Roku TV-apparater börjar visa interaktiva popup-annonser

Om du äger en TV med Roku inbyggd, bli inte förvånad över att se interaktiva popup-annonser visas under reklamuppehåll.

Som Cord Cutters News rapporterar släppte Roku OS 9.2-uppdateringen för Roku TV-apparater, och en av de nya funktionerna den introducerar är popup-annonser. Dessa annonser kommer att visas oavsett om din TV är ansluten till en antenn eller kabel, men de kommer bara att visas över reklamperioderna.

Den interaktiva aspekten av popup-fönstren låter dig ställa in en påminnelse för de program som marknadsförs i annonsen. Ett exempel visar en annons för Ghost Town på The Roku Channel, som har en stor “OK” -knapp längst ned till höger. Om du klickar på OK-knappen på din Roku-fjärrkontroll medan popup-fönstret är synligt kommer en påminnelse att titta på Ghost Town och popup-fönstret ska försvinna.

Jag är säker på att de flesta Roku TV-ägare kommer gärna att höra att du kan stänga av popup-annonser i menyn Inställningar. I sekretessavsnittet finns det ett alternativ för “Använd information från TV-ingångar”, som kan stängas av och i sin tur inaktiverar popup-fönstren.

En bieffekt av att stänga av dem är att du också tappar fler sätt att titta på funktionen. Detta händer eftersom de två funktionerna är länkade och Roku använder samma övervakningsteknik för att föreslå andra program som du kanske tycker om att också visa lämpligt popup-annonsinnehåll. Det borde vara möjligt att göra det ena utan det andra, men Roku har valt att inte göra det för tillfället.

Ingen gillar annonser, men åtminstone visas dessa popup-fönster bara över befintliga annonser och inte innehållet du satte dig för att titta på. Förhoppningsvis kommer det inte att förändras. Nyligen orsakade TiVo upprördhet när den introducerade annonser som spelas innan en DVR-inspelning startar.

Relaterade Artiklar

Back to top button