RIP Hacker Hoodies? Konkurrens krÀver bÀttre cybersÀkerhet Art

 RIP Hacker Hoodies?  Konkurrens krÀver bÀttre cybersÀkerhet Art

NÀr du lÀser en nyhetsartikel om cybersÀkerhet kommer du antagligen att stöta pÄ en av dessa bilder: en skuggig hackare i en huva, en glödande digital lÄssymbol eller en neonskÀrm full av 1s och 0s.

Faktum Àr att bestÄndsbilderna för cybersÀkerhetsÀmnen Àr ganska originella och fulla av dumma koncept som riskerar att upprÀtthÄlla missuppfattningar om hacking. Men ett nytt projekt syftar till att förÀndra detta. Förra veckan tillkÀnnagav en stiftelse frÄn Hewlett-Packards medgrundare en tÀvling som uppmanar artister att komma med bilder som bÀttre kan representera Àmnen inom cybersÀkerhet.

“Det finns ett enormt tillfĂ€lle att förbĂ€ttra hur cybersĂ€kerhet kommuniceras, undervisas och visualiseras”, sĂ€ger Cybersecurity Visuals Challenge frĂ„n Hewlett Foundation.

Stiftelsen insÄg problemet för nÄgra Är sedan nÀr det tillkÀnnagav ett försök att utveckla det cyberpolitiska omrÄdet. Vid den tiden kÀmpade den för att hitta en omslagsbild för att bifoga en grundsponsrad rapport om Àmnet.

“TillstĂ„ndet för cybersĂ€kerhetsbilder Ă€r, med ett ord, dystert”, skrev stiftelsens tjĂ€nstemĂ€n i ett blogginlĂ€gg som tillkĂ€nnagav tĂ€vlingen. “Denna brist pĂ„ cyberbilder av hög kvalitet Ă€r ett problem eftersom det Ă€r svĂ„rt att linda huvudet runt nĂ„got som du inte kan visualisera.”

För att lösa problemet samarbetade stiftelsen med online-innovationsplattformen OpenIDEO för att vara vÀrd för en utmaning fokuserad pÄ att uppdatera dagens kliché-cybersÀkerhetsbilder. Uppgiften blir dock inte lÀtt. KonstnÀrer mÄste avstÄ frÄn att anvÀnda stereotypa bilder av hÄrdvara och fokusera pÄ hur dataintrÄng, digital integritet och övervakning kan pÄverka riktiga mÀnniskor.

Bilderna mĂ„ste ocksĂ„ vara korrekta utan att vĂ€cka onödig rĂ€dsla och osĂ€kerhet. Ett annat mĂ„l Ă€r att frĂ€mja utbildning med konst som kan bryta ner tekniska begrepp till bilder som Ă€r lĂ€tta att förstĂ„ för alla. “KĂ€rnutmaningen med att skildra cybersĂ€kerhet visuellt Ă€r naturligtvis att sĂ„ mycket av det inte Ă€r konkret. Hur ska en visuell skapare skildra en signal som rusar lĂ€ngs en fiberoptisk kabel? Hur ser ett dataintrĂ„ng faktiskt ut?”

Till och med stiftelsen Àr inte sÀker pÄ om tÀvlingen kommer att fungera. Men det Àr hoppfullt att tÀvlingen kommer att ge nÄgra svar pÄ hur man bÀttre kan utbilda allmÀnheten om ett viktigt Àmne.

Utmaningen Ă€r öppen för mĂ€nniskor i USA, Kanada, Indien och mer Ă€n ett dussin andra lĂ€nder. De fem bĂ€sta vinnarna fĂ„r 7 000 dollar vardera. “Deras slutliga bidrag kommer sedan att licensieras öppet, sĂ„ att ideella organisationer, media och alla andra som behöver cyberbilder kan dra nytta av ett visuellt sprĂ„k som bĂ€ttre Ă„terspeglar verkligheten i cybersĂ€kerhet”, sĂ€ger Hewlett Foundation.

Tidsfristen för inlÀmning Àr den 16 augusti. En panel med cybersÀkerhetsexperter kommer sedan att granska konsten och skapa en kortlista över de 25 mest lovande förslagen, som senare kommer att begrÀnsas till fem vinnare.