Robust Samsung Galaxy XCover Pro Àr byggd för extrema förhÄllanden

Robust Samsung Galaxy XCover Pro Àr byggd för extrema förhÄllanden

Galaxy XCover Pro, Samsungs senaste affĂ€rsfokuserade smartphone, Ă€r “byggd för de svĂ„ra förhĂ„llanden som de andra telefonerna bara inte kommer att kunna hantera”, sĂ€ger Chris Briglin, chef för Enterprise Mobile Product Marketing pĂ„ Samsung Electronics America.

Den har alla kÀnnetecken för en smartphone som Àr utformad för anvÀndning pÄ fÀltet av frontlinjearbetare, brottsbekÀmpande myndigheter och smÄ och medelstora företag (SMB) som letar efter en hÄllbar och tuff mobil lösning, inklusive en utbytbar hastighet pÄ 4050 mAh batteri och alternativet att byta in ett reserv om du glömmer att ladda det, sÀger Briglin.

Robust möter tunn och lÀtt

Galaxy XCover Pro pÄ $ 499,99, som presenterades pÄ National Retail Federation (NRF) -utstÀllningen i New York City den hÀr veckan, drivs av en Samsung Exynos 9611 (2 GHz Octa-core) -processor. Den har 4 GB RAM och 64 GB internt lagringsutrymme (kan utökas upp till 512 GB med ett microSD-kort som tillval). Den har dubbla bakre kameror inklusive en 25-megapixel autofokuskamera och en 8-megapixelkamera och en 13-megapixel framÄtvÀnd kamera.

Galaxy XCover Pro Bak

Telefonens skÀrm Àr en 6,3-tums FHD + -skÀrm skyddad av Gorilla Glass 5. Den Àr utformad för att vara tydlig att se Àven under hÄrt solljus. FörbÀttrad beröringsförmÄga via Wet Touch och handsklÀge sÀkerstÀller att anvÀndare kan interagera med skÀrmen i regn eller i snö, Àven nÀr de bÀr handskar. En IP68-klassning ger denna smartphone motstÄndskraft mot damm, smuts och sand. Den kan sÀnkas ner pÄ maximalt 1,5 meters djup under vattnet i upp till 30 minuter.

“Samsung Galaxy XCover Pro Ă€r MIL-STD-810G-certifierad, vilket innebĂ€r att den testas mot extrema höjd-, fukt- och miljöförhĂ„llanden”, pĂ„pekade Briglin.

De flesta robusta smartphones Àr tunga och ser blockiga ut pÄ grund av tjocka skyddande gummihöljen. Det Àr hÀr Samsung Galaxy XCover Pro Àr annorlunda. Medan den Àr innesluten i robusta och hÄllbara material, Àr den relativt tunn och lÀtt och inte mycket annorlunda i dimensioner Àn Samsungs konsumentfokuserade mellanregister och flaggskeppsenheter.

En telefon med Walkie-Talkie-funktionalitet

“Galaxy XCover Pro har förbĂ€ttrade biometriska funktioner som ansiktsigenkĂ€nning för upplĂ„sning utan beröring. Det finns ocksĂ„ en fingeravtryckslĂ€sare direkt pĂ„ strömbrytaren för ökad sĂ€kerhet”, sĂ€ger Briglin. Han tillade att Samsungs serie av Knox-sĂ€kerhetstjĂ€nster skyddar enheter frĂ„n chipnivĂ„n hela vĂ€gen genom programvaran med funktioner som datakryptering, sĂ€kra behĂ„llare och regelbunden hotövervakning för att sĂ€kerstĂ€lla att privat information förblir sĂ€ker.

Dessutom ingÄr PTT-funktion (Push-to-Talk) som gör att smarttelefonen kan anvÀndas som walkie-talkie. Samsung PTT-lösningen utnyttjar eMBMS-sÀndningsteknik för att överföra data till upp till flera tusen anvÀndare inom ramen för en viss LTE-basstation. Microsoft och Samsung har faktiskt samarbetat för att aktivera Walkie-Talkie-funktionaliteten för Microsoft Teams gruppmeddelandelösningen (se bilden nedan).

Microsoft Teams Walkie Talkie

“Microsoft och Samsung har en djup historia av att samla den bĂ€sta hĂ„rdvaran och mjukvaran för att lösa vĂ„ra kunders utmaningar”, sĂ€ger Satya Nadella, VD, Microsoft. “Den kraftfulla kombinationen av Microsoft Teams och nya Galaxy XCover Pro bygger pĂ„ detta partnerskap och kommer att ge frontlinjearbetare överallt den teknik de behöver för att vara mer samarbetsvilliga, produktiva och sĂ€kra.”

För att hjÀlpa företag att skrÀddarsy sin upplevelse kommer Samsung Galaxy XCover med tvÄ programmerbara genvÀgar för att skapa anpassade ÄtgÀrder med ett klick. Denna funktionalitet gör komplicerade arbetsflöden enkla, sÄ att anvÀndarna kan öppna skannern, sÀtt pÄ ficklampan eller starta en CRM-app (Customer Relationship Management) utan att svepa genom appar, blÀddra igenom menyer eller ens titta pÄ skÀrmen.

Samsung Galaxy försÀljningsstÀlle

Mobil POS-lösning

För frontlinjearbetare som behöver en ansluten mobil betalningsterminal eller för ÄterförsÀljare Àr Samsung Galaxy XCover Pro mobil försÀljningsstÀlle klar.

“Det innehĂ„ller ett NFC-chip (nĂ€ra fĂ€ltkommunikation) med betalningsklass med enramad pĂ„litlighet och sĂ€kerhetsfunktioner”, sĂ€ger Briglin. “Enheten kan fungera som ett mobilt kassasystem. Mer viktigt Ă€r det att den kan hantera allt detta utan extra tillbehör eftersom funktionaliteten Ă€r inbyggd direkt i enheten.”

Telefonens POS-funktionalitet fungerar med olika NFC-baserade mobila betalningslösningar och Àr godkÀnd av Visas Tap to Phone-pilotprogram (se bilden ovan). Denna gemensamma lösning gynnar sÀljare genom att hjÀlpa dem att hÄlla kontakten med hur konsumenterna föredrar att betala och ta bort behovet av en dedikerad POS-hÄrdvara.

“Samsung Galaxy XCover Pro Ă€r en robust POS-plattform för detaljhandeln för en verklig digital transformation”, sĂ€ger Mary Kay Bowman, Visas chef för sĂ€ljarlösningar. “Dess applikationer för företag som sjukvĂ„rd, flygbolag och restauranger Ă€r ett utmĂ€rkt exempel pĂ„ hur Visa tillsammans med Samsung kan demokratisera tillgĂ„ngen till betalningsupplevelser som konsumenterna i allt högre grad förvĂ€ntar sig, oavsett var de Ă€r.”

Galaxy XCover Pro anlÀnder till USA under första halvÄret 2020 för 499,99 dollar.