Robottjänare (och fiktiva filmlösningar) skulle vara bra för de flesta

Roborock, en tillverkare av robotdammsugare och moppar, bestämde sig för att fråga 2000 personer (via OnePoll) vad de förväntade sig i en framtid där robotar är normen. Resultaten är en fantastisk uppvisning av personlig förakt för sysslor och mycket starkt hopp om att filmfiktion kan bli verklighet.

Why Axis Bug

Den mest grundläggande upptäckten: Cirka 73 procent av respondenterna trodde att de skulle ha ett renare hem om robotar gjorde jobbet, vilket är goda nyheter för Roborock och dess konkurrenter. Infografiken nedan stavar några andra godbitar, som det faktum att 85 procent av oss skulle ge en husrobot ett mänskligt namn, som Jane, Jack eller … Gizelle? (Alexa tas). Den listar också de bästa sysslorna de vill undvika. Tvätta bilen och kratta (eller slår det?) Bladen är högst upp på listan.

Mer intressant var hur mycket respondenterna vill bo i fiktiva hem, som den från som automatiskt gör morgonskålen. Ingen chock – cirka 44 procent av människorna vill också ha svävbrädor och lätta sablar. Du vet, för att få jobbet gjort. 43 procent vill ha en intelligent assistent hemma, som JARVIS från Iron Man-filmerna. Alexa kommer inte att göra det.

Saker som respondenterna inte är helt villiga att låta en robot ta över i hemmet? Tillaga middag och byta blöjor. Uppenbarligen har de inte luktat min bebis efter att han ätit äpplen eller provat min matlagning även med Hello Fresh. Jag skulle ge upp båda dessa jobb till Gizelle.

Varför axeldiagrammet - Roborock - sysslor för robotar Infographic

Relaterade Artiklar

Back to top button