skicka meddelanden till människor som inte är intresserade. ”

Jack har använt AirBnB, den populära programvaran för rumsökning som basmodell, och kommenterar dess enkla design och tunga kundfokus. Ruumi låter som en fantastisk idé och uppmuntrar människor att prata med varandra innan de träffas och flyttar in i en fastighet, för det skulle naturligtvis inte finnas något värre än att ta reda på att en potentiell huskamrat är ett fan av ormar eller något efter att du har undertecknat pappersarbetet.

Hitta mig en lägenhet snälla Jack? Hälsningar, en mycket desperat hemlös student.

Relaterade Artiklar

Back to top button