Reliance Jio-data bryts av webbplatsen, företaget säger att det är ” autentiskt ”

Reliance Jio, Reliance Jio dataöverträdelse, Jio dataintrång, Jio data läckt ut, Jio data Aadhaar, Reliance Jio Aadhaar dataläckage Brottet rapporterades först av Fonearena.com efter att det informerades om detsamma av läsaren.

En webbplats har gjort anspråk på att ha lagt ut abonnentdata för Reliance Jio-kunder, inklusive e-post-ID, namn och Aadhaar-nummer, på webbplatsen magicapk.com. Några timmar efter de första rapporterna om att uppgifterna publicerades på webbplatsen på söndag avbröts den.

Även om det inte kunde bekräftas huruvida data relaterade till alla Jios 120 miljoner abonnenter överfördes, skickades frågor som gjordes via webbplatsen för några äldre nummer med information om alla fält. För några av de nya mobilnumren som registrerats hos Jio visade webbplatsen annan information än Aadhaar-nummer och e-post-ID.

En talesman för Jio sa att även om uppgifterna verkade vara “otrogena” har företaget informerat brottsbekämpande myndigheter.

”Vi har stött på webbplatsens obekräftade och obefogade påståenden och undersöker den. Prima facie, uppgifterna verkar inte vara autentiska. Vi vill försäkra våra abonnenter att deras data är säkra och underhålls med högsta säkerhet. Uppgifter delas endast med myndigheter enligt deras krav. Vi har informerat brottsbekämpande myndigheter om webbplatsens anspråk och kommer att följa igenom för att säkerställa att strikta åtgärder vidtas, säger talesmannen.

I maj hade en malware-attack med namnet WannaCry förlamat över 3 lakh-datorer över hela världen inklusive Indien, och det följdes av en annan ransomware-attack som heter Petya förra månaden, vilket hade uppmanat cybersäkerhetsexperter att påpeka den ökande relevansen av högre investeringar av organisationer för att säkra deras data och system.

Relaterade Artiklar

Back to top button