RobottjÀnare (och fiktiva filmlösningar) skulle vara bra för de flesta

RobottjÀnare (och fiktiva filmlösningar) skulle vara bra för de flesta

Roborock, en tillverkare av robotdammsugare och moppar, bestÀmde sig för att frÄga 2000 personer (via OnePoll) vad de förvÀntade sig i en framtid dÀr robotar Àr normen. Resultaten Àr en fantastisk uppvisning av personlig förakt för sysslor och mycket starkt hopp om att filmfiktion kan bli verklighet.

Why Axis Bug

Den mest grundlĂ€ggande upptĂ€ckten: Cirka 73 procent av respondenterna trodde att de skulle ha ett renare hem om robotar gjorde jobbet, vilket Ă€r goda nyheter för Roborock och dess konkurrenter. Infografiken nedan stavar nĂ„gra andra godbitar, som det faktum att 85 procent av oss skulle ge en husrobot ett mĂ€nskligt namn, som Jane, Jack eller … Gizelle? (Alexa tas). Den listar ocksĂ„ de bĂ€sta sysslorna de vill undvika. TvĂ€tta bilen och kratta (eller slĂ„r det?) Bladen Ă€r högst upp pĂ„ listan.

Mer intressant var hur mycket respondenterna vill bo i fiktiva hem, som den frĂ„n som automatiskt gör morgonskĂ„len. Ingen chock – cirka 44 procent av mĂ€nniskorna vill ocksĂ„ ha svĂ€vbrĂ€dor och lĂ€tta sablar. Du vet, för att fĂ„ jobbet gjort. 43 procent vill ha en intelligent assistent hemma, som JARVIS frĂ„n Iron Man-filmerna. Alexa kommer inte att göra det.

Saker som respondenterna inte Àr helt villiga att lÄta en robot ta över i hemmet? Tillaga middag och byta blöjor. Uppenbarligen har de inte luktat min bebis efter att han Àtit Àpplen eller provat min matlagning Àven med Hello Fresh. Jag skulle ge upp bÄda dessa jobb till Gizelle.

Varför axeldiagrammet - Roborock - sysslor för robotar Infographic