Reliance Jio-påverkan: Airtel tar bort roamingavgifter vid samtal, data

Airtel-roaming, Airtel vs Reliance Jio, Airtel tar bort roamingkostnader, Bharti Airtel, Airtel-roaming Indien, Airtel-roamingdata, Airtel-roamingavgifter, Airtel-dataroaming, Airtel-avgifter vs Reliance Jio, Reliance Jio Prime-medlemskap, teknik, teknologinyheter Airtel meddelade att alla roamingavgifter för utgående och inkommande samtal samt SMS och dataanvändning tas bort i Indien.

Bharti Airtel tillkännagav idag avlägsnande av alla roamingavgifter för utgående och inkommande samtal samt SMS och dataanvändning inom Indien när det tar emot konkurrens från den nya kommer Reliance Jio. Indiens största mobiltelefontjänstleverantör sa också att internationella samtalspriser sänks med upp till 90 procent till så låga som Rs 3 per minut och datakostnader med upp till 99 procent till Rs 3 per MB över populära roamingdestinationer.

I ett pressmeddelande, ‘Airtel förklarar krig mot roaming’, sa företaget att flytten kommer att leda till “död av National Roaming” från den 1 april. Det sägs också att det inte kommer att finnas några fakturastörningar under roaming utomlands – daglig fakturering justeras automatiskt till priset på en dagspaket även för kunder som inte köper ett roamingpaket.

TITTA VIDEO | Reliance Jio-effekt: Airtel skrotar roamingavgifter vid samtal, data

“Med detta kommer Airtel-mobilkunder att kunna bära sina nummer över Indien och världen och hålla kontakten hela tiden utan att behöva oroa sig för höga samtals- / datakostnader”, heter det. “Bill chocker kommer nu att vara ett minne blott.”

Från och med den 1 april kommer Airtel-kunder som strövar inom Indien att få gratis inkommande samtal och SMS och det kommer inte att finnas någon premie på utgående samtal, vilket gör att de kan prata fritt var de än befinner sig i landet. Dessutom debiteras inga extra datakostnader för nationell roaming. Hemdatapaket för kunder gäller även när de strövar över Indien.

Läs också: Reliance Jio Prime-medlemskap till Rs 99: Här är vad rivaler erbjuder

Gopal Vittal, VD och koncernchef (Indien och Sydasien), Bharti Airtel sa: ”Detta markerar den nationella roamingens död och hela landet kommer nu att bli som ett lokalt nätverk för våra kunder, som inte behöver tänka två gånger innan de gör eller ta emot samtal eller använda data när du reser utanför sin bas. Airtel har återigen satt riktmärket för att leverera bäst i klassvärde med en fantastisk nätverksupplevelse. ”

För internationell roaming sa Airtel att det redan har lanserat innovativa och prisvärda internationella roamingpaket för alla större länder över hela världen. Dessa förpackningar har praktiska giltighetsalternativ på 1 dag, 10 dagar och 30 dagar.

Titta på alla våra videor från Express Technology

”Från och med den 1 april 2017 kommer även kunder på internationell roaming ‘Utan ett (roaming) -paket att vara helt skyddade från fakturastörningar genom en automatisk justering som är lika med det dagliga paketet för det aktuella landet.

“Det betyder att det ögonblick som en kunds fakturering når priset för ett paket för en dag för landet, flyttas han / hon automatiskt till det paketet”, heter det.

Även efter att packfördelarna har uttömts kommer kunderna att fortsätta att njuta av extremt attraktiva priser för samtal och dataanvändning. “Samtalsavgifter har minskat med upp till 90 procent till så låga som Rs 3 per minut och datakostnader med upp till 99 procent till Rs 3 per MB över populära roamingdestinationer”, säger uttalandet.

Bharti Airtels ordförande Sunil Mittal sa: ”På Airtel förändrar vi det internationella roamingparadigmet, vilket gör att våra kunder kan ta sitt nummer till alla hörn av världen. Som bransch måste operatörer över hela världen samarbeta för att ta bort kostnadshinder för roaming och erbjuda kunderna bekvämligheten av att hålla kontakten utan rädsla för orimliga fakturakostnader. ”

Relaterade Artiklar

Back to top button