Reliance Jio debiterar 6 betalningar per minut för utgående samtal till Airtel, Vodafone Idea, BSNL

Reliance Jio, IUC, Airtel, Reliance Jio vs Airtel, Reliance Jio IUC laddning, Reliance Jio fusk, Airtel 2G, Airtel 3G, Airtel 4G, Reliance Jio 2G, Reliance Jio 3G, Reliance Jio 4G Reliance Jio kommer att debitera sina användare IUC till 1 januari nästa år.

Reliance Jio har meddelat att det kommer att börja ladda Interconnect Usage Charge (IUC) till sina användare, som betalas av en mobiloperatör till en annan. Enligt Telecom Regulatory Authority of India (TRAI) prissätts den nuvarande IUC till sex pais per minut.

Företaget kommer att debitera sina användare IUC till 1 januari nästa år. Efter vilket TRAI kommer att sänka avgifterna till noll. Företaget kommer att sälja olika kuponger till sina kunder som kostar Rs 10 i 124 minuter, Rs 20 i 249 minuter, Rs 50 i 656 minuter, Rs 100 i 1362 minuter. Företaget har också sagt att för att ersätta kunderna kommer det att ge dem ytterligare data på 1 GB på Rs 10, 2 GB på Rs 20, 5 GB på Rs 50 och 10 GB på Rs 100 uppladdning. För efterbetalda kunder debiteras sex betalningar per minut i deras faktura.

Alla samtal som görs till Jio-kunder, inkommande samtal, fasta samtal och VoIP-samtal står inte inför IUC-avgiften.

Företaget säger att det var tvungen att ta detta steg på grund av att det betalade enorma mängder IUC till nätverk som laddar orimliga belopp till sina 2G-kunder. Vem ringer då bara missade samtal. Detta får Jio-kunder att ringa tillbaka dem, vilket kostar nätverksförlusten på cirka 65 till 75 minuter i inkommande trafik.

Läs också: Reliance Jio vs Vodafone vs Airtel: Bästa förbetalda planer under Rs 400 för att erbjuda mer än 1 GB dagliga data

Efter detta svarade Airtel och uppgav att en av sina konkurrenter som antydde att Reliance Jio har infört en skattesats på 6 betalningar för alla off-net-samtal som görs till andra operatörer för att täcka avslutningsavgiften för IUC. Företaget uppger att denna avgift tas ut för att tvinga IUC att sänkas trots den stora bördan det påför det mottagande nätverket.

Även om det samtidigt står att det är “tacksamt för detta mycket aktuella samrådspapper att ompröva IUC har utfärdats av TRAI.” Det anges också att TRAI tog beslutet att säga upp IUC på två antaganden: det första var antagandet av VoLTE och det andra var tillväxten av mindre operatörer. Båda de hävdar har inte materialiserats.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button