Reliance Jios taktik kommer att se att rivaliserande telekomintäkter minskar med 10% i denna finanspolitiska: Rapport

Reliance Jio, Jio marknadsandel, Reliance Jio telekompåverkan, Reliance Jio marknadseffekt, Jio marknadseffekt, Airtel-vinster, Vodafone-vinster, Airtel vs Reliance Jio, Telekomindustrin Indien Ända sedan tillträdet till Reliance Jio har konkurrenter inom telekombranschen drabbats av den rabatterade tjänsten (Bildkälla: Reuters)

Smärtan inom telekomsektorn är inte över ännu och det innevarande året kommer att minska intäkterna med upp till 10 procent och så småningom kommer de tre bästa telekommunikationsföretagen att kontrollera upp till 85 procent av intäktsmarknadsandelen efter den pågående konsolideringen, säger en Rapportera.

“Vi förväntar oss en konsolidering inom telekombranschen, där de tre bästa telekomföretagen (Vodafone-Idea, Airtel och Jio) så småningom kontrollerar 75-85 procent av intäkterna,” sa ratingbyrån Standard & Poor’s i en anteckning idag. Om att det aggressiva marknadsspelet är “kostsamt” för konkurrenterna sa det att telekomföretag bränner kontanter mitt i en “brutal konkurrens om marknadsandelar”.

“Den pågående rasande telekomstriden har alla ingredienser i en film” Hunger Games “. Kombinationen av rivalitet, maktspel och eliminering av de svaga har investerare, finansiärer, analytiker och regeringen i utkanten av sitt säte, säger dess kreditanalytiker Ashutosh Sharma.

Telekomsektorn har alltid varit mycket konkurrenskraftig med telekoner som tävlar om marknadsandelar, men tillträdet till Reliance Jio i mitten av förra året har bara förvärrat stress för företagen, sade han. “Jios aggressiva taktik är en belastning på intäkterna, lönsamheten och kassaflödet för alla tävlande i detta spel,” sa Sharma.

Läs också: Reliance Jio vs Vodafone förbetald laddning med 84 GB data: Så här jämför de

Anteckningen säger att det kommer att ta mellan 12-24 månader för dammet att sätta sig, vilket innebär att operatörernas marginaler och kontantpositioner kommer att utmanas ytterligare innan de blir bättre. På inkomsttillväxtfronten sa det att nedgångarna kommer att vara i den nedre delen av intervallet 5-10 procent för de tre bästa spelarna, medan det kommer att bli mer skarpare för Reliance Communications-Aircel och Tata-gruppens telekomarmar. .

Säg att Jios dyra diskonteringsmetoder inte kan vara för evigt, sade Sharma, “vi förväntar oss att Jio kommer att rationalisera sin konkurrensstrategi någon gång under de kommande 12-18 månaderna och börja fokusera på att uppnå hållbara intäkter och marginaler.”

Det kan noteras att Jios inträde har förstört finanserna för alla telekommunikationer eftersom de tvingas sänka priserna på erbjudanden. Med tanke på den stora skulden i sektorn som ligger nära 5000000000 Rs har reservbanken bett bankerna att avsätta mer som avsättningar för standardtillgångar.

Relaterade Artiklar

Back to top button