Roccat Kova Gaming Mouse Review

Roccat har aldrig varit en för att hålla det enkelt. Deras ”futuristiska” design gör dessa spelmöss extremt unika för marknaden, med undantag för RAT-sortimentet samt några mer okända märken. Men ändå, för ett toppvarumärke som utformar sina möss utanför vad som verkar vara samtida normer, gör de ett bra jobb med det.

Roccat Kova är en ambidextrous mus som betyder att den kan användas med antingen din högra eller vänstra hand. Detta är sällsynt för en spelmus i denna tid. De flesta tillverkare, inklusive några i Roccats sortiment, är vanligtvis dedikerade till vardera handen. Detta öppnar Kova för en mycket större publik. Vi fick en grå med svarta accenterversion som påminde mig om deras äldre generationens Naval Storm-design. Den har två LED-områden som finns runt rullhjulet och en stapel på baksidan av musen. Dessa kan anpassas med RGB-paletten i Roccat Swarm-programvaran.

roccat kova spelmus 5

Musen är lika bekväm att använda i båda händerna. Det finns en symmetri som ger dig samma layout på båda sidor. Nuvarande är 10 knappar: ett vänster- och högerklick, sex sidoknappar, tre på vardera sidan, varav två vilar mot huvudknapparna, ett rull- och tilthjul samt en knapp för att växla mellan anpassningsbara DPI-uppsättningar. Om du är en högerhänt spelare kan du genast kasta två av höger sida knappar eftersom ditt lillfinger förmodligen inte kommer att kunna sträcka sig bekvämt till dem men det är okej.

Den maximala falska DPI, bära med mig, är 7000, med det lägsta runt 400-märket. Jag säger falskt eftersom Roccat faktiskt har använt en sensor som kan slå 3500-märket. De har valt svart magi för programvara för att få högre DPI-inställningar. DPI kan ställas in på lika intervall för att passa din spelstil. Jag är inte en enorm spelare så det här störde mig inte alls, men för dina noggrannhetskaniner där ute kanske du vill välja en mus med högre sanna DPI-sensorer.

roccat kova spelmus 8

Kova kan användas antingen med handflatan eller klohandtaget. För den förra är det ingen oro att trycka på sidoknapparna på motsatt sida eftersom de är lite styvare än de primära vänster- och högerklickarna. Det finns dock en del bra fjäderåtgärder så att du kan upptäcka att du faktiskt har tryckt på knappen. Det här kanske inte passar vissa spelares smak eftersom jag vet att små klick föredras i snabbare spel.

Med musen blev jag imponerad av hur lyhörd det var för den åtgärd jag utförde på skärmen. Den justerbara DPI gör det bara enklare att komma in i vissa roller. Till exempel, om jag klippar föredrar jag mycket låg DPI. För körning och pistolhandling behöver jag en hög DPI för att snabbt vända om en fiende är bakom mig. Det som är trevligt med knapparna på framsidan som jag nämnde tidigare är det faktum att jag enkelt kan skjuta fingrarna till någon av dem, vilket ger mig mycket mer funktionalitet på musen istället för att jag sträcker fingrarna över ett tangentbord. Denna stil med sidoknapplayout kan visa sig vara populär bland fler MMO-spelare.

roccat kova spelmus 7

Det mesta av Roccat Kovas funktionalitet görs inom Swarm-programvaran, och herregud, det är klumpigt. Det här är en funktion jag inte har gillat med Roccat på länge nu. Alternativ är inte där du tror att de skulle vara, och att bara få något att hända kan vara en utmaning i sig. Att säga att det finns bokstavligen miljontals makron som kan tilldelas musen med Swarm. Roccat har också inkluderat användningen av deras EasyShift[+] systemet för att få ytterligare 22 funktioner ur det, vilket är mer än tillräckligt för de flesta spelare där ute.

Roccat Kova skulle jag säga är en bra mellanliggande spelmus mellan MMO och first person shooter-spelare. Det finns tillräckligt med knappar där för att binda åtgärder till, utan att sprida för mycket från din WASD på tangentbordet. Roccat har gjort ett bra jobb hela tiden med Kova. Jag kan inte tänka mig att några specifikationer för musen är särskilt oroande, och för cirka £ 35 är detta ett riktigt fynd. Du hittar mer information på Roccats webbplats.

Relaterade Artiklar

Back to top button