Roku uppdaterar strömmande enheter inför semestern

Innan semestern uppdaterade Roku idag sin streaming-enhet med nya versioner av bland annat Roku Express och Roku Ultra.

En ny version av Roku-operativsystemet kommer också att lanseras till befintliga enheter de närmaste veckorna.

Den uppdaterade $ 30 Roku Express är 10 procent mindre än den tidigare versionen och kan drivas av din TV; inget behov av att ansluta till ett uttag. En ny Express + är exklusiv för Walmart och levereras med en röstfjärrkontroll för 10 dollar till.

Nya Roku Ultra driver under tiden en “förbättrad fyrkärnig processor och 802.11ac dual-band trådlöst”, säger Roku. Det finns också en snabb kanalstartfunktion och programmerbara personliga genvägsknappar på Enhanced Roku Voice Remote för $ 99,99.

Roku Express med fjärrkontroll (2019)

Roku Express och Roku Ultra finns tillgängliga för förbeställning på Roku.com idag. Roku Express och Express + anländer i slutet av september, och resten av den uppdaterade Roku-sortimentet säljs i oktober. Det inkluderar:

Roku Premiär ($ 39,99): En 4K- och HDR-streamer med en enkel fjärrkontroll.
Roku Streaming Stick + (59,99 USD): En bärbar HD-, 4K- och HDR-streamer med den trådlösa fjärrkontrollen och en Roku Voice Remote med TV-kontroller.
Roku Streaming Stick + HE (59,99 USD): Exklusivt för Best Buy, inklusive Enhanced Roku Voice Remote med hörlursuttag och Roku-hörlurar för privat lyssnande.
Roku Ultra LT ($ 79,99): En exklusiv Walmart-version, Ultra LT har HD-, 4K- och HDR-streaming, Ethernet, 802.11ac MIMO dual-band trådlöst, en förbättrad Roku Voice-fjärrkontroll med TV-kontroller och Roku-hörlurar.

Roku OS 9.2 fokuserar emellertid på att “få kunder till innehåll snabbt”, vilket innebär tillägg av nya sök- och upptäckbarhetsfunktioner till gränssnittet. Som Ilya Asnis, senior vice president för Roku OS på Roku förklarar, “Med Roku OS 9.2 ger vi våra kunder nya innehållsrika upplevelser kring 4K, röst- och hemskärmskontroller.”

4K är en stor sak för Roku och 4K Spotlight Channel har moderniserats för att markera innehåll som erbjuds i Ultra HD. Roku säger att det nu erbjuder ett “content-first, hand-curated” urval av 4K-innehåll. Det finns också Roku Zones, som låter dig enkelt söka efter underhållning med hjälp av en genre eller ett aktuellt ämne.

Roku OS 9.2 4K Spotlight

Underhållningskategorier används och presenteras som zoner, men det här är inte dina typiska genrekategorier. En av dem heter till exempel “Superhero Movies Zone”, men det är inte en permanent kategori / zon eftersom Roku lovar att ändra dem ofta. Förhoppningsvis blir det användbart och inte bara förvirrande för dem som regelbundet använder gränssnittet.

Nya röstfunktioner läggs också till, inklusive möjligheten att ställa in vilotimers på Roku TV-apparater ($ 569,00 på Walmart), en sökning efter filmoffert, direktåtkomst till en lista med 4K-innehåll helt enkelt genom att säga “4K-filmer”, röststyrning av musik, film och fotouppspelning med Roku Media Player och möjligheten att styra Roku-enheter med Amazon Alexa eller Google Assistant.

OS 9.2 lägger också till stöd för den nyligen tillkännagivna Roku Wireless Subwoofer, en ny genvägsdel kommer att finnas tillgänglig på hemskärmen och innehållet bör börja spelas snabbare tack vare prestandaförbättringar som görs inom operativsystemet och smartare cachning av kanaler.

Slutligen, om du behöver lite hjälp, har Roku täckt dig med en ny Tips & Tricks-kanal som innehåller videor för att titta på ett brett utbud av ämnen, inklusive funktioner i operativsystemet, Roku-enheter och de mest populära supportämnena som användare ställer frågor om.

Relaterade Artiklar

Back to top button