Roku TV-apparater börjar visa interaktiva popup-annonser

Roku TV-apparater börjar visa interaktiva popup-annonser

Om du Àger en TV med Roku inbyggd, bli inte förvÄnad över att se interaktiva popup-annonser visas under reklamuppehÄll.

Som Cord Cutters News rapporterar slÀppte Roku OS 9.2-uppdateringen för Roku TV-apparater, och en av de nya funktionerna den introducerar Àr popup-annonser. Dessa annonser kommer att visas oavsett om din TV Àr ansluten till en antenn eller kabel, men de kommer bara att visas över reklamperioderna.

Den interaktiva aspekten av popup-fönstren lĂ„ter dig stĂ€lla in en pĂ„minnelse för de program som marknadsförs i annonsen. Ett exempel visar en annons för Ghost Town pĂ„ The Roku Channel, som har en stor “OK” -knapp lĂ€ngst ned till höger. Om du klickar pĂ„ OK-knappen pĂ„ din Roku-fjĂ€rrkontroll medan popup-fönstret Ă€r synligt kommer en pĂ„minnelse att titta pĂ„ Ghost Town och popup-fönstret ska försvinna.

Jag Ă€r sĂ€ker pĂ„ att de flesta Roku TV-Ă€gare kommer gĂ€rna att höra att du kan stĂ€nga av popup-annonser i menyn InstĂ€llningar. I sekretessavsnittet finns det ett alternativ för “AnvĂ€nd information frĂ„n TV-ingĂ„ngar”, som kan stĂ€ngas av och i sin tur inaktiverar popup-fönstren.

En bieffekt av att stÀnga av dem Àr att du ocksÄ tappar fler sÀtt att titta pÄ funktionen. Detta hÀnder eftersom de tvÄ funktionerna Àr lÀnkade och Roku anvÀnder samma övervakningsteknik för att föreslÄ andra program som du kanske tycker om att ocksÄ visa lÀmpligt popup-annonsinnehÄll. Det borde vara möjligt att göra det ena utan det andra, men Roku har valt att inte göra det för tillfÀllet.

Ingen gillar annonser, men Ätminstone visas dessa popup-fönster bara över befintliga annonser och inte innehÄllet du satte dig för att titta pÄ. Förhoppningsvis kommer det inte att förÀndras. Nyligen orsakade TiVo upprördhet nÀr den introducerade annonser som spelas innan en DVR-inspelning startar.