Reliance Retail köper majoritetsandel i onlineapotek Netmeds för 620 kronor

reliance mukesh ambani, reliance netmeds stake, reliance aktier i netmeds, reliance retail mukesh ambani

Reliance Industries Limited (RIL) stärkte på tisdagen att dess dotterbolag Reliance Retail Ventures Ltd (RRVL) har förvärvat en majoritetsandel i onlineapoteket Vitalic Health Pvt Ltd och dess dotterbolag – känt som Netmeds – för en kontant ersättning på cirka Rs 620 crore.

Denna investering representerar 60 procent av kapitalet i Vitalic och 100 procent direkt ägande av dess dotterbolag – Tresara Health Private Ltd, Netmeds Market Place Ltd och Dadha Pharma Distribution Pvt Ltd, sa RIL i ett meddelande sent på kvällen.

Efter att ha samlat in över 20 miljarder dollar är Mukesh Ambani nu på shoppingrace i tävling mot Amazon

Netmeds är en helt licensierad e-pharma-portal som erbjuder autentiserad receptbelagd medicin och receptfria läkemedel (OTC) tillsammans med andra hälsoprodukter. “Netmeds erbjuder en pan-Indien-lösning för snabb online-köp och snabb leverans av receptbelagda läkemedel till över 20 000 pinkoder”, sa RIL i ett uttalande.

Netmeds marknadsförs av Chennai-baserade Dadha Pharma. Netmeds har tjänat över 5,7 miljoner kunder i mer än 670 städer.

Isha Ambani, chef för RRVL, sade: ”Denna investering är i linje med vårt åtagande att tillhandahålla digital åtkomst för alla i Indien. Tillägget av Netmeds förbättrar Reliance Retail: s förmåga att tillhandahålla högkvalitativa och prisvärda hälso- och sjukvårdsprodukter och tjänster, och breddar dess erbjudande om digital handel till att omfatta de mest dagliga väsentliga behoven hos konsumenterna. Vi är imponerade av Netmeds resa att bygga en rikstäckande digital franchise på så kort tid och är övertygade om att påskynda den med vår investering och vårt partnerskap. ”

Pradeep Dadha, grundare och VD, Netmeds, sa, ”Det är verkligen ett stolt ögonblick för Netmeds att gå med i Reliance-familjen och arbeta tillsammans för att göra kvalitetshälsovården överkomlig och tillgänglig för alla indianer. Med den kombinerade styrkan i gruppens digitala plattformar, detaljhandel och tekniska plattformar kommer vi att sträva efter att skapa mer värde för alla i ekosystemet, samtidigt som konsumenterna får en överlägsen omnikanalupplevelse.

Relaterade Artiklar

Back to top button