Riktigt lycka: Han verifierade äktheten hos iPhone X, men han fick fortfarande en kopia med Android

Det sägs att vi inte är så rika att köpa billiga saker. En man från Arizona, USA, var övertygad om detta, som köpte en väl bearbetad kopia i ett försök att spara pengar när man köpte en dyr iPhone X.

I USA kan du köpa en iPhone X för cirka 1 000 dollar, vilket är 850 euro. Det är en riktig “bat” för en telefon. Arizona Jesse Arnold bestämde sig därför för att titta på alternativa leverantörer. Han hittade en på Bazaar-servern OfferUp, där de bad om $ 880 för iPhone X, dvs. 747 euro.

Jesse tittade bra på annonsen, iPhone X var insvept i originalfolien, han hade också ett IMEI-nummer tillgängligt, som han kunde tro direkt på Apple. Han bekräftade för honom att detta är en originalbit som han leder i systemet.

Väl utformad kopia, inklusive en fungerande IMEI från Apple

Så det var en så väl bearbetad kopia att du verkligen inte skulle kunna känna igen den från den ursprungliga via Internet. Det hände först efter att paketet kom hem till den olyckliga mannen. Jesse slog på telefonen och sedan insåg han hur oförskämd han hade gjort. Telefonen började ladda ner systemuppdateringen. Android-system. Sedan märkte han andra skillnader, som skärmen på skärmen, som inte var så uttalad, ramarna var bredare och hårdvarudesignen uppfyllde inte Apple-standarden.

Under tiden har OfferUp-säljaren inaktiverat sitt konto. Han lyckades sälja flera delar av ett sådant misslyckande. För resten av oss kan den här historien vara en allvarlig varning innan vi köper begagnade telefoner. Regeln gäller fortfarande att du måste komma och prova telefonen personligen eller på annat sätt verifiera den. Det kan åtminstone vara tröstande för Jesse Arnold att ha en fungerande smartphone och inte en hög med skivad potatis.

Relaterade Artiklar

Back to top button