Retro Console Paradise: A Look at Seoul’s Video Game Alley

Retro Console Paradise: A Look at Seoul's Video Game Alley

Jag Ă€r en retro-videosamlare. Även om det inte tĂ€cker vĂ€ggar eller har en egen YouTube-kanal, Ă€r jag stolt över min blygsamma samling av klassiska spel, och jag letar alltid efter bra erbjudanden om unika fynd. NĂ€r jag förberedde mig för ett besök i Seoul förra mĂ„naden (för att se Samsungs TheWall microLED TV) hörde jag om ett fotgalleri tillĂ€gnad videospel (tack Nintendo Enthusiast för den ursprungliga historien). Det heter Video Game Alley, och jag tog en tur nĂ€r jag jagade pĂ„ fynd.

I Seoul tar du tunnelbanan Seoul tunnelbanelinje 1 eller Korail Gyeongul-Junging-tÄget till Yongsan station. GÄ genom avfart 1 eller 4, svÀng vÀnster och svÀng sedan Ät vÀnster mot undergÄngen nÀr du ser den. En fottunnel syns pÄ vÀnster sida av gatan. GÄ genom den förvÄnansvÀrt lÄnga tunneln, fortsÀtt sedan gÄ tills du ser en byggnad tÀckt av skyltar med smÄ skyltfönster grupperade runt den. Det kan finnas en enorm skylt över byggnaden, men nÀr jag var dÀr var den tom.

Detta Àr Video Game Alley, eller snarare, kÀllaren Àr. Om du blir lite förvirrad som jag kommer du in genom marknivÄingÄngen till vÀnster och hittar en eller tvÄ smÄ, röriga spelbutiker omgivna av flera begagnade telefonbutiker. Oroa dig inte, det hÀr Àr inte grÀnden. GÄ ut, svÀng vÀnster och gÄ nerför rampen till lÀgre nivÄ. Du vet att det Àr rÀtt plats frÄn högarna med PlayStation 2-spel till höger.

Det Àr ett lÄngt köpcentrum med en gÄng fylld med leverantörer av videospel. Det finns nya spel, gamla spel och till och med en handfull bootlegs. Det finns konsoler, handdatorer, leksaker och massor av tillbehör. Om du har ett spel i Ätanke och det var fjÀrr populÀrt i Korea, Japan eller USA kommer du förmodligen att kunna hitta det hÀr.

TÀnk bara pÄ att du kommer att betala ett rimligt pris för det du letar efter. Dessa handlare kÀnner till sina varor, och du kommer inte att fÄ mÄnga stjÀlar som du skulle göra pÄ sparsamhet och anvÀnda mediebutiker som Goodwill eller (livshack för spelsamlare i Japan) Book-Off.

Jag kom till VideospelgrÀnden för att hitta en Super Aladdin Boy, den Samsung-tillverkade versionen av Sega Mega Drive / Genesis. Jag hittade en, men jag kunde inte motivera att spendera motsvarande 300 dollar för det. Jag plockade fortfarande upp nÄgra souvenirer, som Nights Into Dreams för Sega Saturn, JoJos bisarra Àventyr för PlayStation och tvÄ bootleg Famicom-patroner (visste du att Pokémon slÀpptes för NES? Eftersom det inte var det!).

Om du inte planerar en resa till Seoul nÀr som helst snart kan du fortfarande kolla in vad Videospelet Alley har att erbjuda (och hur du hittar det) pÄ bilderna nedan.

Annons

Byggnaden

NÀr du vÀl kommer ut frÄn tunneln, gÄ en liten bit och du kommer att se den hÀr byggnaden.

PlayStation Store pÄ fel golv

Om du gÄr in pÄ bottenvÄningen till vÀnster ser du en PlayStation-butik, en mindre retrobutik och flera telefonbutiker. Det hÀr Àr inte videospelgrÀnd. GÄ ut, svÀng vÀnster och leta efter rampen bakom dörren.

IngÄng till TV-grÀnd

Detta Àr den verkliga ingÄngen till VideospelgrÀnden.

Klassiska spel

Namnge ett spelsystem och du hittar spel för det hÀr.

HandhÄllna

Varje typ av Game Boy som du kan tÀnka dig finns hÀr, tillsammans med DSes, 3DSes, PSPs och Vitas.

Collector’s Editions

Förutom vanliga videospelutgÄvor, förvÀnta dig att se massor av stora, dyra samlarutgÄvor med statyer och figurer.

Fight Sticks

Om du vill ha en joystick för att spela stridsspel hittar du det du letar efter hÀr.

Provrör

Du hittar inte mÄnga gamla datorer i VideospelgrÀnden, men det finns gott om rör-TV-apparater och bildskÀrmar för att testa gamla konsoler.

Reparationer

En butik har till och med sin egen tekniker för att reparera enheter.

Leksaker

En annan leverantör sÀljer inte mÄnga videospel, men har massor av leksaker.

De bÀsta retro-spelkonsolerna

Om du vill spela klassiska videospel men inte vill hantera lÄga upplösningar, besvÀrliga analoga videoanslutningar och vinklande patroner för att fÄ stiften att ansluta precis, kolla in vÄra moderna favoritsystem.

Vidare lÀsning

Gaming System recensioner