Regeringens kontantlösa tryck för att öka försäljningen av smartphones, säger Samsung

Regeringens kontantlösa push kommer att visa sig vara en viktig aspekt för den totala tillväxten på smarttelefonmarknaden. (Källa: Reuters)

Centrets strävan efter en kontantlös ekonomi och digitalt betalningssätt kommer att fylla tillväxten av smarttelefonmarknaden i landet, sa en topptjänsteman i Samsung India idag.

Regeringens demonetisering och efterföljande vädjan till människor att anta kontantlösa transaktioner med mobiltelefoner har uppmuntrat dem att köpa smartphones, säger Manu Sharma, vice ordförande (Mobile Business), Samsung Indien.

”Tack vare regeringens kontantlösa push har människor utvecklat en vana att göra betalningar med olika e-plånbokstjänster. Människor tycker att de är bekvämare än kontantbetalningar, säger Sharma till journalister här idag.

”På grund av demonetisering har det digitala betalningssättet ökat. Detta är en mycket bra omvandling. Det kommer att öka antagandet av smartphones bland användarna. Vi tror att regeringens kontantlösa push kommer att visa sig vara en viktig aspekt för den totala tillväxten på smarttelefonmarknaden. ” Sharma sa för närvarande att 22 crore-personer i Indien använder smartphones.

Sharma och hans team var här för att tillkännage lanseringen av Samsungs nya smartphone Galaxy C9 Pro.
Enligt Samsung-chefen drabbades inte mobiltelefonindustrin så illa på grund av kontantkris efter meddelandet om förbudsnotering den 8 november.

Läs också: Samsung-sonden hittar defekta batterier utlösta Galaxy Note 7-bränder: Rapportera

”Effekten av demonetisering på mobiltelefonindustrin var inte så allvarlig. Branschen drabbades inte lika illa som andra industrier. Från och med nu finns det absolut ingen effekt. Saker blev normala efter december, säger Sharma.

Relaterade Artiklar

Back to top button