Roku tillkÀnnager mediastreaming Soundbar, ny trÄdlös subwoofer

Roku tillkÀnnager mediastreaming Soundbar, ny trÄdlös subwoofer

Förra Äret slÀppte Roku Roku TV Wireless Speakers, en billig uppsÀttning stereohögtalare som Àr utformade för att fungera med Roku TV. Vi var imponerade av deras vÀrde, men de krÀvde att en Roku TV skulle fungera, sÄ du kunde inte helt enkelt ansluta dem till ett Roku-mediahub.

Roku gör Ànnu inte ett ljudsystem som Àr kompatibelt med sina egna streaming-enheter, men det har meddelat det nÀst bÀsta: en soundbar med inbyggd Roku.

Roku Smart Soundbar Àr en kombination av 2.0-kanals soundbar och media hub. Det Àr en 32-tums soundbar med stereokanaler och fyra 2,5-tums drivrutiner, kompatibla med alla TV-apparater med en ARC HDMI-port eller optisk ljudutgÄng. Det Àr ocksÄ ett 4K Roku media hub, med samma media-streaming-funktioner som en Roku Premiere + ($ 99,98 pÄ Amazon). Den har Dolby Audio, 802.11ac Wi-Fi och kan strömma 4K60-video med stöd för HDR10.

Som en fristÄende mediastreamer och soundbar behöver Roku Smart Soundbar inte en Roku TV som Roku TV Wireless Speakers, bara rÀtt anslutningar frÄn vilken TV som helst. Om din TV har ARC (Audio Return Channel) pÄ en HDMI-port kan ljudfÀltet ta emot ljud frÄn vilken kÀlla som helst som Àr ansluten till din TV. Annars kan du ansluta den via en icke-ARC HDMI-port som en Roku-mediestreamer och anvÀnda dess optiska ljudanslutning för att hantera allt ljud frÄn din TV. Soundbar stöder ocksÄ Bluetooth-streaming sÄ att du kan spela musik frÄn din smartphone.

Roku trÄdlös subwoofer

För att förstÀrka Smart Soundbar 2.0-kanals ljud, meddelade Roku ocksÄ Roku Wireless Subwoofer. Det Àr en trÄdlös subwoofer med en 10-tums drivrutin och 250 watt förstÀrkare, designad för att fungera med Roku-ljudenheter. Det kan lÀgga till subwooferljud till Smart Soundbar och nÄ ner till 40Hz för subbasrespons. Subwoofern kommer att fÄ kompatibilitet med Roku TV-trÄdlösa högtalare senare i Är eller i början av nÀsta Är, men det fungerar inte med dem vid lanseringen.

BÄde Roku Smart Soundbar och Roku Wireless Subwoofer sÀljs för 179,99 dollar vardera. De kommer att finnas tillgÀngliga frÄn Rokos webbplats och Best Buy i oktober.