Retro Console Paradise: A Look at Seoul’s Video Game Alley

Jag är en retro-videosamlare. Även om det inte täcker väggar eller har en egen YouTube-kanal, är jag stolt över min blygsamma samling av klassiska spel, och jag letar alltid efter bra erbjudanden om unika fynd. När jag förberedde mig för ett besök i Seoul förra månaden (för att se Samsungs TheWall microLED TV) hörde jag om ett fotgalleri tillägnad videospel (tack Nintendo Enthusiast för den ursprungliga historien). Det heter Video Game Alley, och jag tog en tur när jag jagade på fynd.

I Seoul tar du tunnelbanan Seoul tunnelbanelinje 1 eller Korail Gyeongul-Junging-tåget till Yongsan station. Gå genom avfart 1 eller 4, sväng vänster och sväng sedan åt vänster mot undergången när du ser den. En fottunnel syns på vänster sida av gatan. Gå genom den förvånansvärt långa tunneln, fortsätt sedan gå tills du ser en byggnad täckt av skyltar med små skyltfönster grupperade runt den. Det kan finnas en enorm skylt över byggnaden, men när jag var där var den tom.

Detta är Video Game Alley, eller snarare, källaren är. Om du blir lite förvirrad som jag kommer du in genom marknivåingången till vänster och hittar en eller två små, röriga spelbutiker omgivna av flera begagnade telefonbutiker. Oroa dig inte, det här är inte gränden. Gå ut, sväng vänster och gå nerför rampen till lägre nivå. Du vet att det är rätt plats från högarna med PlayStation 2-spel till höger.

Det är ett långt köpcentrum med en gång fylld med leverantörer av videospel. Det finns nya spel, gamla spel och till och med en handfull bootlegs. Det finns konsoler, handdatorer, leksaker och massor av tillbehör. Om du har ett spel i åtanke och det var fjärr populärt i Korea, Japan eller USA kommer du förmodligen att kunna hitta det här.

Tänk bara på att du kommer att betala ett rimligt pris för det du letar efter. Dessa handlare känner till sina varor, och du kommer inte att få många stjälar som du skulle göra på sparsamhet och använda mediebutiker som Goodwill eller (livshack för spelsamlare i Japan) Book-Off.

Jag kom till Videospelgränden för att hitta en Super Aladdin Boy, den Samsung-tillverkade versionen av Sega Mega Drive / Genesis. Jag hittade en, men jag kunde inte motivera att spendera motsvarande 300 dollar för det. Jag plockade fortfarande upp några souvenirer, som Nights Into Dreams för Sega Saturn, JoJos bisarra äventyr för PlayStation och två bootleg Famicom-patroner (visste du att Pokémon släpptes för NES? Eftersom det inte var det!).

Om du inte planerar en resa till Seoul när som helst snart kan du fortfarande kolla in vad Videospelet Alley har att erbjuda (och hur du hittar det) på bilderna nedan.

Annons

Byggnaden

När du väl kommer ut från tunneln, gå en liten bit och du kommer att se den här byggnaden.

PlayStation Store på fel golv

Om du går in på bottenvåningen till vänster ser du en PlayStation-butik, en mindre retrobutik och flera telefonbutiker. Det här är inte videospelgränd. Gå ut, sväng vänster och leta efter rampen bakom dörren.

Ingång till TV-gränd

Detta är den verkliga ingången till Videospelgränden.

Klassiska spel

Namnge ett spelsystem och du hittar spel för det här.

Handhållna

Varje typ av Game Boy som du kan tänka dig finns här, tillsammans med DSes, 3DSes, PSPs och Vitas.

Collector’s Editions

Förutom vanliga videospelutgåvor, förvänta dig att se massor av stora, dyra samlarutgåvor med statyer och figurer.

Fight Sticks

Om du vill ha en joystick för att spela stridsspel hittar du det du letar efter här.

Provrör

Du hittar inte många gamla datorer i Videospelgränden, men det finns gott om rör-TV-apparater och bildskärmar för att testa gamla konsoler.

Reparationer

En butik har till och med sin egen tekniker för att reparera enheter.

Leksaker

En annan leverantör säljer inte många videospel, men har massor av leksaker.

De bästa retro-spelkonsolerna

Om du vill spela klassiska videospel men inte vill hantera låga upplösningar, besvärliga analoga videoanslutningar och vinklande patroner för att få stiften att ansluta precis, kolla in våra moderna favoritsystem.

Vidare läsning

Gaming System recensioner

Relaterade Artiklar

Back to top button