RIP Hacker Hoodies? Konkurrens kräver bättre cybersäkerhet Art

När du läser en nyhetsartikel om cybersäkerhet kommer du antagligen att stöta på en av dessa bilder: en skuggig hackare i en huva, en glödande digital låssymbol eller en neonskärm full av 1s och 0s.

Faktum är att beståndsbilderna för cybersäkerhetsämnen är ganska originella och fulla av dumma koncept som riskerar att upprätthålla missuppfattningar om hacking. Men ett nytt projekt syftar till att förändra detta. Förra veckan tillkännagav en stiftelse från Hewlett-Packards medgrundare en tävling som uppmanar artister att komma med bilder som bättre kan representera ämnen inom cybersäkerhet.

“Det finns ett enormt tillfälle att förbättra hur cybersäkerhet kommuniceras, undervisas och visualiseras”, säger Cybersecurity Visuals Challenge från Hewlett Foundation.

Stiftelsen insåg problemet för några år sedan när det tillkännagav ett försök att utveckla det cyberpolitiska området. Vid den tiden kämpade den för att hitta en omslagsbild för att bifoga en grundsponsrad rapport om ämnet.

“Tillståndet för cybersäkerhetsbilder är, med ett ord, dystert”, skrev stiftelsens tjänstemän i ett blogginlägg som tillkännagav tävlingen. “Denna brist på cyberbilder av hög kvalitet är ett problem eftersom det är svårt att linda huvudet runt något som du inte kan visualisera.”

För att lösa problemet samarbetade stiftelsen med online-innovationsplattformen OpenIDEO för att vara värd för en utmaning fokuserad på att uppdatera dagens kliché-cybersäkerhetsbilder. Uppgiften blir dock inte lätt. Konstnärer måste avstå från att använda stereotypa bilder av hårdvara och fokusera på hur dataintrång, digital integritet och övervakning kan påverka riktiga människor.

Bilderna måste också vara korrekta utan att väcka onödig rädsla och osäkerhet. Ett annat mål är att främja utbildning med konst som kan bryta ner tekniska begrepp till bilder som är lätta att förstå för alla. “Kärnutmaningen med att skildra cybersäkerhet visuellt är naturligtvis att så mycket av det inte är konkret. Hur ska en visuell skapare skildra en signal som rusar längs en fiberoptisk kabel? Hur ser ett dataintrång faktiskt ut?”

Till och med stiftelsen är inte säker på om tävlingen kommer att fungera. Men det är hoppfullt att tävlingen kommer att ge några svar på hur man bättre kan utbilda allmänheten om ett viktigt ämne.

Utmaningen är öppen för människor i USA, Kanada, Indien och mer än ett dussin andra länder. De fem bästa vinnarna får 7 000 dollar vardera. “Deras slutliga bidrag kommer sedan att licensieras öppet, så att ideella organisationer, media och alla andra som behöver cyberbilder kan dra nytta av ett visuellt språk som bättre återspeglar verkligheten i cybersäkerhet”, säger Hewlett Foundation.

Tidsfristen för inlämning är den 16 augusti. En panel med cybersäkerhetsexperter kommer sedan att granska konsten och skapa en kortlista över de 25 mest lovande förslagen, som senare kommer att begränsas till fem vinnare.

Relaterade Artiklar

Back to top button