Rolls-Royce visar upp självkörande bil med silkesoffa, AI-assistent för chaufför

Rolls Royce 103EX, Rolls Royce 103EX-bilder, Rolls Royce 103EX-bil, Rolls Royce förarlös bil, Rolls Royce förarlös bil, Rolls Royce-bil, Rolls Royce-ny bil, Rolls Royce visionbil, teknik, teknologinyheter Rolls Royces 103EX-bil, som har en silkesoffa i mitten, och är en förarlös bil.

Rolls-Royce har presenterat konceptet för sitt nästa Vision Vehicle, med namnet 103EX, som kommer att bli ett förarlöst fordon med sin egen AI-drivna assistent / chaufför som heter Eleanor.

Rolls Royce 103EX presenterades vid ett evenemang i London och dess unika design har fått blandat svar. Som den här Washington Post-artikeln kallade någon bilen “butt-ful”, medan en annan recension kallade den en “sublimt galen” idé.

Rolls-Royce 103EX kommer faktiskt att lanseras på marknaden någonstans runt 2040-talet, och som denna Guardian-artikel pekar på har företaget inte avslöjat exakt hur bilen drivs, även om det hävdar nollutsläpp från sitt nya konceptfordon.

Bilen har ändå en ganska spännande design med ”28-tums långa, smala hjul som bilen glider på är vardera handbyggda av 65 enskilda aluminiumbitar”, ett bagageutrymme som ligger precis bredvid framhjulen och öppnas också och stängs automatiskt i början och slutet av en resa.

Rolls Royce 103EX, Rolls Royce 103EX-bilder, Rolls Royce 103EX-bil, Rolls Royce förarlös bil, Rolls Royce förarlös bil, Rolls Royce-bil, Rolls Royce-ny bil, Rolls Royce visionbil, teknik, teknologinyheter

Det här förarlösa fordonet har ingen ratt och sätena ersätts av en gigantisk sidensoffa. Och med tanke på att detta är en Rolls Royce har dess stuga “finaste enstaka djuphöga elfenbenmatta vävd speciellt i London, som våra passagerare kan njuta av när de frodas i det stora utrymme som skapas genom att chauffören tas bort.

Med tanke på att alla pratar om virtuella assistenter ersätter Rolls Royce chauffören med “Eleanor”, som drivs av “sin egen artificiella intelligens”, enligt pressmeddelandet och kommer att arbeta “intuitivt att ge råd till sina ägare om resplaner, scheman och alternativ innan de lämnar sin bostad, påminna om möten och uppgifter och lägga fram förslag för att underlätta eventuella hinder.

Oh och Eleanor kommer att ta med bilen när dess oberika ägare är redo att resa och kan “hjälpsamt men diskret komma med förslag och rekommendationer”, med diskret som nyckelord här ute.

Rolls Royce 103EX, Rolls Royce 103EX-bilder, Rolls Royce 103EX-bil, Rolls Royce förarlös bil, Rolls Royce förarlös bil, Rolls Royce-bil, Rolls Royce-ny bil, Rolls Royce visionbil, teknik, teknologinyheter

Bilen i sig är cirka 5,9 meter lång (19 fot) och 1,6 meter hög (5,2 fot) och har ett glastak, tyvärr, en glaskap som Rolls Royce kallar det.

hissar av glaskanaler så att passageraren kan stå … den enda bussdörren sveper upp och ett steg dyker upp under körplattan. Som en sista blomning projiceras ett rött ljus, mattliknande, från undersidan av steget som ett välkomnande. Såsom i Botticellis ‘The Birth of Venus’ är vår gäst inramad och redo att gå graciöst in i rampljuset och hälsa sin publik. ” Så ja, Rolls Royce vill också göra den röda mattan virtuell.

Företaget har också meddelat en Vision 360 CGI för att få en närmare upplevelse av Rolls-Royce 103EX på YouTube 360, vilket är det närmaste de flesta av oss kommer till den här bilen.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button