Riktigt lycka: Han verifierade Àktheten hos iPhone X, men han fick fortfarande en kopia med Android

Riktigt lycka: Han verifierade Àktheten hos iPhone X, men han fick fortfarande en kopia med Android

Det sÀgs att vi inte Àr sÄ rika att köpa billiga saker. En man frÄn Arizona, USA, var övertygad om detta, som köpte en vÀl bearbetad kopia i ett försök att spara pengar nÀr man köpte en dyr iPhone X.

I USA kan du köpa en iPhone X för cirka 1 000 dollar, vilket Ă€r 850 euro. Det Ă€r en riktig “bat” för en telefon. Arizona Jesse Arnold bestĂ€mde sig dĂ€rför för att titta pĂ„ alternativa leverantörer. Han hittade en pĂ„ Bazaar-servern OfferUp, dĂ€r de bad om $ 880 för iPhone X, dvs. 747 euro.

Jesse tittade bra pÄ annonsen, iPhone X var insvept i originalfolien, han hade ocksÄ ett IMEI-nummer tillgÀngligt, som han kunde tro direkt pÄ Apple. Han bekrÀftade för honom att detta Àr en originalbit som han leder i systemet.

VÀl utformad kopia, inklusive en fungerande IMEI frÄn Apple

SÄ det var en sÄ vÀl bearbetad kopia att du verkligen inte skulle kunna kÀnna igen den frÄn den ursprungliga via Internet. Det hÀnde först efter att paketet kom hem till den olyckliga mannen. Jesse slog pÄ telefonen och sedan insÄg han hur oförskÀmd han hade gjort. Telefonen började ladda ner systemuppdateringen. Android-system. Sedan mÀrkte han andra skillnader, som skÀrmen pÄ skÀrmen, som inte var sÄ uttalad, ramarna var bredare och hÄrdvarudesignen uppfyllde inte Apple-standarden.

Under tiden har OfferUp-sÀljaren inaktiverat sitt konto. Han lyckades sÀlja flera delar av ett sÄdant misslyckande. För resten av oss kan den hÀr historien vara en allvarlig varning innan vi köper begagnade telefoner. Regeln gÀller fortfarande att du mÄste komma och prova telefonen personligen eller pÄ annat sÀtt verifiera den. Det kan Ätminstone vara tröstande för Jesse Arnold att ha en fungerande smartphone och inte en hög med skivad potatis.