Ringing Bells Freedom 251-bokningen slutade, röda flaggor höjdes över Rs 251-priset

frihet mobil, frihet 251 mobil, Ringing Bells Freedom 251, Freedom 251 bokning, frihet 251, Frihet 251 leverans, Freedom 251 bokningar, Freedom 251 bluff, Ringing Bells bokning, Ringing Bells adress, mobiler, Mobil för Rs 251, Billigaste smartphone, teknik , tekniknyheter Ringing Bells Freedom 251 kan inte längre bokas. Här står saker för närvarande för världens billigaste smartphone.

Ringing Bells Freedom 251 har orsakat en slags mani i Indien; trots allt är det en smartphone som kostar Rs 251, när den genomsnittliga kostnaden för en smartphone är nära Rs 4000, ja för den typ av specifikationer som Freedom 251 erbjuder.

Men surret har också väckt frågor; ifrågasätter att detta är en affär som är för bra för att vara sant och att telefonen inte existerar. När allt kommer omkring verkar de så kallade ‘granskningsenheterna’ som skickas ut av Ringing Bells ha Adcom-markeringarna, som har raderats av en vitare. Ringing Bells i sitt försvar säger att detta är en prototypenhet och den slutliga smarttelefonen kommer att vara annorlunda, men det har inte dämpat tvivel.

Här är saker som för närvarande står i denna galenskap Ringing Bells Freedom 251.

Titta på vår video om Freedom 251

1) Företaget har slutat boka. Ringing Bells påstår sig ha fått över 6 lakh träffar per minut och över 6 crore-order och säger att det inte tar fler bokningar i den så kallade fas 1 av lanseringen. Det lovar också att alla leveranser kommer att göras i april, även om vissa användare hävdar att de inte har fått något bevis på att deras beställning har bekräftats.

Läs också: Ringing Bells ‘Freedom 251: Company’s svarar på några frågor

2) Telekomminister Ravi Shankar Prasad har bett avdelningen för elektronik och IT-sekreterare (gudom) Aruna Sharma att undersöka systemet med Ringing Bells som erbjuder en smartphone för bara Rs 251.

“Ministern har fått en representation från Kirit Somaiya och mobiltelefontillverkare där de har uttryckt tvivel om riktigheten i detta företag,” sa en källa för telekomministeriet till PTI. Han tillade att ministern har bett gudomssekreteraren att gå in på hela frågan och vid behov kommer stater att söka samarbete för att ta reda på mer om företaget. Läs mer här.

3) Protester utanför Ringing Bells-kontoret i Noida. Rapporter säger att frustrerade kunder har dykt upp utanför Ringing Bells kontor och har krävt att företaget överlämnar smarttelefonen just nu. Times of India har mer om det här.

Se även: Ringing Bells Freedom 251: Telekomminister ber gudom att starta sonden

4) Mobiltelefonindustrin ICA har också höjt några röda flaggor över Freedom 251. ”Vi har kollat ​​med alla operatörer i branschen, och ingen har erkänt att ha varit i någon form av bundlingavtal eller partnerskap med dem. Jag säger bara att konsumenterna bör vara försiktiga. Mer än konsumenter kan det skada affärsmän i små städer om företagets löfte misslyckas, säger ICAs nationella president Pankaj Mohindroo.

5) Med frågor som ställs över det utlovade priset på Rs 251 för en 3G-smartphone av nya aktörer Ringing Bells, har telekomministeriet funnit att en enhet med sådana specifikationer skulle kosta cirka 2300 Rs. “Ministeriet har analyserat frågan och det känns att en sådan enhet kan tillverkas för cirka 2300 Rs”, berättade källor till PTI. De vägrade emellertid att säga om någon åtgärd kommer att vidtas mot företaget i ärendet.

Missa inte: Ringing Bells Freedom 251 ringer inte en klocka för alla

Med flera frågor om företagets äkthet och mer om hur det har gått för denna prissättning, måste vi vänta och se hur denna saga kring Freedom 251 spelar ut. Just nu verkar ministeriet undersöka saken, även om det inte betyder att några åtgärder kommer att vidtas.

När det gäller dem som har lyckats göra beställningar för leverans, säger företaget att de endast kommer att ta betalningar från betalningsportalen efter att de har skickat in leveransbevis.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button