Roku uppdaterar strömmande enheter inför semestern

Roku uppdaterar strömmande enheter inför semestern

Innan semestern uppdaterade Roku idag sin streaming-enhet med nya versioner av bland annat Roku Express och Roku Ultra.

En ny version av Roku-operativsystemet kommer ocksÄ att lanseras till befintliga enheter de nÀrmaste veckorna.

Den uppdaterade $ 30 Roku Express Àr 10 procent mindre Àn den tidigare versionen och kan drivas av din TV; inget behov av att ansluta till ett uttag. En ny Express + Àr exklusiv för Walmart och levereras med en röstfjÀrrkontroll för 10 dollar till.

Nya Roku Ultra driver under tiden en “förbĂ€ttrad fyrkĂ€rnig processor och 802.11ac dual-band trĂ„dlöst”, sĂ€ger Roku. Det finns ocksĂ„ en snabb kanalstartfunktion och programmerbara personliga genvĂ€gsknappar pĂ„ Enhanced Roku Voice Remote för $ 99,99.

Roku Express med fjÀrrkontroll (2019)

Roku Express och Roku Ultra finns tillgÀngliga för förbestÀllning pÄ Roku.com idag. Roku Express och Express + anlÀnder i slutet av september, och resten av den uppdaterade Roku-sortimentet sÀljs i oktober. Det inkluderar:

Roku PremiÀr ($ 39,99): En 4K- och HDR-streamer med en enkel fjÀrrkontroll.
Roku Streaming Stick + (59,99 USD): En bÀrbar HD-, 4K- och HDR-streamer med den trÄdlösa fjÀrrkontrollen och en Roku Voice Remote med TV-kontroller.
Roku Streaming Stick + HE (59,99 USD): Exklusivt för Best Buy, inklusive Enhanced Roku Voice Remote med hörlursuttag och Roku-hörlurar för privat lyssnande.
Roku Ultra LT ($ 79,99): En exklusiv Walmart-version, Ultra LT har HD-, 4K- och HDR-streaming, Ethernet, 802.11ac MIMO dual-band trÄdlöst, en förbÀttrad Roku Voice-fjÀrrkontroll med TV-kontroller och Roku-hörlurar.

Roku OS 9.2 fokuserar emellertid pĂ„ att “fĂ„ kunder till innehĂ„ll snabbt”, vilket innebĂ€r tillĂ€gg av nya sök- och upptĂ€ckbarhetsfunktioner till grĂ€nssnittet. Som Ilya Asnis, senior vice president för Roku OS pĂ„ Roku förklarar, “Med Roku OS 9.2 ger vi vĂ„ra kunder nya innehĂ„llsrika upplevelser kring 4K, röst- och hemskĂ€rmskontroller.”

4K Ă€r en stor sak för Roku och 4K Spotlight Channel har moderniserats för att markera innehĂ„ll som erbjuds i Ultra HD. Roku sĂ€ger att det nu erbjuder ett “content-first, hand-curated” urval av 4K-innehĂ„ll. Det finns ocksĂ„ Roku Zones, som lĂ„ter dig enkelt söka efter underhĂ„llning med hjĂ€lp av en genre eller ett aktuellt Ă€mne.

Roku OS 9.2 4K Spotlight

UnderhĂ„llningskategorier anvĂ€nds och presenteras som zoner, men det hĂ€r Ă€r inte dina typiska genrekategorier. En av dem heter till exempel “Superhero Movies Zone”, men det Ă€r inte en permanent kategori / zon eftersom Roku lovar att Ă€ndra dem ofta. Förhoppningsvis blir det anvĂ€ndbart och inte bara förvirrande för dem som regelbundet anvĂ€nder grĂ€nssnittet.

Nya röstfunktioner lĂ€ggs ocksĂ„ till, inklusive möjligheten att stĂ€lla in vilotimers pĂ„ Roku TV-apparater ($ 569,00 pĂ„ Walmart), en sökning efter filmoffert, direktĂ„tkomst till en lista med 4K-innehĂ„ll helt enkelt genom att sĂ€ga “4K-filmer”, röststyrning av musik, film och fotouppspelning med Roku Media Player och möjligheten att styra Roku-enheter med Amazon Alexa eller Google Assistant.

OS 9.2 lÀgger ocksÄ till stöd för den nyligen tillkÀnnagivna Roku Wireless Subwoofer, en ny genvÀgsdel kommer att finnas tillgÀnglig pÄ hemskÀrmen och innehÄllet bör börja spelas snabbare tack vare prestandaförbÀttringar som görs inom operativsystemet och smartare cachning av kanaler.

Slutligen, om du behöver lite hjÀlp, har Roku tÀckt dig med en ny Tips & Tricks-kanal som innehÄller videor för att titta pÄ ett brett utbud av Àmnen, inklusive funktioner i operativsystemet, Roku-enheter och de mest populÀra supportÀmnena som anvÀndare stÀller frÄgor om.